Dimos Kouloumpis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με τους κρυφούς φωτισμούς του σπιτιού μου το οποίο δεν μπορεί να βρει λύση ο ηλεκτρολόγος της εγκατάστασης οπότε αν έχετε κάποια ιδέα παρακαλώ απαντήστε. Εδώ και 10 χρόνια (νεόδμητο σπίτι) έχω παρατηρήσει ότι οι κρυφοί φωτισμοί (φθορισμού και πρόσφατα LED) χαλάνε. Δεν χαλάει η λάμπα αλλά το κύκλωμα του μετασχηματιστή. Αυτό συμβαίνει είτε μετά από 1-2 μήνες είτε μετά από 2-3 μέρες (οι τελευταίες LED χάλασαν την 2η ημέρα). Το φαινόμενο να χαλάνε οι λάμπες δεν σχετίζεται με τον καιρό είτε έχω παρατηρήσει να χαλάει άλλη συσκευή. Ο ηλεκτρολόγος κάνοντας μετρήσεις δεν παρατήρησε κάτι στην τάση (236 βολτ) εκτός από 1 βολτ (όταν ανοίγει ο φούρνος ) στον ουδέτερο. Έχει ακούσει κανείς κάτι αντίστοιχο;; Καμμιά ιδέα; Ευχαριστώ.
astrah Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 1. μήπως δεν αερίζονται επαρκώς και αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες? 2. έχουν την απαραίτητη ισχύ?
Dimos Kouloumpis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 Τα τελευταία LED δούλεψαν για ώρες συνεχώς χωρίς πρόβλημα... και μετά χάλασαν μετά από 5' λειτουργίας ... Από ισχύ... οι λάμπες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο .. και οι πρίζες έχουν ελεγχθει..
antloukidis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 Μήπως κάποιο πρόβλημα υγρασίας??
ckiriako Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2016 υποψιαζομαι προβλημα θερμοκρασιων-εξαερισμου
AMHxaNos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2016 (edited) Τι είναι χαλάνε τα ballast? Μήπως καίγονται και μετράμε ∞ Ω στο πολύμετρο ή από κάποια υπέρταση/διακοπές βραχυκυκλώνουν σπείρες είτε μεταξύ τους είτε απο τύλιγμα σε τύλιγμα?Ο μάστορας* τι λέει και τι προτείνει? Αν έχεις μετασχηματιστές και ζεματάνε ή καίγονται ή σφυρίζουν ή κάνουν πολύ θόρυβο τότε (μάλλον, μπορεί να) θα υπάρχει DC στα 220 VAC. Αλλά ο μάστορας θα ξέρει, κάνε ότι σου πεί. Και στην νεκροψία θα δει και το θερμικό (αν υπάρχει) στους μετασχηματιστές, μάλλον θα διακόπτει. Θα τόχει βρεί ήδη. Θα έχει ήδη τσεκάρει και τα post #2, #4, #5 παραπάνω. Τέλος αν τα πράγματα είναι σκούρα ---> Ηλ/γος Μηχ. * the man on the spot knows best. Edited Ιούλιος 24 , 2016 by AMHxaNos
cuprakatos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2016 Μιλάει προφανώς για led ταινία, αφού λέει για κρυφό φωτισμό - παλιά φθορισμού και πρόσφατα led. Τι ταινία έχεις ?? Είναι 12V ..... 24V .... πόσα WATT ανα μέτρο?? Πόσα τροφοδοτικά έχεις ?? Πόσα μέτρα ταινία ???
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα