thaikick Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Πώς σχεδιαζετε το τοπογραφικό στο πρόγραμμα? ( γραμμες,σημεία,αντικείμενα) Τα παραπάνω τα ορίζετε ως Group? Πώς μπορούμε να το κάνουμε να φαίνεται σε όλους τους ορόφους χωρίς να το κάνουμε copy paste καθε φορα? Ευχαριστώ!
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 To κάνεις με γραμμές κλπ και μετά με το εργαλείο ανάγλυφο δίχνεις το οικόπεδο. Αν θέλεις να φαίνεται και οι οικ γραμμή μπορείς να βάλεις δύο ανάγλυφα (ενα απο ρ.γ μέχρι ο.γ και το άλλο το υπόλοιπο οικόπεδο σου (κατά το βάθος) Μετά ρυθμίζεις τα ανάγλυφα να φαίνοντια σε όλους τους ορόφους,(υπάρχει επιλογή) πράγμα που σημαίνει οτι για να φαίνεται καλά στο μοντέλο το αρχικό το βάζεις στο κανονικό ύψος-στάθμη Στις τομές και όψεις θα φαίνεται στο ύψος που το ρύθμισες με τα αμεσως προηγούμενα
thaikick Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Ευχαριστώ πολύ ΚΑΝΑ!!! Και κάτι ακόμη...Θέλω να κάνω καινούριο σχέδιο για τις εκσκαφές εσύ πως το δουλεύεις? Εγώ έκανα νεο layer combination + layers και χρησιμοποίησα τα 2δ tools με τα νεα layers....(χαζομάρα?) Το διάγραμμα κάλυψης?
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Για τις εκσκαφές τι εννοείς; Αν θέλεις να υπολογίσεις τον όγκο Πήγαινε "χώρος" ρυθμίσεις χώρου στο μικρό παράθυρο αυτού του εργαλείου έχει την επιλογή "Σειρά" παρ 6 που είναι "όχι" και επέλεξε "όγκος" Βάλε "χώρο" σύμφωνα με το περίγραμμα εκσκαφών-ρύθμισε το ύψος σύμφωνα με βάθος εκσκαφών -τώρα σε εμφάνισε το εμβαδό και τον όγκο μέσα στην «σφραγίδα» του χώρου Αν θέλεις λεπτομερή υπολογισμό του εμβαδού (με τις αριθμητικές πράξεις αναλυτικά -όταν έχεις τρίγωνα τμήματα τόξων και γενικά πολυσύνθετους υπολογισμούς) Πήγαινε "έγγραφο" μετά "λίστες" "εμβαδό" "ρύθμιση” μετά «δημιουργία λίστας εμβαδού» Μπορείς να το αποθηκεύσεις ή και να το φέρεις στην κάτοψη Διάγραμμα κάλυψης Τα επιτρεπ-πραγματοποιούμενα –πινακάκια όψεων και έργου κτλ μπορείς να τα έχεις σε «μπλοκ» Αν τα έχεις στο Autocad μπορείς να τα φέρεις στο Archicad την πρώτη φορά σαν εξωτερικό αρχείο η και με σύρσιμο με κλιπ-μπουάρ –(δυστυχώς δεν γνωρίζω καθόλου μα καθόλου αγγλικά και όλα τα έμαθα με πολύ κόπο και πολύ πείσμα, από την Archicad 6.5, που είχε μια μεταφρασμένη βοήθεια ) και μετά να τα κάνεις «μπλόκ» Δηλ τεμάχιο AC (αποθήκευση ως mod) Μετά για να τα κατεβάζεις σε νέο σχέδιο πηγαίνεις «αρχείο» «εξωτερ αρχείο» «τοποθ διασυνδ τεμαχίου» βρίσκεις φάκελο κλπ
