AlexisPap Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2016 (edited) Η ασφάλεια (όπως και η ποιότητα) στα έργα είναι θέμα εκπαίδευσης του προσωπικού και καταμερισμού της ευθύνης. Κάθε εργαζόμενος που κάνει υπεύθυνη ή επικίνδυνη εργασία, οφείλει να έχει πιστοποίηση. Σεμινάρια και έγκριση από αρμόδιο φορέα. Όποιος έχει δουλέψει με αλπινιστές, εναερίτες, ηλ/γους υψηλής τάσης κλπ, καταλαβαίνει τι εννοώ. Θέλεις να λέγεσαι "εμπειροτέχνης υπεργολάβος σκυροδεμάτων"; Θα θεωρείσαι εργοδότης, θα φέρεις την εργοδοτική ευθύνη, και θα απασχολείς πιστοποιημένο προσωπικό. Και, αν τυχόν πέσει καρφωτή και σε πιάσουν στα πράσα, χάνεις την άδειά σου, και κλείνεις τα βιβλία σου στην εφορία. Δεν είναι καινούργια πράγματα, έτσι κάνουν εις τας Ευρώπας για να μειώσουν τους κινδύνους στην εργασία (και για να βελτιώσουν την ποιότητα των έργων). Επίσης, εν Ελλάδι, έχουμε κι ένα πρόβλημα με την νομοθεσία σχετικά με την ασφάλεια στα εργοτάξια. Παλαιοί νόμοι, επικαλυπτόμενοι, με αντικρουόμενες διατάξεις, σε αντίφαση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όποιος έχει κάνει ΣΑΥ για έργο με εξαρτισμό ασφαλεία από πτώση, καλαθοφόρο, κινητά ικριώματα κλπ, καταλαβαίνει... Είναι κι αυτός ένας λόγος που κανείς δεν εφαρμόζει τίποτα. ένας μηχανικός - ίσως - θα μπορούσε να υποψιαστεί την πιθανότητα πως ο οπλισμός σε ένα τέτοιο παλιό κτίριο σε παραλιακή πόλη θα είχε ψαθυρή αστοχία σε πολύ μικρότερο φορτίο από αυτό που φανταζόταν ο οποιοσδήποτε (υπερ)εργολάβος. Ένας μηχανικός θα ήξερε ότι ακόμη κι αν ο εξώστης είναι πανίσχυρος, πρέπει να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλούς εργασίας σε ύψος, μέτρα για την εργασία με βαριά και ογκώδη φορτία, καθώς και μέτρα έναντι πτώσης και έναντι πτώσης αντικειμένων. Και όλοι θα γυρνούσαν σπίτια τους, το πολύ - πολύ με γρατσουνιές. Edited Μάιος 17 , 2016 by AlexisPap 2
Panos_ Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2016 Δεν είναι σίγουρο πως είχαν μελετηθεί ως (βατοί) εξώστες. Όπως και να χει, πέρα από τα όσα πολύ σωστά έθεσε ο Alex υπάρχει και το θέμα της αποτίμησης της φέρουσας ικανότητας (και τρωτότητας) οικοδομών από ο/σ που έχουν ξεπεράσει τον κύκλο ζωής τους. Δυστυχώς γι' αυτό δε μιλάει κανείς, παρ' όλο που υπάρχουν πολλές οικοδομές 60-70 χρόνων κατασκευασμένες με τις τότε προδιαγραφές.
teerroreer Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2016 και εδώ μαλώνω με έναν ιδιοκτήτη για να βάλουμε στηθαία σε οικοδομή (είναι στα μπετά). Δεν θέλει γιατί ''οι άλλοι δεν βάζουν και θα με κοροϊδεύουν''. Μαγκιά δλδ... θα τον πούνε αδερφή και κοροιδο αν βάλει... (συγνώμη για το political incorrect).
GPER Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2016 Δεν χρειάζεται "Σώμα ελεγκτών ασφάλειας οικοδομοτεχνικών έργων". Υπάρχει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που είναι επιφορτισμένο με αυτή την αρμοδιότητα ελέγχου. Ενίσχυση χρειάζεται για να είναι σε θέση να κάνει περισσότερους ελέγχους και σύντομες και αυστηρές διαδικασίες επιβολής και είσπραξης προστίμων (δυστυχώς μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι)
thanasis3 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 Συγγνώμη ρε παιδιά, βλέπω τις φωτογραφίες και δεν καταλαβαίνω που είναι ο οπλισμός! Ούτε ένα σίδερο δεν προεξέχει από τον εξώστη που έπεσε και από το σημείο που αποκολλήθηκε! Αστόχησαν όλοι οι οπλισμοί; Θεωρώ πιθανότερο να μην έφταναν οι οπλισμοί στο μήκος για να επεκταθούν στο μπαλκόνι, και έβαλαν ρετάλια οπλισμού για να καλύψουν το άνοιγμα του εξώστη (χωρίς καθόλου αγκύρωση)! Ο εξώστης αστόχησε ακριβώς σε αυτά τα σημεία ασυνέχειας του οπλισμού! Στην τέταρτη φωτό φαίνονται τα ρετάλια οπλισμού μέσα στον εξώστη που έχει πέσει...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα