George_topo Δημοσιεύτηκε February 10, 2009 at 07:23 μμ Δημοσιεύτηκε February 10, 2009 at 07:23 μμ Γεια χαρά σε όλους Μου έτυχε πρόσφατα μια περίπτωση που με βασανίζει στην οποία πρέπει να γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησιας σε 8οροφη οικοδομή με garage στην οποία υπάρχει αδεια του 91 Βάση νόμου τότε επρεπε να υπηρχαν 7 θέσεις. Στα σχέδια της αδείας (διάγραμμα κάυψης, κατόψη υπογείου και πυρασφάλεια) φαινονται 15 ,16 και 22 θέσεις!!!! Στη συμβολαιογραφική πράξη αναφέρονται 7 θέσεις (αλλά σε θέσεις που δεν μπορεί να υπάρχει τεχνικά parking). Επίσης έχει γίνει επέκταση του υπογείου πέραν του ισογείου. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χωρέσουν περισσότερες από 7 θέσεις με βάση τις προδιαγραφές. Επισης στο υπόγειο έχουν κατασκευασθεί αποθήκες που δεν προβλέπονταν από την άδεια (14 στον αριθμό). Το ερώτημα: Στα σχέδια των κατόψεων τι να δείξω και τι να βάλω στον πίνακα χιλιοστών? Να δείξω τις αποθήκες ως είναι και να σχεδιάσω 7 θέσεις parking σωστές και λειτουργικές? Πάλι όμως φοβάμαι πως δεν θα καλύψω το 40% της κάτοψη του υπόγειου κάτω από το ισόγειο να είναι παρκινγκ Σας κούρασα και ευχαριστώ πολύ Για νέα άδεια δεν νομίζω ότι γίνεται γιατί τότε θα απαιτηθούν 16 θέσεις που δεν χωράνε με τίποτα..
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε February 11, 2009 at 01:24 μμ Δημοσιεύτηκε February 11, 2009 at 01:24 μμ xa ίδια περίπτωση ακριβώς με δικιά μου. Μετά από βασανισμό μου 2 μήνες κατηγορηματικά σου λέω : 1) ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΑΔΕΙΑ. Αλλιώς αν θες κάτι άλλο θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση. 2) Υπάρχει ένα τρικ που όμως δεν είναι "νόμιμο". Βέβαια τι είναι νόμιμο στην Ελλάδα είναι σχετικό. Το τρικ λέγεται ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των συνιδιοκτητών.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε February 11, 2009 at 03:06 μμ Δημοσιεύτηκε February 11, 2009 at 03:06 μμ Μετά τον 1337/83 άρθρθ 17 παρ 10α, αν δεν κάνω λάθος η σύσταση που συμπεριλαμβάνει αυθαίρετα θεωρείται αυτοδίκαι άκυρη με ποινικές ευθύνες. Πολλοί συμβολαιογράφοι ζητάνε την οικ άδεια και τα εγκεκριμμένα σχέδια
p_ilias Δημοσιεύτηκε February 23, 2009 at 10:32 πμ Δημοσιεύτηκε February 23, 2009 at 10:32 πμ Συμφωνω εν μερει με τον συναδελφο Theo, Δεν διευκρινιστηκαν ομως οι "αυθαιρεσιες" στο υπογειο επακριβως. Εαν δεν εχει γινει υπερβαση ογκου και εμβαδου (δηλαδη εαν η επεκταση που αναφερθηκε προβλεποταν απο την Ο.Α.) τοτε τα πραγματα ειναι σχετικα πιο απλα. Σε αυτην την περιπτωση μπορεις να επισυναψεις στην Σ.Ο.Ι. σχεδιο κατοψης το οποιο να εχει ακομα και αρκετα διαφοροποιημενη εσωτερικη διαταξη απο αυτην της Ο.Α. Τυπικα εισαι "φαουλ" διοτι ενδεχομενως δεν θα τηρουνται πολεοδομικοι κανονισμοι [π.χ. 40% της κανονικης καλυψης του υπογειου χρηση ως γκαραζ (ενω στην Σ.Ο.Ι. μπορει να φαινονται αποθηκες), χωρος επεκτασης αποκλειστικα για χρηση γκαραζ (ενω στην Σ.Ο.Ι. μπορει να φαινονται αποθηκες), χωροι ελιγμων που δεν τηρουν τους κανονισμους και ειναι πολυ μικροτεροι ...κλπ]. Ουσιαστικα ομως τις περισσοτερες φορες ολες αυτες οι αλλαγες γινονται δεκτες απο συμβολαιογραφους οι οποιοι συντασουν κανονικα την Σ.Ο.Ι. διοτι δεν προκυπτει υπερβαση ογκου - εμβαδου του υπογειου, και απο τους ιδιοκτητες του κτιριου δεδομενου οτι την υπογραφουν. Δεν λεω οτι ειναι σωστο αλλα το εχω δει απειρες φορες!!! Στην περιπτωση που διαπιστωσεις υπερβαση ογκου - εμβαδου αντι των προβλεπομενων στην Ο.Α. ....... εχεις προβλημα! Γενικα σε αυτες τις περιπτωσεις εαν εμφανιστουν τα αυθαιρετα ειναι διοτι θα ακολουθησει διαδικασια νομιμοποιησης. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση δεν εμφανιζονται διοτι αν περιγραφουν σε τιτλο, αυτος οντως θα πασχει ακυρωτητας.
George_topo Δημοσιεύτηκε February 24, 2009 at 06:54 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 24, 2009 at 06:54 μμ Σας ευχαριστώ πολύ Δεν υπάρχει υπέρβαση όγκου ή Σ.Δ απλά εκεί που η άδεια έδειχνε θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο (και επειδή δεν χώραγε Ι.Χ) κατασκευάσθηκαν αποθήκες. Στην επέκταση δεν έχει κατασκευασθεί τίποτα. Επιπλέον θέμα είναι ότι στην άδεια εμφανίζεται στο διάγραμμα κάλυψης αλλού 15 και αλλού 16 θέσεις (στα πινακάκια), ενώ στην κάτοψη υπογείου 16 και στην κάτοψη υπογείου για την πυρασφάλεια 22!!!! Στο συμβόλαιο στάθμευσης αναφέρονται 7 θέσεις υποχρεωτικές (που στην πραγματικότητα βάση προδιαγραφών μόνο αυτές μπορούν να εφαρμοσθούν) και αναφέρεται ότι θα φτιαχτούν συνολικά 22, ενώ αυτό βάση διάταξης είναι αδύνατον!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα