Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο μη οικοδομήσιμο;


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!Σε οικόπεδο εντός σχεδίου επιφανειας περίπου 650 τ.μ. με κάθετη ιδοικτησία έχει δημιουργηθεί ένα οικόπεδο 105 τ.μ. το οποίο έχει κληρονομηθεί.Η κληρονόμος τώρα θέλει να το πουλήσει.Το εμβαδό του είναι εκτός ορίων αρτιότητας και κατα κανόνα και κατά παρέκκλιση.Σε αυτό νομιζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διότι υπολογίζεται η αρτιότητά του σύμφωνα με το ενιαίο οικόπεδο αφού είναι εξ΄ αδιαιρέτου.Πως όμωσ μπορεί να είναι οικοδομήσιμο όπως ισχυρίζεται η πωλήτρια αφού η καλυψη στην περιοχή είναι 40% και δεν εγγράφεται σε αυτό κάτοψη τουλάχιστον 50 τ.μ. (105 τ.μ. x 40% = 42 τ.μ.) και με ελάχιστη πλευρά 5 μ. όπως ορίζει η νομοθεσία (άρθρο 25 ν. 1337/1983) ?

Link to comment
Share on other sites

το οικοπεδο πολεοδομικα ειναι ενιαιο

μην μπερδευεις την καθετη συνιδιοκτησια - διανομη κατα χρηση με την δημιουργια νεου οικοπεδου και την κατατμηση

χτιζει οτι αντιστοιχεί σε δομηση και καλυψη συμφωνα με τον πινακα χιλιοστων που πρεπει να υπαρχει στο τοπογραφικο και στο συμβολαιο συστασης καθετου.

Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη σε ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση.Μάλλον εγώ έχω μπερδέψει την κατάτμηση με την κάθετη ιδιοκτησία?Δεν λέει όμως η νομοθεσία ότι για να γίνει κάθετη ιδιοκτησία πρέπει να δημιουργούνται αρτια οικόπεδα? ή κ σε αυτό εχω λάθος?Δηλαδη το οικόπεδο κτίζεται με κάλυψη 42 τ.μ. και δόμηση 105 τ.μ.(Σ.Δ. 1,00) ?

Link to comment
Share on other sites

το οικοπεδο ειναι πολεοδομικα ενιαιο

ανηκει σε δυο η περισσοτερους εξ αδιαιρετου

η κληρονομος μεταβιβαζει το ποσοστο της εξ αδιαιρετου

προσοχη στην υφισταμενη και μελλοντικη δομηση και καλυψη

Link to comment
Share on other sites

Αντώνη

Τα 42μ2 κάλυψη και 105μ2 δόμηση αντιστοιχούν στην κάθετη συνιδιοκτησία της πελάτισσά σου.

Το αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και αν εγγράφεται κτίμσα με ελαχ πλευρά 5μ και εμβαδό 50 μ2, το εξετάζουμε στο συνολικό οικόπεδο, δηλ των 650 μ2

Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα σας!Δηλαδή για να καταλάβω τις έννοιες γιατί τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου με την κατάτμηση δημιουργούμε 2 οικοπέδα ανεξάρτητα ενώ με την κάθετη απλά έχουμε ποσοστά εξ΄αδιαιρέτου σε καποιο οικόπεδο με οριοθετημένο εμβαδό?Πάντως στην περίπτωση που ανεφερα πιο πάνω έχει δίκιο τελικα η κληρονόμος ότι το μερίδιο της οικοδομείται, γιατί ελέγχουμε την αρτιότητά του ως προς το συνολικό οικόπεδο.Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.