Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα σε οικόπεδο που χωρίστηκε στην κατοχή


Recommended Posts

Χαίρετε

 

Στην κυψέλη υπάρχει γωνιακό οικόπεδο 200τμ (10Χ20) (84022)το οποίο παραχωρήθηκε σε ιδιώτη στο μακρινό παρελθόν (1938) από το Δημόσιο (το τότε Υπουργείο Κρατικής Υγεινής και Αντιλήψεως).

Το 1943 κατά την κατοχή, πουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί μέρος του οικοπέδου (60τμ) σε άλλο ιδιώτη. Με κάποιο νόμο που βγήκε αργότερα (1949) δώθηκε η ευκαιρία στην ιδιοκτήτρια να πάρει πίσω το κομμάτι αυτό του οικοπέδου (1951) το οποίο έκτοτε θεωρούνταν ανεξάρτητο; οικόπεδο.

 

Το 1960 η ιδιοκτήτρια χώρισε το μεγάλο κομμάτι του οικοπέδου το οποίο ήταν γωνιακό 140τμ σε δύο μέρη από 70τμ και τα έδωσε προίκα στις κόρες της οι οποίες έχτισαν.

Το 1973 έκανε πωλητήριο το εναπομείναν κομμάτι (60τμ) στην μια από τις δυο κόρες. Στην καταμέτρηση όμως το κομμάτι αυτό βρέθηκε 56τμ μιας και κατά το χτίσιμο η μια κόρη <<έφαγε>> 40 πόντους.

 

Σήμερα λοιπόν έχουμε την εξής κατάσταση:

Ένα γωνιακό κομμμάτι 70 τμ (7μΧ10μ) που ανήκει στην κόρη Α

Ένα μεσαίο κομμάτι 74τμ(7.4μΧ10μ) που ανήκει στην κόρη Β

Ένα ακριανό κομμάτι (5.6μΧ10μ) που ανήκει και αυτό στην κόρη Α

 

Οι τίτλοι που έχουμε αυτή την στιγμή είναι: Ένα προικωο σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας για το γωνιακό κομμάτι, ένα προικώο σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας για το μεσσαίο και ένα πωλητήριο για το ακριανό. Τα προικώα συστήνουν οριζόντιες και κάθετες ιδιοκτησίες αλλά θεωρούν ότι το οικόπεδο είναι 140τμ. τα ποσοστά που καθορίζουν αναφέρονται στα 140τμ και όχι στο όλο οικόπεδο των 200τμ. Τα κτίσματα που φτιάχτηκαν καταλαμβάνουν και τα 140τμ.

Στο πωλητήριο αναφέρεται ότι το κομμάτι των 56τμ είναι μέρος μεγαλύτερου οικοπέδου και τίποτα περισσότερο.

 

Μπορεί να χτιστεί το ακριανό κομμάτι; Ο μηχανικός που έκανε τα σχέδια λόγω της επικείμενης δωρεάς των ακινήτων το χαρακτήρισε άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο. Παλαιότερα κάποιος άλλος μηχανικός είχε πει στην ιδιοκτήτρια ότι μπορεί να δομηθεί.

 

Οι συντελεστές που ισχύουν στο όλο οικόπεδο των 200τμ είναι 2.10 στον ένα δρόμο (10μ) και 2.60 στον άλλο (20μ). Το κομμάτι των 56τμ έχει πρόσοψη 5.6 μέτρα στον δρόμο με ΣΔ 2.6.

 

Η κάλυψη στο όλο οικόπεδο είναι 70%.

 

Ο μηχανικός υπολογίζει τα υπάρχοντα και μελλοντικά οικοδομήσιμα τμ στα δύο κομμάτια των προικώων και λέει ότι στο πρώτο έχει ακόμα 67τμ και στο δεύτερο 54τμ. Ο υπολογισμός όμως γίνεται με βάση επιφάνεια οικοπέδου 144τμ όσο δηλαδή καταλαμβάνουν τα υπάρχοντα κτίσματα στα δύο κομμάτια.

 

Τι γίνεται με τα οικοδομήσιμα τμ που αναλογούν στο κομμάτι του οικοπέδου των 56τμ?

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.