akaliak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 (edited) Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα, αν κάποιος συνάδλεφος γνωρίζει, κάποια στοιχεία για τους εν λόγω σωλήνες, προκείμένου να τους χρησιμοποιήσω σε μελέτη φ. αερίου. Έχω βρεί το εγχειρίδιο της gastite, όμως ο σωλήνας είναι σπιράλ και δεν ξέρω ποια εσ. διάμετρος είναι σωστή ώστε να χρησιμοποιηθεί στους υπολογισμούς (υποθέτω η ισοδύναμη υδραυλική διάμετρος). Επίσης τι τραχύτητα έχουν αυτοί οι σωλήνες; να χρησιμοποιήσω τα 500μm του κοινού χάλυβα; Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα της 4Μ και την μεθοδολογία υπολογισμών του ΦΕΚ, οπότε οι πίνακες στο εγχειρίδιο της gastite δεν με βολεύουν. Edited Σεπτέμβριος 21 , 2016 by akaliak
alto2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 Μήπως σε βοηθήσει αυτό downloads1.html
akaliak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2016 Επανέχρομαι προς ενημέρωση και των υπολοιπων συναδέλφων Σε επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο DIMCO, πληροφορήθηκα ότι υπάρχει το κατάλληλο λογισμικό στο www.softlab.gr. Οι υπολογισμοί γίνονται για τυρβώδη ροή εξαιτίας της διατομής τύπου σπιράλ.
deathlok Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2016 akaliak περιμένω εντυπώσεις από την εγκατάσταση....το έχω σκεφτεί αρκετές φορές σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις αλλά λίγο η τιμή λίγο ότι δεν είναι και το πιο διαδεδομένο προϊόν το αποφεύγω.
akaliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2016 @deathlok Τελικά έφτιαξα την υπόγεια όδευση περίπου 4m με gastite, μέσα σε πλαστικό σωλήνα. Έχει δικό του ρακόρ με σπείρωμα στην άλλη πλευρά για σύνδεση με τον σιδηροσωλήνα. Το είδε και η αυτοψία και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Με βόλεψε γιατί, αν και συνήθως βάζω PE στις υπόγειες οδεύσεις, το συγκεκριμένο συνεργείο δεν μπορούσε να κάνει ηλεκτροσύντηξη. 1
deathlok Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2016 εγώ για τέτοια μήκη (μικρά) τα φτιάχνει ο μάστορας στην αποθήκη του (κολλητά σιδηροσωλήνα) και τα πάμε επί τόπου και τα τοποθετούμαι. Πάντως από ότι κατάλαβα πρώτη σου επιλογή PE και μετά το gastite Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.
akaliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2016 Δεν θέλω να έχω κολλήσεις εντός εδάφους... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
tzitzikas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2020 On 26/10/2016 at 9:28 ΠΜ, akaliak said: @deathlok Τελικά έφτιαξα την υπόγεια όδευση περίπου 4m με gastite, μέσα σε πλαστικό σωλήνα. Έχει δικό του ρακόρ με σπείρωμα στην άλλη πλευρά για σύνδεση με τον σιδηροσωλήνα. Το είδε και η αυτοψία και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Με βόλεψε γιατί, αν και συνήθως βάζω PE στις υπόγειες οδεύσεις, το συγκεκριμένο συνεργείο δεν μπορούσε να κάνει ηλεκτροσύντηξη. καλησπέρα. Επεδή μου προέκυψε και εμένα τέτοια περίπτωση θα ήθελα να ρωτήσω: 1) για τον υπολογισμό πτώσης πίεσης του αγωγού τη τιμή χρησιμοποίησες για την τραχύτητα? 2) σου ζήτησαν απο την ΕΔΑ κάποιο πιστοποιητικό οτι έχει ο εγκαταστάτης πιστοποίηση για συνδέσεις αυτού του σωλήνα, όπως αναφέρει στην σελ. 16972 (παράγραφος Π9.3.1.6)? ευχαριστώ!
gnusselt Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2022 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2022 ❓ Ποιός κανονισμός ισχύει στα δίκτυα σωλήνων για διέλευση βιοαερίου; Τα εξαρτήματα (ανοξείδωτα / HDPE) πρέπει να έχουν κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες;
mecheng_ Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2022 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2022 On 5/24/2022 at 2:49 PM, gnusselt said: ❓ Ποιός κανονισμός ισχύει στα δίκτυα σωλήνων για διέλευση βιοαερίου; Τα εξαρτήματα (ανοξείδωτα / HDPE) πρέπει να έχουν κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες; https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:20675:ed-1:v1:en Τι θες να κάνεις; Γνωρίζεις την σύσταη του αερίου; Αφορά νέα προς κατασκευή μονάδα;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα