Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρεσίες σε μπαλκόνια


chrisdental

Recommended Posts

Μα αν δεν έβαζε ..εμπόδια τότε

ο καθένας θα ζητούσε να γκρεμιστούν ...όλα.. μα όλα τα διπλανά

για να μείνει μόνο το δικό του  ..σαν εξοχικό!

Αν το εξοχικό μου είναι νόμιμο και μπροστά μου έχουν κτίσει σε μη αρτιο μη οικοδομήσιμο οικόπεδο μια βίλα που μου κόβει τη θέα στη θάλασσα  γιατί να μην μπορώ να απαιτήσω από το κράτος την άμεση κατεδάφισή του???

Όπως και ο chrisdental που έχει ένα γείτονα που κάνει ό,τι του κατέβει γιατί να μη μπορεί να απαιτήσει από το κράτος την παρέμβασή του? Κανονικά η πολεοδομία θα έπρεπε να κάνει αυτοψία να του βάλει πρόστιμο ανέγερσης και να του δώσει ένα χρονικό περιθώριο να το νομιμοποιήσει (ναί ως εδώ αυτό κάνει το κράτος) αλλά μετά το τέλος αυτής του χρονικού ορίου και εφόσον δεν τακτοποιήθηκε το αυθαίρετο θα έπρεπε να το κατεδαφίσει και να του στείλει και το λογαριασμό. Αυτό το τελευταίο δεν κάνει το κράτος....παρά μόνο βάζει πρόστιμο διατήρησης... Αν δεν υπήρχαν τα πρόστιμα διατήρησης που περιμένουν τον επόμενο νόμο αυθαιρέτων τότε ίσως να μην υπήρχαν αυθαίρετα...

 

 
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι του παρόντος αλλά μιας και αναφέρθηκε: Υπάρχει μια ημερομηνία 28-07-2011. Αν αυτό το κράτος με οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει και δώσει νόμο με οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία μετά την προαναφερόμενη, για μένα καθίσταται παντελώς αναξιόπιστο και δίνει ουσιαστικά το ΟΚ στον καθένα να αυθαιρετήσει...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι εφόσον κάτι είναι αυθαίρετο θα πρέπει να κατεδαφιζεται!!!! Τι πρόστιμα διατήρησης και άλλα τέτοια παραμύθια για παίρνει λεφτά το κράτος!!!! Δηλαδή όταν το έφτιαχνε το αυθαίρετο ......το έφτιαξε κατά λαθος;;;;;; Δεν γνώριζε ότι είναι αυθαιρετο;;;; .....Αλλά σου λέει ....αφού δε θα μου κάνουν τίποτα. ....το πολύ πολύ να μου ρίξουν ένα πρόστιμο. ..αλλά το αυθαίρετο αυθαιρετο!!!!

 

Και όταν ο γείτονας είναι τρελός τότε κάτι πρέπει να κάνεις για υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Ένα από τα όπλα που έχεις είναι να του γκρεμισεις τις αυθαίρετες παράγκες του. Το κράτος όμως λείπει. .....πάντα έλλειπε και πάντα θα λείπει.

Edited by chrisdental
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η παράμετρος χρήσης του χώρου, εάν οι κατασκευές είναι σε κοινόχρηστο χώρο δικαιούτε όλη η πολυκατοικία να τους χρησιμοποιεί

Link to comment
Share on other sites

Όσοι με τόση θέρμη "κράζουν" τις αυθαιρεσίες (και καλά κάνουν) ας κάτσουν λίγο να δουν μήπως και αυτοί έχουν αυθαιρεσίες που ούτε τις φαντάζονταν. Η ύπαρξη αυθαιρέτων είναι μεγάλη κουβέντα, κάποιες είναι παντελώς αδικαιολόγητες σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως υπάρχουν ελαφρυντικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.