Μετάβαση στο περιεχόμενο

υπολογισμος κάλυψης


niki_b

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της κάλυψης, ώστε να προκύψει ορθώς η κατηγορία παράβασης στην οποία εντάσσεται το αυθαίρετο. Συγκεκριμένα: υπάρχει μονοκατοικία με υπέρβαση κάλυψης, η οποία δεν ξεπερνά το 40% (οπότε και υπάγεται κατηγορία 4-εφόσον και η δόμηση δεν υπερβαίνει το ποσοστό) . Υπάρχει επίσης στο ίδιο οικόπεδο γεωργική αποθήκη , η οποία έχε μετατραπεί σε ξενώνας και έχει γίνει και επέκταση αυτής. Αν την υπολογίσω ανεξάρτητα σε άλλο φύλο καταγραφής η υπέρβαση κάλυψης επίσης δεν ξεπερνά το 40% . Αν όμως τις υπολογίσω αθροιστικά η κάλυψη ξεπερνά το 40% και υπάγεται κατηγορία 5. Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς οι υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης δεν υπολογίζονται ανα φυλλο καταγραφής αλλά αθροιστικα. Εκτός αν κάνεις υπαγωγή σε περισσότερες από 1 ιδιοκτησίες και τότε σε κάθε φύλλο καταγραφής υπολογίζεις τα ποσοστά υπέρβασης ανάλογα με τα ποσοστά ιδιοκτησίας της κάθε μίας.

 

Υποθέτω ότι στην περίπτωσή σου δεν υπάρχει καμία σύσταση και άρα μιλάμε για μια ιδιοκτησία (αν ισχύει κάτι διαφορετικό μου λες)

 

Οπότε σύμφωνα με το νόμο και τις εγκυκλιους αθροίζεις όλα τα τετραγωνικά που προσαυξάνουν τη δόμηση και την κάλυψη αντίστοιχα.

 

Επομένως θεωρώ πως αν η γεωργική αποθήκη μετρούσε στη δόμηση και κάλυψη τότε τα τετραγωνικά αυτά δεν θα τα υπολογισεις για την εύρεση του ποσοστού υπέρβασης και θα αθροίσεις μόνο την μονοκατοικία και την επέκταση της αποθήκης-ξενώνα.

Διαφορετικά θα πρέπει να τα συνυπολογίσεις όλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.