giorgosvet Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Στο μπάνιο έχω σωμα πάνελ καλοριφερ με διαστάσεις 22//900(ύψος)/400(πλάτος)Λόγω του ότι με την αντλία θερμότητας LT δεν έχω την απαιτούμενη ζέστη όπως με το πετρέλαιο ,θέλω να το αλλάξω με ένα πιο μεγάλο 33/1100/400.Είναι σώστη κίνηση αυτή?.Θα έχω διαφορά?Το μπάνιο δεν είναι μεγάλο και με το σώμα που έχει και το πετρέλαιο το κάλυπτε άνετα.Με την αντλία όμως όχι.Δεν θέλω αεροθερμα αλλά μια πιο μόνιμη λύση.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Αν έχετε δισωλήνιο σύστημα, σωστό. Αν έχετε μονοσωλήνιο, μάλλον όχι. Χρειάζεται έλεγχος.
giorgosvet Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Δεν ξερω τι ειναι(βασικα δεν ξερω τι ειναι δισωληνιο και τι μονοσωληνιο,ολιγον ασχετος).Πως θα το καταλαβω;
antloukidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Αν υπαρχουν συλλεκτες στον οροφο, και οι βανες σε καθε συλλεκτη ειναι λιγοτερες απο τα θερμαντικα σωματα, τοτε το συστημα σου ειναι μονοσωληνιο.
aithilenio Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 (edited) Προφανώς ο φίλος antloukidis θέλεις να σου πει για το πόσο ζυγισμένα είναι τα κυκλώματα σε περίπτωση μονοσωληνίου... Το τι σημαίνει ζυγισμένα υδραυλικά κυκλώματα νομίζω ότι πάει πολύ να το αναλύσουμε.... Πέρα από όλα αυτά ακόμα και αζύγιστα να είναι τα κυκλώματα νομίζω ότι όφελος θα δεις με μεγαλύτερο σώμα. Edited Οκτώβριος 3 , 2016 by aithilenio
Didonis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2016 ...νομίζω ότι όφελος θα δεις με μεγαλύτερο σώμα. αν όμως είναι σε πολ/κία και υπάρχουν δεδομένα χιλιοστά δαπανών ανά διαμέρισμα, δεν είναι επιτρεπτό να το κάνει διότι όταν τον πάρουν χαμπάρι θα υπάρξει πρόβλημα.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 (edited) Φίλε Γρηγόρη αυτό που θα συμβεί αν το σύστημα είναι μονοσωλήνιο, είναι ότι μεγαλώνοντας το σώμα στο μπάνιο, θα μειωθεί ή απόδοση στο άλλο σώμα που είναι σε σειρά με το σώμα του μπάνιου, και βέβαια θα χάλάσει το "ζύγισμα" όλου του δικτύου. Υ.Γ. Τα λέω στην πεθερά (Γρηγόρης), να τα ακούει η νύφη Edited Οκτώβριος 4 , 2016 by antloukidis
giorgosvet Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 (edited) Επισυναπτω φωτο. Καθε διαμέρισμα έχει δικό του λέβητα είναι ανεξάρτητο απο τα υπόλοιπα δεν τίθεται θέμα χιλιοστών ανα διαμέρισμα, δεν υπάρχουν.Εχω 8 σώματα στο σπίτι 6 fan coil και 2 σώματα πάνελ στα μπάνια. Edited Οκτώβριος 4 , 2016 by giorgosvet
astrah Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 δισωλήνιο είναι... θα έχει αποτέλεσμα, απλά να ελεγχθεί πρώτα ότι χωράει το μεγαλύτερο σώμα...
aithilenio Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 αν όμως είναι σε πολ/κία και υπάρχουν δεδομένα χιλιοστά δαπανών ανά διαμέρισμα, δεν είναι επιτρεπτό να το κάνει διότι όταν τον πάρουν χαμπάρι θα υπάρξει πρόβλημα. Φυσικά αν μιλάμε για πολυκατοικίες με κοινόχρηστη θέρμανση και δεν υπάρχει θερμιδομέτρηση δεν μπορεί κάποιος έτσι αυθαίρετα να μεγαλώσει τα σώματα. Ο φίλος μας εδώ έχει αντλία θερμότητας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα