Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με ηχομόνωση πολυκατοικίας


Nasia.3

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

 

Πρόσφατα μετακόμισα σε πολυκατοικία (ιδιόκτητο διαμέρισμα).

 

Το πρόβλημα είναι ότι η πολυκατοικία είναι δίπλα σε μεγάλο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα τα υπόγεια (-2 και -3) της πολυκατοικίας να είναι κολλητά με τα υπόγεια του ξενοδοχείου.Ο τοίχος που βρίσκεται μεταξύ -2 και -3 υπογείου είναι μεσοτοιχία με το δωμάτιο του ξενοδοχείου που έχει τα μηχανήματα κλιματισμού.

 

Το αποτέλεσμα είναι ο θόρυβος από αυτά να περνάει στην πολυκατοικία μας και να ανεβαίνει και προς τα πάνω στα διαμερίσματα. Στη διάρκεια της ημέρας δεν τον παρατηρείς αλλά στη διάρκεια της νύχτας ακούγεται ένα ελαφρύ βουητό σαν να είναι ένα ψυγείο σε λειτουργία μόνιμα. Επισκέφθηκα το ξενοδοχείο και η τοποθέτησή τους είναι ότι είχαν ενημερώσει τον κατασκευαστή τη στιγμή της κατασκευής για το δικό τους προτεινόμενο τρόπο ηχομόνωσης προκειμένου να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα αλλά αυτός δεν τους άκουσε τότε. Το θέμα είναι, μιας και φθάσαμε στο σήμερα, εγώ τι μπορώ να κάνω για αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι στο διαμέρισμά μου μεμονωμένα και να είναι ταυτόχρονα και αποτελεσματικό; Αν και γνώμη μου είναι ότι το ξενοδοχείο πρέπει να το αντιμετωπίσει. Βέβαια, αυτό που παρατήρησα κατά την επίσκεψή μου στο ξενοδοχείο είναι ότι όταν βρίσκεσαι ακριβώς έξω από το δωμάτιο με τα μηχανήματα δεν ακούγεται απολύτως τπτ κάτι που δεν το ανέμενα, κιόλας μου εξήγησαν με ποιον τρόπο ηχομόνωσαν αυτοί τα δάπεδα και άλλα σημεία και δεν μεταδίδεται ο ήχος. Πως είναι δυνατόν όμως ο ήχος να μεταδίδεται απόλυτα προς το δικό μας υπόγειο;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.