Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικό γραφείο Διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού.


lontosf

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.Συγχαρητήρια για το πόλύ χρήσιμο δικτιακό τόπο.

Είμαι Διπλ.Μ.Μ και σκέφτομαι να ανοίξω δικό μου τεχνικό γραφείο που να ασχολείται αποκλειστικά με κτιριακές Η/Μ μελέτες.Θα ήθελα να ξέρω αν ένα τέτοιο γραφείο μπορεί να <<σταθεί>>

απο αυτήν την κατηγορία μελετών και χωρίς να κάνω εμπόριο.Διαβάζω γενικά οτι οι Η/Μ μελέτες έχουν μικρό ποσοστό στα κτιριακά και επιπλεόν οτι εκεί τις κάνουν οι Π.Μ και οι Α.Μ.

Είναι πράγματι έτσι?Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φίλε lontosf,

 

Αν το ψάξεις λίγο θα ανακαλύψεις ότι οι ΠΜ και ΑΜ μπορούν και υπογράφουν (κακώς) αρκετές από τις μελέτες που περιλαμβάνονται στα κτιριακά Η/Μ και όχι μόνο. Ασχέτως αν έχουν διδαχτεί το αντικείμενο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αγοράζουν ένα από τα γνωστά λογισμικά για εκπόνηση μελετών Η/Μ και αρχίζουν και εκπονούν κτιριακές Η/Μ μελέτες. Μόνο η πυροσβεστική (κάποια κλιμάκια, όχι όλα - εξαρτάται από τον διοικητή) και η ΕΠΑ δεν δέχεται Η/Μ μελέτες από τους ΠΜ & ΑΜ. Κατά την γνώμη μου ξεκίνησε το γραφείο αλλά κανόνισε να έχεις και εισόδημα από κάπου αλλού (ειδικά αν είσαι νέος χωρίς πολλές γνωριμίες) είτε σαν υπάλληλος είτε σαν εξωτερικός συνεργάτης, ειδάλλως με λύπη μου σε πληροφορώ ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πεινάσεις. Το εμπόριο είναι μία καλή περίπτωση για συμπλήρωμα, σε σχετικό αντικείμενο με την ειδικότητα σου. Πρώτα όμως ψάξτο πολύ καλά, μην βιαστείς. Ξεκίνα δοκιμαστικά και βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα λέει ο Σπύρου. Αν δεν έχεις γνωριμίες ξεκίνα κάτι δικό σου part time κ αν δεις ότι πάει καλα άσε τα υπόλοιπα κ αφιερώσου στο γραφείο σου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.