Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλά όλα αυτά και ενδιαφέροντα. Σας ευχαριστώ πολύ. Το πρόβλημα όμως είναι πως εγω μέσα σε ολα αυτά να δώσω οδηγίες καλής κόλλησης, να απαιτήσω την πρέπουσα ισχύ για παράδειγμα ώστε να έχω τέτοια συγκόλληση που να μου εξασφαλίζουν την συνεργασία μπετού - χάλυβα.

Εδώ που δουλεύω τώρα για παράδειγμα οι ηλεκροκολήσεις που κάναμε σε ματίσεις οπλισμού μου φέρανε τα ηλεκτρόδια στο άσπρο κουτί, δηλαδή κάτω και απο το βασικό (πράσινο κουτί) τα οποία τα χρησσιμοποιείς μόνο για μοντάρισμα και τιποτα άλλο.

Αν αυτό για παράδειγμα δεν το ήξερα όλοι θα μένανε με το κεφάλι τους ήσυχο.

Δημοσιεύτηκε

Με τους συνδέσμους της HILTI που καρφώνονται καθώς και μ' αυτούς που περιέγραψε ο Renaissance λύνεται εν μέρει το πρόβλημα γιατί μειώνεται η πιθανότητα λάθους.

Σ' αυτούς ας πούμε που καρφώνονται το πρόβλημα είναι μήπως πάει στραβά το καρφί και προεξέχει η κεφαλή του περισσότερο απ' ό,τι πρέπει. Το μόνο που έχει να κάνει ο επιβλέπων είναι ένα γρήγορο και εύκολο οπτικό έλεγχο με τη βοήθεια και ενός αποστάτη της HILTI με τον οποίο αμέσως γνωρίζεις αν το καρφί μπήκε καλά ή όχι.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 29/02/2008, ειπώθηκε από τον συνάδελφο Χ. Βαχλιώτη ότι το ποσοστό αστοχίας των συγκολλημένων εργοταξιακά διατμητικών ήλων έφτανε το 18%, σ' ένα έργο που πραγματοποίησε η εταιρία του και ύστερα από δοκιμή που έγινε με χτύπημα με σφυρί.

 

Αντιθέτως, όταν οι ήλοι συγκολλούνταν στο εργοστάσιο τότε το ποσοστό αστοχίας σχεδόν μηδενίζονταν.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

από όσο γνωρίζω οι headed stud connectors χρησιμοποιούνται στο εργοτάξιο κυρίως για να γίνει η σύνδεση του μόνιμου μεταλλότυπου της πλάκας πάνω στο πέλμα της δοκού. Με αυτή τη διαδικασία τα στοιχεία πέλμα-ήλος-χαλυβδόφυλλο συνδέονται μονολιθικά

 

Τα προαναφερθέντα με κάθε επιφύλαξη...

 

αυτό που γνωρίζω σχεδόν σίγουρα είναι πως χρειάζεται εξιδικευμένο χειριστή του πιστολιού για να μην καταστρέψεις το πέλμα όπως είπε και ο Renaissance

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το site.

Είμαι φοιτητής και κάνω τη διπλωματική μου πάνω στις σύμμεικτες κατασκευές.

θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες!!!!!

1)θέλω να κάνω σύμμεικτη πλάκα με χαλυβδόφυλλα.Πως θα επιλέξω πόσες διαδοκίδες θα βάλω?

2)Στις διαδοκίδες μπαίνουν διατμητικοί ήλοι ή μόνο στις κύριες δοκούς?

Δημοσιεύτηκε

ΝΙΚΟΛΑ έγραψες ότι "Εδώ που δουλεύω τώρα για παράδειγμα οι ηλεκροκολήσεις που κάναμε σε ματίσεις οπλισμού μου φέρανε τα ηλεκτρόδια στο άσπρο κουτί, δηλαδή κάτω και απο το βασικό (πράσινο κουτί) τα οποία τα χρησσιμοποιείς μόνο για μοντάρισμα και τιποτα άλλο"

 

Εμένα δεν μου έχει τύχει να χρειαστώ συγκόλληση επί τόπου, αλλά θα ήθελα να μας διευκρίνήσεις αυτό που λες για τις ποιότητες των ηλεκτροδίων. Είναι χρήσιμο. Σε ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Στους πίνακες διαστασιολόγησεις σύμμεικτων πλακών της εταιρείας ΣΙΜΟΣ-ΚΑΛΠΙΝΗΣ ανάλογα με το hc της πλάκας παίρνουμε το μέγιστο κινητό φορτίο για δεδομένο στατικό σύστημα και δεδομένο άνοιγμα.Όμως στα μόνιμα είναι μόνο το ιδίο βάρος.Εγω όμως έχω πρόσθετα μόνιμα 3κΝ/m2.Γνωρίζει κάποιος πως θα κάνω τη διαστασιολόγηση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.