nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2016 Κάποιοι το βλέπουν σαν καταστροφή και κάποιοι σαν καλό. Τον Αλέξη δεν τον καταλαβαίνω πάντως. Γράφει τι λέει το προσχέδιο που όντως ακούγεται πολύ αυστηρό και μπελαλίδικο. Αλλά έτσι και αλλιώς όπως γράφεται δεν εφαρμόζεται. Θα πρέπει να βγουν επεξηγήσεις πως θα γίνεται ο έλεγχος δόμησης. Μετά γράφει πόσο κακοί είναι οι νόμοι αυθαιρέτων και θα έπρεπε να είναι αλλιώς κτλ.....ε ωραία, αυτοί οι νόμοι τι να κάνουμε ! Για μένα δεν γίνονται και πολύ διαφορετικοί αλλά τέλος πάντων πες ότι γίνονται. Να μην ελέγχονται ? Επειδή είναι ο κακός ο νόμος...να τον αφήσουμε χωρίς έλεγχο ? Λοιπόν για μένα τα βλέπουμε τα πράγματα σαν βουνό χωρίς να είναι. Έτσι και αλλιώς ένας μηχανικός θα πάει για βεβαίωση. Αυτός που θα τη δώσει έτσι και αλλιώς ελέγχει το κτίριο. Ας πούμε ότι η βεβαίωση είναι για ένα τριώροφο με σοφίτες, επεκτάσεις, υπόγεια κτλ.....έτσι και αλλιώς δεν τα ελέγξει αυτός που θα δώσει βεβαίωση ? Απλά αν υπάρχει και δήλωση 4178 θα τσεκάρει τα στοιχεία της δήλωσης αυτής. Μα και τώρα αυτό κάνουμε ! Όταν δίνετε βεβαίωση για μεταβίβαση δεν ελέγχετε τα εμβαδά του 4178 αν υπάρχει ? Θα μου πεις όχι τόσο αναλυτικά, οκ, ας περιμένουμε να δούμε τι θα αφορά ο έλεγχος. Σίγουρα θα υπάρχουν ανοχές, αποκλίσεις και θα είναι τυποποιημένος.
μαρικα Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2016 Αυτη η σιγουριά με ξεπερνάει! Τους είδαμε τους ΕΔ πώς ελέγχουν τις νέες οικοδομές, μας βλέπω να μας διασύρουν για 10cm μετατόπιση ανοίγματος. Γιατι, ως γνωστόν, όταν εχω εξασφαλισμένο μεροκάματο, χωρίς έλεγχο, μπορώ να κάνω τον τζάμπα μάγκα. Ιδίως όσοι έχουν τακτοποιήσεις μετρημένες στα δάχτυλα κι ακόμα λιγότερες Ο.Α. αυτό θα κάνουν. Δεν ειναι η πρώτη φορά που θα δούμε ΕΔ εν δράσει.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2016 (edited) Τον Αλέξη δεν τον καταλαβαίνω πάντως. Θα το ξαναγράψω λοιπόν, για να γίνει κατανοητό : Έχουμε μία σειρά νόμων για τα αυθαίρετα που καταρτίστηκαν για εισπρακτικούς λόγους, με βιασύνη, και χωρίς επαρκή γνώση του προβλήματος. Επειδή δεν δούλευε η μηχανή, έγινε η γνωστή ιστορία με τις ερωταπαντήσεις, που δεν είναι ούτε καν εγκύκλιοι, αλλά τις εφαρμόζουμε. Κάνουμε γαργάρα καθημερινά ένα σωρό προβλήματα, επειδή το επιτρέπει ο νόμος. Πχ, δηλώνουμε αυθαιρεσίες σε μη άρτιο εντός σχεδίου, αφού -χωρίς τοπογραφικό- δεν ξέρουμε αν είναι άρτιο, και νόμος δεν ζητάει να το ελέγξουμε. Δεν θίγω καν ζητήματα Η/Μ, πυροπροστασίας, φυσικού φωτισμού, στατικής επάρκειας κλπ, που γίνονται γαργάρα από τον ίδιο τον νόμο. Ως εδώ είναι προφανές ότι ο νομοθέτης ουδέποτε σκέφτηκε την ουσία του προβλήματος. Νομοθέτησε για τα λεφτά, σκαρφίστηκε το κόλπο με το πράσινο ταμείο για να περάσει το ΣτΕ, και έκανε ο,τι απαιτείται για να μπορεί να εισπράττει απρόσκοπτα. Στο πλαίσιο του "εισπράττειν απρόσκοπτα", μερίμνησε να μην υπάρχουν έλεγχοι. Στον 3843 καθόλου έλεγχος, στον 4014 και τον 4178 έλεγχος από την συνείδηση του μηχανικού. Σε αυτό το πλαίσιο βγαίνει νέος νόμος, ο οποίος κατά βάση είναι παράταση του παλιού (με ελάχιστες ουσιώδεις αλλαγές). Έχει τον ίδιο σκοπό, να εισπράξει ο,τι απέμεινε ανείσπρακτο. Ο νόμος αυτός λοιπόν, προτείνει να μπουν Ε.Δ. Με ένα άρθρο που δεν εφαρμόζεται, χωρίς να λέει ποιος πληρώνει τα λεφτά, ούτε πόσα είναι τα λεφτά. Το κάνει με τόση επιπολαιότητα, επειδή δεν το εννοεί. Κανείς δεν θέλει τον έλεγχο. Σημασία έχει μόνο να τρέχει το παραδάκι. Σε κάποια συνεδρίαση κάποιος θα πέταξε μία κοτσάνα για Ε.Δ, και την αφήσανε στον νόμο. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους μπορεί να διαβλέπουν και το πολιτικό όφελος που κρύβεται πίσω από κάθε άρθρο μη εφαρμόσιμο. Το οποίο χρειάζεται Υ.Α, Π.Δ. και εγκυκλίους, τις οποίες μπορεί ο λαός να περιμένει με μεγάλη αγωνία για να κάνει την γονική παροχή του... Όλα αυτά ένα πράγμα σημαίνουν: Με τον Ε.Δ. στα αυθαίρετα δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως. Edited Σεπτέμβριος 7 , 2016 by AlexisPap
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2016 Αν τελικώς περάσει, που δεν το βλέπω, το μόνο που θ' αλλάξει είναι ότι, απλώς θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η τσέπη του κάθε αυθαιρετούχου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα