Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποθήκη προ του 1955


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχουμε μια περίπτωση κτίσματος, ισόγεια πετρόχτιστη αποθήκη 35 τ.μ. περίπου. Θέλουμε να την μετατρέψουμε σε κατοικία και να κάνουμε και προσθήκη καθ' ύψος καθώς υπάρχει υπόλοιπο δόμησης. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια βεβαίωση από πολεοδομία ότι είναι όντος προ του '55. Στην περίπτωση μου πως θα προχωρούσατε:

 

α. Προσπάθεια έκδοσης βεβαίωση προ του 1955 από υπηρεσία δόμησης (Δεν την δίνουν εύκολα πλέον καθώς επιμένουν ότι μπορεί να το βεβαίωσει και ιδιώτης μηχανικός)

β. Δήλωση στο Ν.4178/13 για να ξεμπερδεύω παρότι είναι προ του 55 το κτίσμα έτσι κι αλλιώς (το πρόστιμο δεν θα είναι μεγαλύτερο από το παράβολο 500€)

γ. Να το βεβαιώσω εγώ ότι είναι προ του 1955?

 

-Σε κάθε περίπτωση στην προσθήκη καθ' ύψος που θέλω να κάνω σε δεύτερη φάση θα αντιμετωπίσω προβλήματα με κάποιο από τους 3 διαθέσιμους τρόπους?

-Αποτελεί πρόβλημα ότι το κτίσμα είναι αποθήκη και δεν θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν κατοικία? (Επί της ουσίας είναι 4 πέτρινοι τοίχοι με χώμα στο πάτωμα και ελενίτ, δεν έχει κάποια συγκεκριμένη χρήση)

Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως υπάγεις τέτοιες κατασκευές στο ν. 4178,  βάζοντας μια λοιπή παράβαση (για κάποια μεταγενέστερη κατασκευή του 55) για να έχεις νομιμοποιητικά στοιχεία και βεβαιώνεις στην ΤΕ δυνάμει τις εγκ.4 ότι λόγω μορφολογικών και λοιπών χαρακτηριστικών ότι υφίσταται προ 55. Πάντοτε αναζητάς ταυτόχρονα ισχυρές ενδείξεις παλαιότητας (πχ συμβόλαια κλπ).

Κατασκευαστικά τώρα, γιατί θέλει να κρατήσει ένα τόσο παλιό κτίσμα και μάλιστα σκέφτεται να σηκώσει πάνω του και όροφο?

Έχει ελεγχθεί στατικά η κατασκευή ότι θα αντέξει όροφο ? 

Link to comment
Share on other sites

Όχι ακόμα αλλά οτι χρειαστεί να γίνει θα γίνει από πλευράς ενίσχυσης και επισκευής. Δεν μπορώ να βγάλω άδεια δόμησης κατευθείαν και να το παρουσιάσω σαν προυφιστάμενο του 1955? Το έχω δεί σε προσθήκες κατ' επέκταση (όχι καθ' ύψος που θέλω εγώ) αλλά δεν γνωρίζω αν τους ζήτησαν βεβαιώσεις για αυτό ή άλλα στοιχεία ή αν έγινε κατά δήλωση του μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.