Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απόλυτα ορθές οι επισημάνσεις του Δημήτρη και του nbr. Καλό θα είναι να τις προσέξεις ιδιαίτερα.

 

off topic: Όσο για το νικ μου nbr δεν είναι κυριολεκτικό (βέβαια με αυτά που βλέπω στο επάγγελμα μπορεί και να αγιάσω :smile:) αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες (θα καρφωθώ :wink:)

  • 6 years later...
  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι,

η ερώτηση είναι η εξής: εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο το οποίο δεν έχει πρόσωπο σε οδό, ανήκει σε ΖΟΕ. Στη ΖΟΕ αναφέρεται "κατώτατο όριο αρτιότητας ορίζεται στα 6 στρ." και δεν γίνεται καμία αναφορά σε Πρόσωπο.

Απαιτούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται από τα εκτός σχεδίου ΦΕΚ για πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό κλπ; Ή η διατύπωση αυτή της ΖΟΕ αρκεί ως προς την αρτιότητα, άρα αρκεί η ύπαρξη 6 στρ; 

Δημοσιεύτηκε

Η ΖΟΕ καθορίζει μόνο το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης. Από εκεί κει πέρα, ισχύουν οι λοιπές διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε συνέχεια αυτών που γράφει παραπάνω ο |τετρις|.

Με τον Ν. 1337/1983  δόθηκε η δυνατότητα δημιουργίας Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ). Με τον θεσμό αυτό, επιτυγχάνεται ο έλεγχος των χρήσεων γης σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές που αποτελούνται κυρίως από ακίνητα μη προοριζόμενα για δόμηση. Αποτελεί, ας πούμε, έναν θεσμό προληπτικού χαρακτήρα. Οι ΖΟΕ, θα πρέπει να γνωρίζουμε, πως ΔΕΝ  είναι πολεοδομικός σχεδιασμός, αλλά είναι βασικό μέσο ..... , πάνω απ' όλα, κρατικής παρέμβασης στον χώρο. Φαίνεται πάντως, από το περιεχόμενό τους, ότι περιέχουν στοιχεία και από τα τρία επίπεδα σχεδιασμού:

* Τα χωροταξικά σχέδια (έλεγχος των δραστηριοτήτων της περιοχής),

* τα ρυθμιστικά σχέδια (καθορισμός χρήσεων γης) και

*τα πολεοδομικά σχέδια (καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης). 

 

Υ.γρ. Είναι καλό οι συνάδελφοι που ασχολούνται με την "δόμηση" να είναι σε θέση να μπορούν "διαβάζουν" & να διαχωρίζουν την χρήση αυτών των "χωροτακτικων σχεδίων" (όπως Ζ.Ο.Ε., Γ.Π..Σ.,  ..... κλπ). Απλά και με την πολυδιάσπαση των θεμάτων που υπάρχει ήδη εδώ στο φόρουμ, είναι αρκετα δύσκολο να γίνει έστω & τώρα ένας διάλογος γι' αυτά τα θέματα.

Edited by nbr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.