Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσπαθω να προχωρησω στην μελετη συμμικτων κατασκευων.

Αυτο που ειναι το βασικο μου προβλημα ειναι που μπορω να βρω

Τους τυπους των διατμητικων υλων που κυκλοφορανε στην ελλαδα, εναν πινακα για την ποιοτητα τους, καθως και τον τροπο κολλησης πανω στις σιδηροδοκους. Πως μπορει να γινει ελεγχος για την την αντοχη της ραφης στην πραξη

Δημοσιεύτηκε

Καλώς ήρθες στο forum ΝΙΚΟΛΑ.

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με μικρά γιατί τα κεφαλαία είναι δυσανάγνωστα.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στους Κανόνες Συμμετοχής του forum ΕΔΩ.

 

Εκτός των διατμητικών ήλων μπορείς να χρησιμοποιήσεις και διατμητικούς συνδέσμους της HILTI (X-HVB ύψους 80/95/110/125/140mm) οι οποίοι καρφώνονται και δεν ηλεκτροσυγκολούνται με ειδικό καρφωτικό μηχάνημα (το DX 76 MX με το σετ μετατροπής HVB).

Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί τους ΕΔΩ.

Δημοσιεύτηκε

Χάρη σε ευχαριστώ πολύ. Θα έλεγα ότι ειναι ένα καλό βήμα για μένα η απαντησή σου, γιατί το πρόβλημα δεν είναι πάντα πως θα μελετήσεις μια κατασκευή, αλλά και πως μπορείς να ελέξγεις την ποιοτητά στο επι τόπου.

Δημοσιεύτηκε

Υπαρχει και η μεθοδος του ισχυρου φωτοβολταικου τοξου με την με την οποια μπορεις να τοποθετησεις τους διατμητικους σου ηλους.Αυτοι ειναι οι λεγομενοι headed stud connectors.Δεν ξερω αν εννοουσες αυτους Χαρη.Νομιζω πως ειναι η καλυτερη μεθοδος αυτη του φωτοβολταικου τοξου καθοτι ο ηλος γινεται

"ενα" με το πελμα χωρις επιφοβες συγκολλησεις ή καρφωματα.

Δημοσιεύτηκε

Όχι, εγώ μιλούσα για διατμητικούς συνδέσμους που καρφώνονται.

Για πες περισσότερα για "headed stud connectors".

Καμιά διεύθυνση στο διαδίκτυο με πληροφορίες;

Δημοσιεύτηκε

Στην ελληνικη ισως τους ακουσεις και κεφαλοποιημενους ηλους.Παραυτα δεν ειναι διαδεδομενη η ονομασια αυτη.Η χρηση αυτης της μεθοδου εχει ως εξης:

 

Εχεις ενα "πιστολι" οπου εκει κουμπωνεις μπροστα, τον ηλο σου.Shear connector ειναι ,κλασσικος στην μορφη, αν θυμαμαι καλα.

Το πιστολι αυτο ειναι ικανο να παραγει πολυ ισχυρο φωτοβολταικο τοξο μπροστα στην "μυτη" του.Σχεδον στιγμιαιο ή εν παση περιπτωσει διαρκει λιγο.Το ποσο ισχυρο ειναι αυτο ,το ρυθμιζεις ωστε να μην καταστρεψεις το πελμα.

 

Εχοντας καθορισει απο πριν τις θεσεις των διατμητικων σου ηλων ,τοποθετεις εκει καθετα το πιστολετο με την μυτη να ακουμπαει την συγκεκριμενη θεση.Ο ηλος προεξεχει απο το πιστολι λιγο και το ακρο του που θα εισχωρησει ειναι σαν κωνος με μια μικρη ακιδουλα στο τελος.Μεσω αυτης της ακιδας δημιουργειται το φωτοβολταικο τοξο, τοπικα.

 

Το τοξο "λιωνει" τον χαλυβα και ταυτοχρονα με μια ακαριαια κινηση εισαγεται ο ηλος μεσα. Το τηγμενο υλικο εξωθειται απο την θεση εκεινη αλλα χαριν σε ενα κεραμικο δαχτυλιδι που ειναι τοποθετημενο γυρω απο τον ηλο ,δεν "ανοιγει" αλλα αντθετα δημιουργει μια ,ας το πουμε προσθετη συγκολληση, η οποια ομως ειναι απο το ΙΔΙΟ το υλικο του χαλυβα!Δεν ειναι "ξενο σωμα".

 

Μετα την τοποθετηση ,σπας αυτο το κεραμικο δαχτυλιδι (εξου και γιατι ειναι κεραμικο) και συνεχιζεις στην επομενη θεση σου.

 

Το θετικο με αυτην την μεθοδο ειναι η ταχυτητα που εξασφαλιζεις καθως και το οτι ο ηλος και η διατομη σου γινονται ΕΝΑ.

 

Πληροφοριες δεν ξερω παραπανω.Τα παραπανω τα γνωριζω απο το ΔΠΘ οπου κανουν χρηση της μεθοδου στα εργαστηρια μεταλλικων κατασκευων(1 -2 ειναι νομιζω στην ελλαδα..) με αξιοζηλευτα αποτελεσματα παρακαλω

 

Αυτα. :wink: Ελπιζω να μην εγινα κουραστικος.

Δημοσιεύτηκε

Κουραστικός... κάθε άλλο.

Πάρα πολύ ενδιαφέροντα αυτά.

Κεραμικό φαντάζομαι ότι είναι το δαχτυλίδι για να αντέχει στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τη συγκόλληση, πέρα του λόγου που ανέφερες.

Πώς όμως σπάει το δαχτυλίδι; Δεν είναι χρονοβόρο αυτό, το να σπας ένα-ένα τα κεραμικά και να απομακρύνεις και τα θρύμματα;

Ωραία πράγματα κάνουν στο ΔΠΘ! Κανένα σχετικό σεμινάριο πρέπει να κάνουν πέρα από τη διδασκαλία και την έρευνα.

Δημοσιεύτηκε

Ναι βεβαιως ειναι κεραμικο και για τον λογο που ανεφερες .Παραλειψη μου.

Σπαει με ενα απλο χτυπημα με σφυρι.Χρονοβορο δεν ειναι.Δεν ειναι απαραιτητο να το σπασεις αμεσως.ΠΡοχωρας στις θεσεις σου και μετα τα σπας πολυ γρηγορα.Τα θρυμματα απομακρυνονται και με φυσημα που λεει ο λογος.Ακομη και αν ο χρονος ηταν λιγο παραπανω απο το "κανονικο", το κερδος σου σε "ποιοτητα ενωσης" αν θελεις ειναι πολυ μεγαλο.

 

Οσο για σεμιναρια αν γινει κατι σοτ ΔΠΘ θα ειμαι απο τους πρωτους που θα ειδοποιησουν."Παιδι" του ειμαι και μαλιστα εν ενεργεια. :wink:

Δημοσιεύτηκε

Κάνε τότε καμιά νύξη.

Πες ότι υπάρχει όχι μόνο ενδιαφέρον αλλά πραγματική δίψα.

Ευκαιρία να κάνουμε ένα ταξιδάκι στην όμορφη Ξάνθη αν θα γίνει εκεί κάτι τέτοιο.

Δημοσιεύτηκε

Οντως στο ΔΠΘ γίνεται πολύ καλή δουλειά στις μεταλλικές.

Είναι ο Γαλούσης και ο Χρήστος ο Κάλφας (και άλλοι νεώτεροι βέβαια) που από πολύ παλιά έχουν πρωτοστατήσει στις μεταλλικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.