Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε διαμέρισμα με ΚΕΝΑΚ χωρίς να "κλεισει" η οικ. άδεια


zio7

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μπορεί να γίνει ΠΕΑ σε διαμέρισμα σε κτίριο που έγινε με ΚΕΝΑΚ χωρίς να έχει κλείσει η οικοδομική άδεια? Τα κουφώματα, οι μονώσεις και το εσωτερικό δίκτυο θέρμανσης και ΖΝΧ έχουν γίνει. Δεν έχει μπει ο επίτοιχος λέβητας αερίου αλλά ξέρουμε τη μοντέλο θα μπει ούτε ο ηλιακός συλλέκτης. Μάλιστα για την οικοδομή στο άμεσο μέλλον θα γίνει και μια μικρή αναθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΕΑ μπορεί να γίνει χωρίς να κλείσει η άδεια, αρκεί να έχουν γίνει όλες οι εργασίες που υπολογίζονται για την ενεργειακή απόδοση, δηλ. εγώ θα περίμενα να μπει ο λέβητας και ο συλλέκτης.

Επίσης για να κλείσει ο φάκελος στην ΥΔΟΜ, πρέπει να γράψεις και πόρισμα σχετικά με την τήρηση ή μη των προδιαγραφών της μελέτης ΚΕΝΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

Και ο εργολάβος που θέλει να πουλήσει τώρα το διαμέρισμα και του ζητάνε το ΠΕΑ? Μπορεί να γίνει συμβόλαιο και να γράψουν ότι το ΠΕΑ θα εκδοθεί με το πέρας των εργασιών?

Link to comment
Share on other sites

Οταν δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή, το συμβόλαιο γίνεται χωρίς ΠΕΑ και αναφέρει την υποχρέωση να προσκομιστεί το ΠΕΑ μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.....

Ειναι από τα πρώτα πράγματα που έχουν απαντηθεί.......

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 10η  

26/01/2011

αρ.πρωτ 22

σελ 4

Edited by pggiotas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κι επειδή οι εγκύκλιοι αποτελούν (ουκ ολίγες φορές λανθασμένες) διευκρινήσεις-επεξηγήσεις των νόμων, τα σημεία 4α) ως και 4ε) της παραπάνω εγκυκλίου, που παρέθεσε ο συνονόματος, προκύπτουν και από την -μεταγενέστερη της εγκυκλίου- παρ. 3, του άρθρου 12 ("Έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)") του Ν. 4122/2013:

<<3. Κατά την πώληση ή μίσθωση κτιρίων ή κτιριακών μονάδων πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής τους, γνωστοποιείται από τον πωλητή ή τον εκμισθωτή η εκτίμηση της μελλοντικής ενεργειακής απόδοσής τους, όπως αυτή προκύπτει από τη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης (ΜΕΑ), κατά παρέκκλιση από τις παραγράφους 1 και 2, στον αγοραστή ή ενοικιαστή κατά περίπτωση.

Στην περίπτωση αυτή το ΠΕΑ εκδίδεται μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας>>.
Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Τελικά ο ιδιοκτήτης έβαλε όλα τα μηχανολογικά που εκκρεμούσαν (λέβητας αερίου και ηλιακοί συλλέκτες). Σε αυτή τη περίπτωση που θα βγάλω ΠΕΑ για διαμέρισμα που έγινε με ΚΕΝΑΚ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την απλοποιητική μέθοδο προς ΜΘΧ? Το πρόγραμμα της 4Μ "θέλει" να δηλώσω τους ΜΘΧ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.