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Βράβο ΚΑΝΑ, πολύ χρήσιμα όλα αυτά, σε ευχαριστούμε για το χρόνο που διέθεσες. Να ρωτήσω κάτι κι εγώ τώρα άν έχεις τον χρόνο. Εχω δυσκολία στην επιλογή στοιχείων με το εργαλείο βέλος όταν αυτά είναι το ένα πάνω στο άλλο πχ δοκός υπερκείμενος τοίχου κλπ, και μου παίρνει χρόνο να επιλέξω το στοιχείο που θέλω, ο μετασχηματισμός του βέλους πάνω από δομικά στοιχεία ή η χρήση της κυκλικής επιλογής πατώντας το πλήκτρο tab, μου παίρνει χρόνο και με δυσκολεύει. Επίσης έχω πρόβλημα με την τοποθέτηση δομικών στοιχείων με ακρίβεια στα σημεία που θέλω πχ πάλι, δοκός επί τοίχου, με αρχή το ένα άκρο του τοίχου και τέλος το άλλο άκρο. Στις τομές ή όψεις, πολλές φορές δεν μου βγαίνει ακριβώς η ευθυγράμμιση του ενός στοιχείου πάνω στο άλλο και εμφανίζεται η γραμμή στο σημείο ένωσης των δύο (απόσταση 1-2 εκ), ενώ όταν τα τοποθετώ στην κάτοψη έχω την εντύπωση ότι τα τοποθετώ σωστά, αρχή-τέλος του ενός επί της αρχής-τέλους του άλλου. Με ζουμάρισμα εκ των υστέρων ανακαλύπτω ότι τελικά δεν εφάπτονται τα στοιχεία στα σημεία που νόμιζα ότι τα όρισα κατά την τοποθέτηση. Τί γίνεται?
thaikick Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Ευχαριστώ πολύ κανα θα το δοκιμάσω.... @siradrab Πάντως και γώ με το tab το δουλεύω και ναι αυτό είναι όντως ενα ψιλομειονέκττημα της εφαρμογής αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για αυτό....
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Ελπίζω να υπάρχει κι άλλος τρόπος, βλέπε ΚΑΝΑ, αλλιώς θα μας βγάλει τον καρκίνο!
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2009 Σχετικά με την τακτική επιλογής επικαλυπτόμενων στοιχείων Όταν έχεις πολλά μαζί πχ πάνω από δυο στοιχεία 1. εργαλείο βέλος 2. επιλέγεις γρήγορη επιλογή(τρίτο εικονίδιο) 3. πηγαίνεις πάνω στα επικαλυπτόμενα 4. δεν πατάς πάνω σε γραμμές αναφοράς οπότε ο κέρσορας πρέπει ή επιδιώκεις να έχει την εμφάνιση «γρήγορη επιλογή» 5. πατάς shift και εναλλακτικά tab 6. κάνει κυκλική επιλογή Όταν έχεις μόνο δυο η και τρία που τέμνονται σε ένα σημείο 1. εργαλείο βέλος 2. επιλέγεις γρήγορη επιλογή(τρίτο εικονίδιο) 3. πηγαίνεις πάνω στα επικαλυπτόμενα 4. επιλέγεις πολύ κοντά στο σημείο τομής των 5. Τώρα η ένδειξη του κέρσορα πρέπει ή επιδιώκεις να έχει την εμφάνιση «Βέλος µε Έντονο Τσεκάρισμα» ή «Βέλος µε κανονικό Τσεκάρισμα» 5. πατάς shft και εναλλακτικά tab 6. κάνει κυκλική επιλογή (γενικά πρέπει να μάθεις καλά τις 38 περίπου ενδείξεις του κέρσορα και απαιτείται μια εξοικείωση) Αν δεν μπορείς με τα παραπάνω βάλε ένα μικρό «πλαίσιο επιλογής» πήγαινε «βέλος» –-«μεθ επιλ» πάτα βελάκι-επέλεξε το πρώτο εικον μετά άνοιξε το «μερικ επιλογή» - πάτα το «εργαλείο» του τοίχου η πλάκας η στέγης αντίστοιχα με αυτό που θέλεις να πιάσεις και πάτα επιλογή όλων Όλα ισχύουν και για κάτοψη-3Δ-(τομές και όψεις να τα κόβει) σχετικά με το ύψος των δοκών να έχεις υπόψη ότι όταν μπαίνεις στο πρόγραμμα είναι default υψος τοίχου 2,8 πλάκα 30 εκ με συνέπεια οι ρυθμίσεις των ορόφων είναι ισόγειο 0 και 3.1 όροφος 3,1 3,1 και α οροφος 6,2 3,1 δηλ το πρόγραμμα εξ αρχής παίρνει τις στάθμες από τα δεδομένα τοίχων και πλακών (0,30+2,80=3,1) Αν τώρα εσύ τροποποιήσεις το πάχος πλάκας σε πχ 18εκ και τους τοίχους τους αφήσεις 2,80 και δεν αλλάξεις τις ιδιότητες σταθμών τότε στις τομές και στις όψεις θα σε εμφανίζει ένα κενό 12 εκ (αν πάντα χρησιμοποιείς ύψος 2.8 μ και σταθερά ύψη ορόφων μπορείς να το αποθηκεύσεις αφού κάνεις τις ρυθμίσεις που θέλεις ως default, ως Tamlete με το όνομα σου και να μπαίνεις με επιλογή στο πρώτο εικονίδιο κατά το άνοιγμα του προγράμματος) Για τις δοκούς να έχεις υπόψη σου ότι τις τοποθετεί από το υψος του ορόφου (όπως φαίνεται και στο σχήμα του εργαλείου του) και προς τα κάτω Δέστε και αυτο για ξεκούραση http://www.cadimagetools.com/tools.aspx?id=9
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2009 Σ' ευχαριστώ ΚΑΝΑ πάλι. Θα πρέπει να κάνω περισσότερο εξάσκηση με τον κέρσορα και τις μεταμορφώσεις του. Αυτό με τις default τιμές το ήξερα για τοίχους-δοκούς και πως να τις αλλάζω, άλλωστε οι παράμετροι αυτοί φαίνονται στο πάνω μέρος της οθόνης όταν επιλεχθούν τα στοιχεία αυτά. Η ''οριζόντια'' γραμμή που έλεγα ότι μου βγαίνει πολλές φορές στίς όψεις στο σημείο σύνδεσης τοίχου με υπερκείμενη δοκό, δεν έχει να κάνει με τα υψόμετρα τοποθέτησης των στοιχείων αυτών του ενός πάνω στο άλλο, αυτά εφάπτονται, αλλά δεν συμπίπτουν οι παράλληλες οριζόντιες ακμές τοίχου-δοκού ή οι κατακόρυφες ακμές όταν πρόκειται για στοιχεία υποστύλωμα-τοίχος. Στην τομή και με ζουμάρισμα, βλέπω πχ ότι η δοκός (δηλ. η ακμή της δοκού) βρίσκεται 1εκ πιο μέσα ή πιο έξω και παράλληλα, απο την αντίστοιχη ακμή του υποκείμενου τοίχου, που οφείλεται σε λάθος την στιγμή της τοποθέτησης. Με άλλα λόγια έχω πρόβλημα στην ακρίβεια σχεδίασης και ίσως να οφείλεται επειδή προέρχομαι απο το autocad και εκεί υπάρχουν οι ''έλξεις'' οπότε εύκολα πιάνεις αρχή-τέλος κατά την τοποθέτηση. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να κάνουν ''πουλάκια'' τα μάτια μου και να μπερδεύω το Ε με το 3, τι άλλο να πώ!
realarch Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2009 siradrab η χρήση ροδέλας για το ζουμάρισμα βοηθάει πολύ στο θέμα αυτό. Επίσης, αν τοποθετήσεις ένα στοιχείο έτσι ώστε να εφάπτεται εκεί που πρέπει αυτό το δείχνει ο κέρσορας που αλλάζει. Η σωστή εφαρμογή είναι το βασικότερο που πρέπει κανείς να προσέχει για να μη καταλήγει να χρησιμοποιεί το καλύτερο (για πολλούς) 3d σχεδιαστικό εργαλείο σαν autocad σχεδιάζοντας και σβήνοντας γραμμούλες...λίγο επιμονή θέλει στην αρχή στο στήσιμο της μακέτας και να μη τεμπελιάζουμε να ζουμάρουμε όσο χρειάζεται...τι μάστορες είμαστε?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα