Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ATTICA Bank


george68

Recommended Posts

Η Τράπεζα Αττικής πήγαινε στα βράχια 
Αναφορικά με την Τράπεζα Αττικής ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι η κίνηση της Τράπεζα της Ελλάδος να σταματήσει τη χρηματοδότηση μέχρι να αλλάξει η διοίκηση είναι απόφαση εποπτείας της κεντρικής τράπεζας καθώς κρίθηκε ότι η διοίκηση ήταν ακατάλληλη . 
Αιχμές πάντως άφησε κατά του προκατόχου του στη θέση του διοικητή της ΤτΕ. «Ο κος Προβόπουλος είχε τη δυνατότητα να καθαρίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του με την Τράπεζα Aττικής. Δεν το έκανε και το έκανα εγώ».
Προσπάθησα να κινηθώ νωρίτερα στην Αττικής. Είδαμε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Δοκιμάσαμε δια της πειθούς όταν είδαμε ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση προχωρήσαμε σε πιο σκληρές κινήσεις.
«Η πορεία της Τράπεζας Αττικής ήταν λάθος. Πήγαινε στα βράχια. Τώρα είναι σε πορεία ανάκαμψης».

Η Τράπεζα Αττικής δανειοδοτούσε τον Καλογρίτσα σαν να ήταν η Microsoft
Σταμάτης: από πότε αρχίσατε να ανησυχείτε και ζητήσατε να μπει άλλος στη θέση δ/ντος συμβούλου κι άλλος πρόεδρος; Ηταν σωστή η στάση της τράπεζας απέναντι στον κ.  Καλογρίτσα; Δώθηκαν 80 εκ ευρώ μέσα σε ένα χρόνο και συνολικά 127 εκ ευρώ.

Στουρνάρας: εμείς δεν βλέπουμε Καλογρίτσα αλλά ομίλους πχ Τοξότης – από εκεί και πέρα το πόρισμα ανέδειξε ορισμένες αδυναμίες της τράπεζας και η νομική υπηρεσία είπε να πάει εισαγγελέας λόγω της ζημιάς από υποτιμολόγηση δανείου  - και του κ. Καλογρίτσα αλλά όχι μόνο αυτού –. Το 61% του χαρτοφυλακίου της τράπεζας υποτιμολογείται κυρίως για δάνεια επιχειρηματικά και σε κατασκευαστικές. Δεν ακολούθησε το σύστημα τιμολόγησης. Εδιναν επιτόκιο χαμηλό σε εταιρίες σαν να ήταν η Microsoft


Πηγή: Στουρνάρας: Η Τράπεζα Αττικής δανειοδοτούσε τον Καλογρίτσα σαν να ήταν η Microsoft -Δείτε Live | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/293747/stoyrnaras-i-trapeza-attikis-daneiodotoyse-ton-kalogritsa-san-na-itan-i-microsoft-deite#ixzz4Mmu6tKnC

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.