george t Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2016 Καλησπέρα, θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει, αναφορικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των 2 ταμείων. Για παράδειγμα, μεγέθη εισφορών, παροχές σε σχέση με τις εισφορές π.χ. υγεία, γιατρούς, σύνταξη (αν πάρουμε ποτέ..) ή αν γνωρίζει άλλες παροχές. Για παράδειγμα το ΤΣΜΕΔΕ από ότι ξέρω παρέχει για τα παιδιά κατασκηνώσεις (σωστά. Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sito Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2016 Εισφορές: με το νέο ασφαλιστικό η μόνη διαφορά θα είναι η ασφάλιση ιδιότητας για τους διπλωματούχους. Δηλαδή, δουλεύεις δεν δουλεύεις πληρώνεις. Γιατροί: Τα ίδια, δηλαδή ΕΟΠΥΥ Κατασκηνώσεις: ναι το ΤΣΜΕΔΕ προσφέρει κατασκηνώσεις δεν γνωρίζω αν ο ΟΑΕΕ προσφέρει κάτι ανάλογο Σύνταξη: δεν γνωρίζω, αν και με το νέο ασφαλιστικό υποτίθεται θα γίνουν αναλογικότερες των εισφορών, δηλαδή ό,τι πληρώνεις παίρνεις Επίσης αυτήν την στιγμή, ΤΣΜΕΔΕ πληρώνεις ανά εξάμηνο και ΟΑΕΕ ανά δίμηνο. Αυτά όσον αφορά τις διαφορές που γνωρίζω εγώ. Αν κάνω κάπου λάθος παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
stat Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2016 Στον ΟΑΕΕ πληρώνεις εισφορές για εφάπαξ και επικουρική όπως στο ΤΣΜΕΔΕ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zio7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2016 Όχι. Αλλά στο ΤΣΜΕΔΕ για μια 3ετία νομίζω θα έχεις έκπτωση στις εισφορές Link to comment Share on other sites More sharing options...
cv01302 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2016 (edited) Με τα νέα μέτρα (τουλάχιστον αυτά που λέγανε να ψηφίσουν, δεν ξέρω τελικά αν τα ψήφισαν αυτούσια ή όχι), ~27% το ΤΕΒΕ, ~38% το ΤΣΜΕΔΕ (η διαφορά είναι στα επικουρικά/εφάπαξ). Αν έχεις επιλογή κάνε χτες μετάβαση σε ΤΕΒΕ. Επίσης η έκπτωση στις εισφορές είναι οφειλόμενη μέχρι να πάρεις σύνταξη, κοινώς την χρωστάς, δεν στα χαρίζουν. Edited Μάιος 26 , 2016 by cv01302 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2016 Μου αρέσει αυτό το εφάπαξ..... δεν έχει καταργηθεί για τους μετα το 93? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα