Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έχει μέλλον ένας Μηχανολόγος Μηχανικός στα πλοία


agoratos56

Recommended Posts

Καλησπερα σας, μολις τελειωσα πανεπιστημιο του εξωτερικου με την ειδικοτητα μηχανολογου μηχανικου. Επειδη τα πραγματα ειναι δυσκολα και εδω στην αγγλια σκεφτομαι να συνεχισω σαν μηχανικος στα καραβια. θα ηθελα να ρωτησω αν εχω την δυνατοτητα, ποσο καιρο θα κανω σαν δοκιμος και γενικα που μπορω να μαθω περισσοτερες πληροφοριες. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα σας, μολις τελειωσα πανεπιστημιο του εξωτερικου με την ειδικοτητα μηχανολογου μηχανικου. Επειδη τα πραγματα ειναι δυσκολα και εδω στην αγγλια σκεφτομαι να συνεχισω σαν μηχανικος στα καραβια. θα ηθελα να ρωτησω αν εχω την δυνατοτητα, ποσο καιρο θα κανω σαν δοκιμος και γενικα που μπορω να μαθω περισσοτερες πληροφοριες. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Καλησπερα φιλε μου. Εχεις την δυνατοτητα να γινεις μηχανικος σε πλοιο εφοσον εχεις τελειωσει πανεπιστημιο  θα χρειαστεις να κανεις τα εξης βηματα 

1) Σχολη σωστικων (ασπροπυργο μηχανιωνα) πρεπει να βρεις ενα τηλ απο το ιντερνετ ας πουμε κ να παρεις να ρωτησεις το πως θα μπεις σε καποιο τμημα που γινονται συχνα εκει σε δυο εβδομαδες θα παρεις ενα χαρτι με το οποιο θα πας στο λιμεναρχειο στην περιοχη σου για να βγαλεις ναυτικο φυλλαδιο (τωρα που βρισκεσαι στην Αγγλια ολα αυτα δεν γνωριζω αν υπαρχει αλλος τροπος να γινουν)

2) Ναυτικο φυλλαδιο (οπως ειπα κ πανω)

3) Πρεπει να βρεις μια εταιρια που θα κανεις εκπαιδευτικο ταξιδι ως δοκιμος διαρκειας 6 μηνων και να συμπληρωσεις ενα βιβλιο "κεπ 2" κατα το ταξιδι σου (τωρα το να βρεις εταιρια ειναι το πιο δυσκολο κομματι της υποθεσης για παραδειγμα στις Ελληνικες εταιριες οι αιτησεις απο το ιντερνετ κτλ δεν θα σε βοηθησουν ιδιαιτερα, θα πρεπει να πας Αθηνα και να παρεις ολες τις ναυτιλιακες εταιριες με την σειρα κανοντας αιτηση στα πληρωματα για δοκιμος αν εχεις κ μια γνωριμια σιγουρα θα βοηθουσε παρα πολυ την κατασταση διοτι οι εταιριες προτιμουν ατομα που διαλεξαν αυτο για επαγγελμα οπως τα παιδια απο Ακαδημιες εμπορικου ναυτικου, παρα ατομα που βρεθηκαν απο αναγκη στο επαγγελμα οπως επισης και οτι το πρωτο ταξιδι που κανουμε εμεις απο την σχολη ειναι επιδοτουμενο το δευτερο ταξιδι ομως δεν ειναι και υπαρχει ενα θεματακι στο δευτερο ταξιδι. Πλεον μπορεις να πας ταξιδι σε πλοιο με ευρωπαικη σημαια και να μετραει υπηρεσια οποτε αν εχεις κ καποια γνωριμια στο εξωτερικο παλι θα εισαι οκ ..)

4)Επιστρεφεις απο το ταξιδι σου με υπηρεσια 6 μηνες πηγαινεις στα μητρωα στο υπουργειο και εξεταζεσαι στο κεπ (το βιβλιο που συπμληρωνες στο ταξιδι σου, μια τυπικη εξεταση ειναι οχι κατι ιδιαιτερο)

5)Και μετα απ ολα αυτα πηγαινεις το ναυτικο φυλλαδιο με την υπηρεσια σου και οτι αλλο χρειαστει απο χαρτια (πτυχιο πανεπιστημιου κτλ κτλ) για να παρεις το διπλωμα Γ ταξεως μηχανικου του εμπορικου ναυτικου..

 

Δεν γνωριζω αν ελυσα καποιες απο τις αποριες σου αλλα ειμαι στην διαθεση σου να με ρωτησεις και να σου απαντησω οτι γνωριζω.. 

Υ.Γ Και οι δυο δευτεροι μηχανικοι που ειχα στο πλοιο ειχαν τελειωσει πανεπιστημιο ο ενας μονο πανεπιστημιο στην αγγλια και μπηκε με αυτον τον τροπο στο επαγγελμα και ο αλλος πρωτα τελειωσε μια ΑΕΝ και υστερα εδωσε εξετασεις περασε κ τελειωσε το ΕΜΠ για να εχει ενα χαρτι παραπανω και πλεον ειναι αρχιμηχανικος σε μια εταιρια.

Link to comment
Share on other sites

Αξίζει τον κόπο να το κυνηγήσει κάποιος μηχανολόγος στα 34 του;;;

 

Να πάει πόρτα πόρτα πειραιά να μιλήσει με κόσμο και ν αφήσει βιογραφικά..

Link to comment
Share on other sites

αξιζει (λογω των συνθηκων) αλλα το δυσκολο κομματι ειναι να σε παρουνε δοκιμο λογω του οτι οι σπουδαστες της σχολης κανουν το δοκιμιλικι με επιδοτηση απο το κρατος ενω εσενα θα πρεπει να σε πληρωσουν κανονικα. 

 

αυτη τη στιγμη μονο με μεσο θα μπαρκαρεις η αν εισαι πολυ επιμονος και πας με το φυλλαδιο σου ανα χειρας και ζητας ευκαιρια γυρνωντας οοοοολο τον πειραια.

 

δεν ξερω αν τα ναυτικα γραφεια μπορουν να βοηθησουν περισσοτερο (με το αζημιωτο , συνηθως ποσοστο επι του μισθου) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα σε όλους. Πρώτη μου μέρα στο φόρουμ και δεν ξέρω εάν έχω κάνει το θέμα στο σωστό section. Συγχωρέστε με. Λοιπόν, όπως προαναφέρει και ο τίτλος έχει να κάνει με μία κουβέντα σύντομη που είχα με έναν γνωστό. Προσωπικά είμαι φοιτητής στο ΤΕΙ Πάτρας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Έως τώρα γνώριζα πως αφού τελειώσω με την σχολή μπορώ να πάω αρχικά σαν δόκιμος για 1 χρόνο σε καράβι και μετά μπαίνω σαν 3ος μηχανικός. Σήμερα λοιπόν ο γνωστός αυτό μου είπε πως καταργήθηκε αυτό το σύστημα τον Φλεβάρη και επέμενε μάλιστα λέγοντας πως είχε έναν γνωστό (ο γνωστός του γνωστού που λέμε ντε) που ήθελε να πάει και δεν μπορούσε, πτυχιούχος ΤΕΙ και το παιδί εκείνο. Δεν γνωρίζω που να ψάξω και πως να βεβαιωθώ αν τελικά ισχύει αυτό. Θα σας παρακαλούσα αν ξέρετε κάτι παραπάνω να με ενημερώσετε σε σχόλια. Ευχαριστώ πολύ, καλή μέρα σε όλους.  :mrgreen:

 

 





Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια, μολις εκανα την εγγραφη μου στο forum και θα ηθελα αν ειχατε την καλοσυνη να συμβαλετε με την δικη σας γνωμη και γνωση σε ενα θεμα το οποιο με απασχολει εδω και μηνες. Κατ' αρχας θα ηθελα να σας δωσω μερικα στοιχεια και βασει αυτων μπορειτε να εξαγεται τα συμπερασματα σας.

Αυτη την στιγμη φοιτω στο 1ο ετος του οικονομικου πανεπιστημιου αθηνων (ΟΠΑ πρωην ΑΣΟΕΕ) και συγκεκριμενα στον κλαδο των ΚΑΘΑΡΩΝ οικονομικων επιστημων. Το τμημα ειναι αρκετα καλο (οσον αφορα το προγραμμα της σχολης διοτι απο οργανωση...) ομως, οσο προχωρανε οι σπουδες, αρχιζω να χανω το ενδιαφερον μου σαν φοιτητης για το συγκεκριμενο αντικειμενο, δλδ για τα μονα μαθηματα που παω πλεον στην σχολη ειναι μαθηματικα,στατιστικη. Γενικοτερα οι οικονομικες σχολες ηταν τελευταια μου επιλογη, πρωτα ειχα δηλωσει στρατιωτικες και αμεσως μετα φυσικη, μαθηματικα (περναγα πατρα ομως no money no honeyfriendly_wink.png...). Ειναι αληθεια πως και περυσι σκεφτομουν να παω Α.Ε.Ν, ομως κατι που πεσαν ολοι να με φανε, κατι το ηταν και ΑΣΟΕΕ εεε ειπα να δοκιμασω. Πλεον εχω φτασει σε ενα διλημμα να συνεχισω τις σπουδες μου με μειωμενο ενδιαφερον η να παω Α.Ε.Ν μηχανικων(μονο ασπροπυργο) μιας και μου αρεσει το τεχνικο αντικειμενο του μηχανικου.
Τα ερωτηματα μου ειναι γενικης φυσης δλδ αν η γνωση και η τεχνικη καταρτηση που αποκομιζεις απο την σχολη ειναι ανταξια με αυτη του πανεπιστημιου, λεφτα, επαγγελματικη αποκατασταση κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.