Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, είμαι τελειόφοιτος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ και έχω στα άμεσα σχέδια μου να φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και αργότερα για εργασία. Το δίλημμα μου είναι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στο Cιvil engineering ή στο construction management. Γενικά θέλω να εργαστώ στο μηχανικό κομμάτι, για παράδειγμα στα συγκοινωνιακά που με ενδιαφέρουν και περισσότερο, αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ με το μάνατζμεντ στο μεταπτυχιακό ώστε να έχω μια πιο σφαιρική γνώση του κατασκευαστικού τομέα και αργότερα με μια καλή εμπειρία να μπορέσω πιο εύκολα να μετακινηθώ σε θέσεις project manager ή κάτι τέτοιο. Αυτό που δε γνωρίζω και θέλω να ρωτήσω, είναι το αν για παράδειγμα στείλω κάποιο βιογραφικό για δουλειά στο εξωτερικό, θα γνωρίζουν ότι στο πτυχίο μου έχω τις γνώσεις και τα "δικαιώματα" για να εργαστώ στο αντικείμενο των συγκοινωνιακών, των υδραυλικών, της πολεοδομίας κλπ ώστε να με προσλάβουν, καθώς γενικότερα στο εξωτερικό από αυτά που έχω διαβάσει και καταλάβει, τα θεωρούν κλάδους του πολιτικού μηχανικού και σε αγγελίες που έχω κοιτάξει ζητάνε πτυχίο πολιτικού. Μήπως συνεπώς θα ήταν καλύτερα να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο civil engineering ώστε να "εξασφαλίσω" τις γνώσεις μου στο αντικείμενο?

Δημοσιεύτηκε

Απ όσο ξέρω εξωτερικό και ειδικά Ιταλία Τοπογράφο εννοούν τοπογραφικές εργασίες. Δηλαδή οτιδήποτε άπτεται εργασιών μετρήσεων και χαράξεων σε όλο το φάσμα των έργων. Είναι δηλαδή ο ειδικός στο να μετρά και να χαράζει.

Μετρήσεις χαράξεις όμως για αυτά και όχι τα ίδια τα έργα ως μελέτες κατασκευές κτηρίων υδραυλικών ή και άλλων που υπάρχουν σε έναν βαθμό στην Ελλάδα στην ειδικότητα σου.

Για αυτά και ανάλογα το έργο είναι οι ειδικότητες αρχιτέκτονες ή πολιτικοί μηχανικοί (και φυσικά δεν υπαρχει έλλειψη).

 

Τώρα αν έχεις μεταπτυχιακά και σε αντικείμενα αυτού του είδους μπορεί και να ενδιαφέρει αλλά γιατί να επιλέξει εσένα αντί για την ειδικότητα που έχει εξ αρχής ως αντικείμενο αυτό.

Περισσότερο από μεταπτυχιακά νομίζω πως μετρά (για εργασία) η απόκτηση εμπειρίας…. Και κατέληξαν οι επιλογές για μεταπτυχιακά να είναι μιας και δεν μπορώ να βρω που να αποκτήσω εμπειρία ας αποκτήσω χαρτιά….

Δημοσιεύτηκε

Έτσι είναι και στο Middle East. Οι surveyors είναι μόνο για τα τοπογραφικά...Θα είναι λίγο δύσκολο να βρεις έξω δουλειά σε συγκοινωνιακά ή υδραυλικά έργα χωρίς degree στο civil engineering... Εκτός αν έχεις εμπειρία να δείξεις σε αυτό που από ότι κατάλαβα δεν έχεις ακόμα.

Οπότε καλή η σκέψη σου να κάνεις ένα σχετικό μεταπτυχιακό. Επίσης, ως surveyor μπορείς να μετακινηθείς στον κλάδο των quantity surveyors αν σ'ενδιαφέρει που είναι αρκετά ειδικευμένος και περιζήτητος (ενασχόληση με το οικονομικό και νομικό κομμάτι των έργων)

Δημοσιεύτηκε

Ναι αυτό έχω καταλάβει και εγώ από το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει στο θέμα. Μια άλλη σκέψη είναι να κάνω σε πιο συγκεκριμένο τομέα, πχ transportation που υποθέτω ότι θα είναι και πιο εύκολο να βρω αργότερα εργασία, απλά ιδανικά θα ήθελα να έχω πιο πολλές προοπτικές ανοιχτές, όσο αναφορά τα αντικείμενα που θα μπορώ να ασχοληθώ, καθώς πιστεύω πως καλά τα μαθήματα και το να σου αρέσει θεωρητικά ένα αντικείμενο αλλά μέσω της δουλειάς καταλαβαίνεις τι σε ενδιαφέρει πραγματικά και με τι θέλεις να ασχοληθείς τα επόμενα χρόνια. Γι αυτό και η σκέψη για γενικότερο civil engineering. 

Δημοσιεύτηκε

υπάρχει μεταπτυχιακό σκέτο civil engineering? Και τι μπορεί να κάνεις σε ένα χρόνο? Μήπως είναι προσανατολισμένο στο structural engineering? 

Για μένα καλύτερα να πας στα υδρυλικά αν σου αρέσει, έχεις τις καλύτερες προοπτικές εργασίας...

Δημοσιεύτηκε

Το μεταπτυχιακό δεν σου δίνει παραπάνω δικαιώματα από αυτά που έχεις σαν βασικό πτυχίο ούτε πρόκειται να σε προτιμήσει κάποιος μόνο από το μεταπτυχιακό.. Καλύτερα να επενδύσεις στην ειδικότητα σου και μόνο

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν κάποια όπως πχ αυτό http://www.ucl.ac.uk/prospective-students/graduate/taught/degrees/civil-engineering-msc που έχει λίγο απ' όλα. Τώρα το αν πείθεται κάποιος εργοδότης για παράδειγμα ότι από ένα ή δυο μαθήματα σε μεταπτυχιακό μαθαίνεις υδραυλικά ή συγκοινωνιακά κλπ, χωρίς να γνωρίζει πως τα έχω διδαχθεί και στο προπτυχιακό είναι ένα εύλογο ερώτημα. 

Δημοσιεύτηκε

Για μένα καλύτερα να πας στα υδρυλικά αν σου αρέσει, έχεις τις καλύτερες προοπτικές εργασίας...

 

Εδώ χρειάζεται κάποια προσοχή στο τι εννοεί "υδραυλικά" το εκάστοτε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Διότι μπορεί αντί για "υδραυλικά έργα" να διδάσκουν "υδατικούς πόρους", πράγμα που σε κατευθύνει περισσότερο στον ερευνητικό κλάδο και όχι στο επάγγελμα του μελετητή και του κατασκευαστή έργων. Όχι ότι κι ο ερευνητικός κλάδος δεν είναι προοπτική εργασίας, αλλά νομίζω ότι μιλάμε για την προοπτική στο χώρο των τεχνικών εταιρειών.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αντικείμενα που έχουν μεγάλη ζήτηση:

- Παραγωγή ενέργειας από υδροηλεκτρικά έργα - hydropower

- waste water engineering

- Μελετητής υδραυλικών έργων 

- Offshore εγκαταστάσεις (κυρίως στατικά-λιμενικά)

- oil & gas

 

Σε ότι αφορά το συγκοινωνιακό:

- Transportation engineering

- Intelligent Transportation Systems

- Road & Safety

- κλασσικό Highway Engineering και pavement engineering

 

Ενδεικτικά, πλην όχι περιοριστικά...

Edited by Γιάννης
Δημοσιεύτηκε

Ναι, το κομμάτι του transportation μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και με πολλές διεξόδους και μιας που το γνωρίζω και σχετικά καλύτερα από τα υπόλοιπα, λόγω κατεύθυνσης στη σχολή και διπλωματικής, προσανατολίζομαι στο να κάνω κάτι σε αυτό πιο συγκεκριμένα από το να κάνω κάτι πιο γενικό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.