Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υλικά δόμησης και αντοχή οροφής


Unsourced

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

 

Έχουμε μια ταράτσα γύρω στα 100 τετραγωνικά, η οποία βρίσκεται κοντά στα ΤΕΙ Αθήνας και σκεφτόμαστε αν συμφέρει να φτιάχναμε 4 γκαρσονιέρες για φοιτητές, μπας και μπορέσουμε να αυξήσουμε το εισόδημα το οποίο συνεχώς πέφτει...

 

Η απορία μας είναι ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος δόμησης....επίσης το υπόλοιπο κτήριο αν δεν απατώμαι είναι 50 χρονών μέσες άκρες...

 

Μπορεί να γίνει με τούβλα, με αλφαμπλοκ, με τσιμεντοσανίδες;

 

Ποια λύση θα συνέφερε αν στο μέλλον θέλαμε να ρίξουμε τις μεσοτοιχίες και να γίνει ενιαίο για ιδιοκατοίκηση;

 

Άλλη απορία, αν θέλατε να χωρίσετε ένα υπάρχον διαμέρισμα σε 2 ή περισσότερα μικρότερα, για τον ίδιο σκοπό με παραπάνω, τι υλικό θα χρησιμοποιούσατε για τις μεσοτοιχίες; Γίνεται με γυψοσανίδα; Δεδομένου ότι θα είναι διαφορετικά σπίτια μετά....

 

Τέλος, έχουμε ένα δώμα στο οποίο σκεφτόμαστε να βάλουμε ηλιακό πάνω και απορώ αν μπορεί να σηκώσει πάνω το βάρος του και φοβάμαι να εμπιστευτώ τον πωλητή του ηλιακού, γιατί ο άνθρωπος να πουλήσει θέλει, που ξέρω εγώ αν θα πέσει πάνω μας; Εκείνος μπορεί να μου πει ότι σηκώνει και ελέφαντα, πως το ξέρει; Με το μάτι θα έρθει να μου πει; Το δώμα είναι φτιάγμένο με τσιμεντόλιθους και είναι επίσης γύρω στα 50 χρόνια που έχει φτιαχτεί...

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά, ελπίζω να μη σας κούρασα...

Link to comment
Share on other sites

Όλα μπορεί να τα σηκώσει μια ταράτσα (αν και δεν τα σηκώνει η ταράτσα) αρκεί να υπαρχει η απαραίτητη πρόβλεψη στη μελέτη του στατικού φορέα του ακινήτου σου.

Δεν μπορείς να βρεις μόνος σου αυτό ούτε μπορεί να σου απαντήσει κανένας μάστορας.

Κίνηση πρώτη.

  • Βρίσκεις τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας που έχεις.
  • Βρίσκεις και την στατική μελέτη της άδειας που έχεις και ειδικά την πρώτη σελίδα από το τεύχος υπολογισμού αν έχει πρόβλεψη ορόφου. Αν δεν τα έχεις πας εκεί δίπλα σου στο αρχείο της πολεοδομίας Αιγάλεω που είσαι κι αν είσαι τυχερός και δεν είναι από τους πνιγμένους φακέλους τα βρίσκεις και ζητάς αντίγραφα.
  • Βρίσκεις ένα τεχνικό γραφείο του παραδίνεις αυτά  που σου είπα. Τους αναθέτεις το θέμα και αφού κάνουν και μια βασική αυτοψία στο ακίνητο σου θα μπορέσουν να γνωματεύσουν τι μπορείς τι δεν μπορείς τι πιθανά προβλήματα ή δυνατότητες αξιοποίησης έχεις για το ακίνητο σου.

Αν τα χαρτιά που σου είπα τα πας έτοιμα κερδίζεις χρόνο και κάποιο μικρό κοστολόγιο που θα είχες αν έπρεπε να τα  αναζητήσουν άλλοι για εσένα.

 

Το ότι το κτίριο είναι προ 50 ετών (άρα με παλαιούς κανονισμούς και για σκυρόδεμα αλλα και με μικρότερη πρόβλεψη αντισεισμικής συμπεριφοράς), δεν είναι στα θετικά του. Αλλα όλα αυτά όπως είπαμε πας σε μηχανικό – τεχνικό γραφείο κλπ κλπ … άλλη λύση δεν υπάρχει.

 

Και ελέφαντες μπορεί να σηκώνει αλλα ελέφαντες δεν έχουμε στην Ελλάδα… έχουμε όμως σεισμούς και άργησε να έρθει.

 

Για διαχωρισμό διαμερισμάτων. Μπορείς και με ξηρά δόμηση (γυψοσανίδες με ειδικά εξαρτήματα σύνδεσης ηχομόνωσης κλπ κλπ) αλλα πάλι θα πρέπει να το δεις με μηχανικό διότι για να το κάνεις πρέπει να βγάλεις οικοδομική άδεια.

Άνευ ξέχνα το (τα πρόστιμα πάνε στον θεό πια) και ακόμα στην ενοικίαση θα έχεις πρόβλημα μετά με αναγκαίες βεβαιώσεις που πιθανά θα χρειαστούν.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.