Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερική Τοιχοποιία επιλογές


koslyr

Recommended Posts

Για εξωτερική τοιχοποιία στην οποία έχει εφαρμοστεί εξωτερική θερμοπρόσοψη, ποίες από τις παρακάτω επιλογές θα προτιμούσατε για το χτήσιμο αυτής (θεωρώντας ότι το πάχος της θα είναι περίπου 25 εκ.)

1) υπερμπατική τοιχοποιία με τα κλασικά τούβλα(με δωδεκάοπα, http://3.bp.blogspot.com/-FzqbXn3jlDU/TdQEc1URRtI/AAAAAAAAAHc/Gi-k61MDMcY/s1600/100_6086.JPG)

2) μια ενιαια τοιχοποιία με τουβλίνα(ορθότρυπα, http://www.xalkis-sa.com/index.php/products/touvla/orthotrypa) πάχους 25 εκατοστών

3) διπλή δρομική τοιχοποιία(κλασικό χτίσιμο) με μόνωση 5εκ.(πετροβάμβακα ή aritherm) στον πυρήνα: (9 + 5 + 9), δηλαδή περίπου 25 εκατοστά

 

Επειδή υπάρχει ήδη η εξωτερική θερμοπρόσοψη, θεωρώ ότι η επιλογή 3 είναι ίσως πλεονασμός και επιπλέον δεν γνωρίζω εάν θα υπάρξει θέμα με την διαπνοή της κατοικίας όταν ουσιαστικά αυτή θα έχει δυο μονώσεις.

Για την επιλογή 2(τουβλίνα ορθότρυπα), επίσης δεν γνωρίζω εάν υπάρχει διαχρονική εμπειρία σε βάθος χρόνου για την αξιοπιστία του είδους της συγκεκριμένης τοιχ. εάν και θεωρώ ότι πρέπει να είναι αρκετά καλή.

Για την επιλογή 1 είναι η μια κλασική περίπτωση τοιχοποιίας.

 

Link to comment
Share on other sites

Η υπερμπατική οπτοπλινθοδομή έχει πάχος 29 εκ (1+1/2 πλίνθοι+αρμός)

Η ερώτηση σου είναι ασαφής, καθώς αρχικά λες ότι έχει εφαρμοστεί εξωτερική θερμοπρόσοψη.

Άρα, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τοιχοποιιες.

 

Αν το ερώτημα είναι τι είδους τοιχοποιία να κατασκευαστεί για το σύστημα θερμοπρόσοψης, αυτό καταρχάς καθορίζεται από τις εγκεκριμένες μελέτες.

Αν είσαι μηχανικός το γνωρίζεις. Αν είσαι ιδιώτης συμβουλεύεσαι το μηχανικό σου.

Γενικά, το σύστημα θα εξεταστεί από λειτουργική-αισθητική άποψη ανάλογα με το πάχος των περιμετρικών δοκών (αν θες να υπάρχει "δόντι" δοκού εσωτερικά ή όχι) και το είδος των ανοιγμάτων που έχουν επιλεγεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ιδιώτης είμαι και οχι μηχανικός, απλώς για την τοιχοποιία υπάρχουν διαφορες επιλογές για το χτισιμο αυτής και ψάχνομαι...

Η εξωτερική θερμοπρόσοψη εννοείται ότι δεν υπάρχει αλλά προκειται να υλοποιηθεί. Προς το παρόν κλέινω προς ορθότρυπες τουβλίνες, αλλά γενικά δεν έχω δει πολλές τέτοιες τοιχοποιίες σε διάφορες οικοδομές και προβληματίζομαι εάν αξίζει το κόπο.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά αυτή τη συζήτηση θα έπρεπε να την κάνεις με το μηχανικό σου, διότι αυτός θα σου υποδείξει την κατάλληλη λύση, σύμφωνα πάντοτε με τις εγκεκριμένες μελέτες. Κάθε αλλαγή από την άδεια, απαιτεί αναθεώρηση (εφόσον αυτή μπορεί να γίνει).

Ότι σου γράφω και στην πρώτη δημοσίευση. Όλα εξαρτώνται από το στόχο που τίθεται για το σχεδιασμό και πάντοτε βάσει των εγκεκριμένων μελετών.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση 3 είναι πλεονασμός, ενώ χάνεις και την θερμική αδράνεια που θα σου προσφέρει η μάζα των τούβλων, εφόσον πρόκειται για κατοικία.

Συζήτα με τον μηχανικό σου, και λάβε υπόψη ότι η τοιχοποιία σου θα πρέπει να καλύπτει πέρα από τις στατικές προδιαγραφές, και τις προδιαγραφές U που θέτει ο ΚΕνΑΚ.

Εδώ μια λύση τύπου θερμομονωτικών τούβλων, θα σου εξοικονομήσει εν δυνάμει χρήματα από την εξωτερική θερμοπρόσοψη (μικρότερη απαίτηση πάχους), ενώ είναι σαφώς μικρότερο το κόστος κτισίματος σε σχέση με μια μπατική τοιχοποιία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.