trellovoskos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2016 Συνάδελφοι θα ήθελα την άποψη σας για την περίπτωση δημιουργίας κλίσεων σε μη θερμομονωμένο, βατό (όχι συχνά) δώμα σε κτίριο αποθήκευσης και πώλησης υλικών στην Κρήτη, κατασκευής 2002, στο οποίο μέχρι σήμερα τα όμβρια συσσωρεύονται στην επιφάνεια του λόγω λάθος κλίσεων και ανεπαρκών υδρορροών. Επισυνάπτω φωτογραφίες στις οποίες μπορείτε να διακρίνετε το πρόβλημα. Πριν από 4 χρόνια είχε γίνει στεγανοποίηση του με χυτή ελαστική μεμβράνη πολυουρεθανικής βάσης (Hyperdesmo), αλλά και παλαιότερα με άλλο επαλειφόμενο στεγανωτικό, όμως τώρα πρέπει να γίνει μια οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με την δημιουργία κλίσεων και εν νέου στεγανοποίηση του πιθανότατα με κάποιο τσιμεντοειδές στεγανωτικό κονίαμα. Έχω σκεφτεί 2 λύσεις. Και οι 2 βασίζονται στην δημιουργία κλίσεων με τσιμεντοκονία (ελάχιστου πάχους 3 εκατοστών και κλίσης 1,5%) βελτιωμένης με ρητίνη και ίνες προπυλενίου και την δημιουργία νέων υδρορροών. Η χρήση ελαφροσκυροδεμάτων έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι παρουσιάζει προβλήματα είτε μειωμένης μηχανικής αντοχής είτε ανθεκτικότητας στο χρόνο (διόγκωση και ρηγμάτωση κλπ). τις 2 προτάσεις μπορείτε να τις δείτε στο σχέδιο που έκανα. Δημιουργία κλίσεων με τσιμεντοκονία (μέγιστο πάχος 16 cm, ελάχιστο 3 cm). Δημιουργία κλίσεων με τσιμεντοκονία ((μέγιστο πάχος 6 cm, ελάχιστο 3 cm) επι πλακών εξιλασμένης πολυστερίνης κλιμακούμενου πάχους από 10 έως 5 εκατοστά προκειμένου να μειωθεί το πάχος της τσιμεντοκονίας και του νεκρού φορτίου στην πλάκα, αλλά και να θερμομονωθεί παράλληλα και η πλάκα με ένα υλικό το οποίο έχει πολύ χαμηλή υδατοαπορροφητικότητα. Θέμα δημιουργίας θερμογέφυρας απο απουσία πλακών πολυστερίνης στον πρόβολο είναι μικρής σημασίας, μπροστά στα υπόλοιπα πιστέυω. Με απασχολούν τα εξής θέματα: H παρουσία της πολυουρεθανικής μεμβάνης (η οποία είναι αδύνατον να αποκολληθεί πλέον) δημιουργεί προβλήματα σε θέμα διάχυσης υδρατμών κλπ ιδιαίτερα στην περίπτωση που τοποθετηθούν και οι πλάκες πολυστερίνης πόσο μάλλον όταν πάνω στην τσιμεντοκονία θα γίνει επάλειψη με στεγανωτικό τσιμεντοειδές κονίαμα; Με ποιόν τρόπο δεν θα παρεμποδιστεί σημαντικά η διάχυση υδρατμών; Το ελάχιστο πάχος των 3 εκατοστών επαρκεί για την αποφυγή ρηγματώσεων της τσιμεντοκονίας ή πρέπει να αυξηθεί και να τοποθετηθεί και οπλισμός και τι είδους (πολυεστερικό πλέγμα ή συμβατικό); Με ποιά υλικά θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω η τσιμεντοκονία και να βελτιωθεί η πρόσφυση της στην επιφάνεια της πολυουρεθανικής μεμβράνης και στην επιφάνεια της πολυστερίνης; Εχετε να μου προτείνετε περισσότερο κατάλληλα υλικά εκτός απο την τσιμεντοκονία και την εξιλασμένη πολυστερίνη; Έχετε κάποια άλλη πρόταση για την συγκεκριμένη περίπτωση και συμβουλές σχετικά με τι πρέπει να προσέξω περισσότερο; Σας ευχαριστώ
trellovoskos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2016 Κανένας ;
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2017 Καλησπέρα αν και λίγο καθυστερημένα Ως προς την χρήση πολυστερίνης κλιμακούμενου πάχους, θα σημείωνα ότι θα σου δώσει και κλιμακούμενες θερμοκρασίες στο ταβάνι σου με πιθανές συμπυκνώσεις και θα έλεγα να το αποφύγεις. Ως προς τους υδρατμούς εντός της διατομής του δώματος, οι λύσεις είναι δύο όταν έχεις θερμομόνωση. Είτε τοποθετείς την υγρομόνωση κάτω από την θερμομόνωση (ανεστραμένο δώμα), είτε τοποθετείς την θερμομόνωση από πάνω και μεβράνη - φράγμα υδρατμών από κάτω. Η υγρομόνωση μπορεί να είναι είτε ασφαλτόπανο ή άλλη μεμβράνη, είτε να γίνει με εμποτισμό του σκυροδέματος. Αν είναι εντάξυ η υγρομόνωσή σου, πιθανές ριγματώσεις της επικάλυψης δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα, καθώς τα υλικά σου θα διαπνέουν προς τα πάνω και θα στεγνώνουν. Παρόλα αυτά μάλλον πρέπει να πας τουλάχιστον στα 5εκ κονία. Γιατί δεν κάνεις ρύσεις προς δύο κατευθύνσεις να μειώσεις το πάχος; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαφρύ δομικό πλέγμα για να ενισχύσεις την κονία σου ή να κάνεις την ρύση σου και να το πλακοστρώσεις (κεραμικά, πλάκες, κλπ) για να μειώσεις το πάχος.
Charkiolakis Kostas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2017 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2017 1) Εάν το κάνετε όπως το σκέφτεστε (συμβατικό δώμα), η στρώση με το επαλειφόμενο πολυουρεθανικό θα πρέπει να κρατηθεί και να χρησιμοποιηθεί σαν φράγμα υδρατμών. Η υγρομόνωση βέβαια που σκέφτεστε με τσιμεντοειδές είναι λανθασμένη. Ακόμα και ελαστικό τσιμεντοειδές οπλισμένο με υαλόπλεγμα σε όλη την επιφάνεια να μπει, δεν θα αντέξει στις συστολοδιαστολές του δώματος. Ειδικά αν υπάρχει και θερμομόνωση. Προσωπικά όσες φορές έχω προσπαθήσει να υγρομονώσω συμβατικό δώμα με επαλειφόμενα υλικά, έχω αποτύχει. Καλώς ή κακώς μόνο με ασφαλτόπανα ή μεμβράνες μπορεί να γίνει δουλειά. 2) Για συμβατικό δώμα, με θερμομόνωση εννοείται και υγρομόνωση με επαλειφόμενα υλικά, η τσιμεντοκονία θα πρέπει να έχει ελάχιστο πάχος 5+cm και να είναι οπλισμένη. 3) Οπλισμός μπορεί να μπει, κυρίως για αποφυγή ρηγματώσεων. Πρόσφυση μεταξύ θερμομόνωσης & φράγματος ούτως ή άλλως δεν έχουμε, ενώ μεταξύ θερμομόνωσης και τσιμεντοκονίας θεωρητικά πρέπει να μπει πλαστική μεμβράνη. 4) Δυστυχώς όχι. Γιατί δεν φτιάχνετε ανεστραμμένο δώμα? Τι πρόβλημα υπάρχει αυτή την στιγμή? Συμπυκνώσεις, εισροή υδάτων ή πρόωρη γήρανση της υγρομόνωσης?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα