xrgeorg Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 Θα ήθελα τη βοήθεια σας στην παρακάτω περίπτωση: Έχω μια ιδιοκτήτρια που έχει οικόπεδο εντός παραδοσιακού οικισμού επιφάνειας 197,27 τ.μ. Εντός του οικοπέδου υφίσταται διώροφη οικοδομή με ημιυπόγειο προ του 1955 η οποία κρίθηκε κατεδαφιστέα το 1975 (με άδεια κατεδάφισης) ως σεισμόπληκτο από τον ΤΑΣ και δυνατότητα ανέγερσης άλλης διώροφης οικοδομής. Η ιδιοκτήτρια δεν κατεδάφισε ποτέ το σεισμόπληκτο αλλά ανέγειρε διώροφη οικοδομή σε άλλη θέση του ακινήτου με άδεια από τον ΤΑΣ. Το 1994 έγινε προσθήκη ορόφου στη διώροφη οικοδομή του 1975 και στο διάγραμμα κάλυψης αναφέρει ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 45/1979 του ΥΠΕΧΩΔΕ η πρώτη οικοδομή, προ του 1955, προσμετρά μόνο στη δόμηση και όχι στην κάλυψη. Αλλιώς έχω υπέρβαση της κάλυψης. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Υπάρχει αυθαιρεσία? Το σεισμόπληκτο που δεν κατεδαφίστηκε είναι νομίμως υφιστάμενο ως προ του 1955? Έχω υπέρβαση κάλυψης?
akius Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 αφού βγήκε άδεια η οποία δείχνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ το ακίνητο ως υφιστάμενο και έχει μετρήσει στο διάγραμμα δόμησης (όπως έχει μετρήσει) θεωρώ ότι δεν είναι αυθαίρετο δεν εκτελέστηκε η άδεια κατεδάφισης
ted78 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 Θεωρητικά, με την άδεια του '94 καλύπτεσαι. Βέβαια έχουν περάσει και πολλά χρόνια και δεν ξέρω τι ίσχυε τότε. Πάντως σε προ δεκαετίας περιπτώσεις σεισμόπληκτων, που δεν είχαν κατεδαφιστεί τα παλιά οικήματα, το ΤΑΣ είχε επιδοθεί σε κυνηγητό και ελέγχους. Μάλιστα, επειδή οι νέες κατασκευές είχαν γίνει με κρατική επιχορήγηση, τους έστελναν τελεσίγραφο ότι ή κατεδαφίζουν ή επιστρέφουν τα λεφτά.
akius Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 (edited) όταν έχω άδεια και ας βγάζει ματι προσωπικά θεωρώ ότι είμαι ΟΚ.... ο έλεγχος υφιστάμενου γίνεται με την τελευταία άδεια ... είχα περίπτωση που υπήρχε κενό μεταξύ αδειών σε κτίριο που μια προσθήκη δεν φαινόταν ΠΟΥΘΕΝΑ... και έχω την τελευταία άδεια που το δείχνει και έχει μετρήσει ως ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ σε κάλυψη και δόμηση και όλα κανονικά...άσχετα πουκανα έλεγχο γιατί ο ιδιοκτήτης ήθελε πλήρη ιστορικό για το κτίριο ο συνάδελφος πουδωσε τις βεβαιώσεις ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ βάση της τελευταίας άδειας θεωρώ ότι είναι ΟΚ ακόμα και ΥΔΟΜ ο έλεγχος γίνεται βάση της τελευταίας άδειας στα υπόλοιπα με ΤΑΣ δεν ξέρω...έχω άγνοια Edited Μάιος 20 , 2016 by akius
xrgeorg Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2016 Σας ευχαριστώ. Θα επικοινωνήσω με την υπηρεσία όσον αφορά το θέμα της κάλυψης και θα σας ενημερώσω.
Εύνοστος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2016 Πρέπει να εξετάσεις αν το σεισμόπληκτο, την εποχή που εκδόθηκε η άδεια ανακατασκευής του ΤΑΣ (1975) , είχε την υποχρέωση να κατεδαφιστεί ή όχι. Η μη κατεδάφιση, από το 1988 και μετά που γνωρίζω, είναι παράβαση, (άρα αυθαίρετο), για νωρίτερα κρατώ επιφύλαξη. Από το 1988 και μετά υπήρχε η υποχρέωση κατεδάφισης του σεισμοπλήκτου πριν την πληρωμή της 3ης δόσης του σεισμοδανείου. Το ΤΑΣ έκανε αυτοψία και απαιτούσε την κατεδάφιση για να πληρώσει την 3η δόση. Όταν έχτιζαν νέο κτίριο στο ίδιο οικόπεδο, έπρεπε στο ΔΚ να λείπει το σεισμόπληκτο. Παρ' όλα αυτά πολλοί δεν κατεδάφισαν και δεν ζήτησαν ποτέ την 3η δόση για να αποφύγουν την αυτοψία. Σε πολλούς πάλι ήρθε χαρτί από το ΤΑΣ, που όριζε προθεσμία κατεδάφισης άλλως ανάκληση σεισμοδανείου κ.α. κυρώσεις. Πάντως υπήρχε πάντα μία ανοχή του κράτους και δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις, ούτε ανακλήθηκαν σεισμοδάνεια. Θεωρώ πως έχεις αυθαίρετο το μη κατεδαφισμένο & υπέρβαση κάλυψης. Αυτό με την εγκύκλιο πάλι (μετράει στην δόμηση αλλά όχι στην κάλυψη !) πρωτάκουστο. Έχεις την εγκύκλιο;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα