chioioan Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2016 Καλησπέρα συνάδελφοι Έχω μια απορία που αφορά τη μελέτη φυσικού αερίου. Γενικότερα στον κανονισμό αλλά και σε πρότυπες μελέτες δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τα κριτήρια επιλογής της πίεσης σχεδιασμού. Στον κανονισμό δίδονται τα ανώτατα όρια πίεσης λειτουργίας για οικιακή χρήση (έως 25mbar) και για κεντρική θέρμανση (έως 100 mbar) ok αλλά αυτό δεν είναι πάντα κανόνας και εν πάση περιπτώση πως βγαίνει η εκλογή της πίεσης μετά το μετρητή με σκοπό φυσικά στη συνέχεια να τηρούνται οι περιορισμοί της ταχύτητας και της πτώσης πίεσης? α)Με βάση την παροχή που απαιτούν οι συσκευές (π.χ πάνω απο 30 m3/h ανεβαίνω στα 100mbar) ? β)Με βάση την ονομαστική τιμή πίεσης σύνδεσης των συσκευών και εφόσον είναι παραπάνω απο μία πάιρνω την τιμή της μεγαλύτερης? γ)Η εκλογή γίνεται απο την ΕΠΑ οπότε μετα την τοποθέτηση του μετρητή λαμβάνω ως πίεση σχεδιασμού την πίεση εξόδου του μετρητή?
chioioan Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2016 Παιδιά μπορεί να απαντήσει κάποιος που έχει κάνει φυσικό αέριο παρακαλώ? Μια γνώμη ίσως? Η γνώση είναι για να μεταδίδεται έτσι θα γίνουμε καλύτεροι όλοι!
dib Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2016 Τα 3 κριτήρια σχεδιασμού της εσωτερικής εγκτάστασης (μετα το μετρητή), είναι η παροχή, η ταχύτητα και η πτώση πίεσης στο εκάστοτε τμήμα που εξετάζεις και πρέπει να πληρούνται οι περιορισμοί του τεχνικού κανονισμού (έχω καιρό να κάνω μελέτη και δεν θυμάμαι σε ποιές παραγράφους αναφέρονται, νομίζω στο καφάλαιο με τις ταχυτητες). Μην δίνεις σημασια στην πίεση λειτουργείας των συσκευών ... προσπάθησε να ικανοποιήσεις μόνο τα κριτήρια του κανονισμού και τιποτα περισσότερο !!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα