Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το CO2 «έφερε» την κλιματική αλλαγή, αλλά επίσης έχει πρασινίσει τη γη


Engineer

Recommended Posts

Διακατέχεσαι μάλλον από "επιστημονική"  έπαρση, χρησιμοποιείς ακόμη υποτιμητικούς όρους αποκαλώντας αστεία τα επιχειρήματα που σου παρέθεσα, αφήνεις ακόμη ανοικτό το θέμα της κλιματικής αλλαγής της Ευρώπης του Μεσαίωνα (ποιές ακριβείς και πυκνές μετρήσεις έγιναν τότε ή για τότε ;;!!), κάνεις παιδιάστικους παραλληλισμούς με σιδερένιες μπάλες και φτερά, παραφράζεις την αναφορά του Κου Λέκκα που ήταν σαφέστατος στο: 

" ......Με γεωλογική προσέγγιση παρατηρείται μία αέναη εναλλαγή ψυχρών και θερμών μάκρο-εποχών οι οποίες εμπεριέχουν πολλούς μικρότερους χρονικούς κύκλους κλιματικών αλλαγών..........
Υπάρχουν κέντρα, ή καλύτερα συμφέροντα, σε παγκόσμιο επίπεδο τα οποία μεγεθύνουν το πρόβλημα και σίγουρα ορισμένοι επιστημονικοί και τεχνικοί κλάδοι ευνοούνται από αυτή την παγκόσμια ανησυχία.
.......

Τα δεδομένα λίγων δεκαετιών τα οποία διαθέτουμε είναι μία σταγόνα στον ωκεανό των δεδομένων της κλιματικής αλλαγής τα οποία πρέπει να εξεταστούν, ώστε να είναι δυνατή η επιστημονική προσέγγιση της εξέλιξης του κλίματος του πλανήτη.", 

μου καταλογίζεις πονηριά επειδή εγώ για συντομία δεν παρέθεσα όλο το άρθρο του Κου Λέκκα που σημειωτέον δεν σε δικαιώνει  ΠΟΥΘΕΝΑ, παραγνωρίζεις σωρεία άλλων παραγόντων που προδίδουν την επιμονή κάποιων  να  μαγειρεύουν  βιαστικά ή προκατ αποτελέσματα που τους βολεύουν και εν τέλει επιμένεις ακόμη με τον ίδιο πατρωναριστικό τρόπο......

 

Η απολυτότητα και η υπερβολή που σε διακατέχει δείχνει φανατισμό που είναι εχθρός της επιστημονικότητας. Ο επιστήμονας πρέπει να έχει τον νου ανοικτό σε κάθε παράγοντα και να μην παθιάζεται όπως εσύ.

Αλλά αρκετά είπαμε..........

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πραγματικά λυπαμαι αν εννοείς όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς που μου προσάπτεις.

Δεν είμαι ούτε απόλυτος, ούτε φανατικός.

Ναι είμαι πολύ σίγουρος για αυτά που σου γράφω (σε επιστημονικό επίπεδο), διότι ξέρω πως όσα σου γράφω γίνονται με συγκεκριμένες μεθοδολογίες και επαναλαμβάνονται εκατοντάδες φορές ως πειράματα και μετρήσεις. Έχω φάει αρκετούς  μήνες διαβάσματος και έρευνας, δεν τα διάβασα σε κάποιο τυχαίο μπλογκ.

Δεν θεωρώ πως δεν μπορούν να καταρριφθούν ή ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια. Φυσικά και μπορεί να κάνω λάθος, απλά πρέπει να μου το αποδείξεις.

Όμως όπως και να το κάνουμε δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμια σοβαρη επιστημονική έρευνα, η οποία να μπορεί να καταρρίψει τουλάχιστον μέρος αυτού που περιγράφουμε ως ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή.

 

Επίσης σε κανένα σημείο δεν υποτίμησα εσένα (αντιθέτως το κάνεις εσύ), αλλά ναι θεωρώ τα επιχειρήματα (όπως τα περιέγραψες) περί ήλιου, μαγνητικού πεδίου και μεσαίωνα ως αστεία (με την έννοια ότι δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις κλιματολογίας και χημείας της ατμόσφαιρας δεν θα τα υιοθετούσε).

Γιατί σε πειράζει τόσο πολύ το τι άποψη έχω για αυτά τα επιχειρήματα; Ένας τυχαίος τύπος στο ίντερνετ είμαι, που ούτε καν σε γνωρίζω, τόση βαρύτητα έχουν τα λόγια μου;

Αν δεν είναι αστεία και έχουν όντως επιστημονική βάση, απέδειξέ το και θα παραδεχτώ αμέσως το λάθος μου. Εσύ ας πούμε θεωρείς παιδιάστικο το παράδειγμα μου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Αντιθέτως σημαίνει πως αποτυγχάνω να εκφραστώ με τρόπο κατανοητό και άρα έχω πρόβλημα εκφραστικότητας.

 

Όσο για το cherry picking ποτέ δεν είπα ότι το κάνεις απο δόλο και πονηριά.

Είναι φυσική τάση του ανθρώπου να διαλέγει αυτό που του αρέσει και ταιριάζει στην κοσμοθεωρία του.

Το ίδιο έκανα και εγώ απο ό,τι βλέπεις με το άρθρο του καθηγητή Λέκκα, διάλεξα αυτά που με συμφέρουν.

 

Αλλά γιατί γατζώνεσαι απο υφολογικά σφάλματα και πιθανή αγένεια εκ μέρους μου και παραμερείς όλα τα επιστημονικά στοιχεία που σου παραθέτω;

4 κατεβατά σου έγραψα, μηδέν απαντήσεις μου έδωσες σε ότι αφορά το επιστημονικό σκέλος.

Και αν εγώ είμαι αντιεπιστημονικός γιατί είμαι φανατικός, αυτό δεν στερεί σε καμία περίπτωση την αξιοπιστία των επιστημονικών στοιχείων. Απλά με κάνει στενόμυαλο.

Όμως ότι είμαι στενόμυαλος δεν ισοδυναμεί και με εσφαλμένη επιχειρηματολογία απο μέρους μου.

 

Όσο για τον μεσαίωνα σου ανέφερα τους 3 βασικούς παράγοντες θέρμανσης της Ευρωπης ενώ σου απάντησα και μέσα απο 2 άρθρα, διάβασε τα και θα πάρεις λεπτομερέστατη απάντηση. Εκεί θα βρεις και τα proxies που μας δίνουν την δυνατότητα να εκτιμούμε τις θερμοκρασίες και τις φυσικές μεταβολές της περιόδου εκείνης.

 

Και σε παρακαλώ τρίτη φορά, μπορείς να μου απαντήσεις γιατί οι μέθοδοι που σου έγραψα παραπάνω είναι λανθασμένες (είναι αναγκαίο για να μην ισχύει η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή).

Πως γίνεται ενώ όλοι οι δορυφόροι μετράνε μειωμένη εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία να αυξάνεται η μέση θερμοκρασία της γης;

Και πως γίνεται να έχουμε αυξήσει το CO2 στην ατμόσφαιρα κατά 43%, αλλά αυτό να σταματάει με ένα μαγικό τρόπο να επηρεάζει το κλίμα;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.