Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Recommended Posts

Έχω μείνει στην μη οικοδομησιμότητα οικοπέδων (Μπιρμπίλη) που έχουν δημιουργηθεί με διάνοιξη δρόμων με συμβολαιογραφική πράξη μεταγενέστερα του 85. Μήπως έχει αλλάξει κάτι προς το θετικότερο?

 

Link to comment
Share on other sites

ισχυει το αρθρο 6 του Δ 181/85 [ως εχει τροποποιηθει]

και το αρθρο 35 του 3937/11

 

Δ. Διευκρινίζεται ακόμα πως, με την υπ. αρ. 1828/2008 Απόφαση κρίθηκε ότι, η παράγρ. 1 του άρθρου 6 του προαναφερόμενου Π.Δ/τος
«… στοιχεί προς γενική αρχή πολεοδομικού δικαίου…» και συνεπώς πρέπει να εφαρμόζεται από τις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες.
Δηλ. τηρείται η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης παραχώρησης στον οικείο ΟΤΑ και θέσης σε κοινή χρήση λωρίδας οικοπέδου, κατά το μήκος του προσώπου του σε υφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο, ώστε αυτός ο χώρος να αποκτήσει το αναφερόμενο στην παράγραφο αυτή αναγκαίο πλάτος των 4 μέτρων και το οικόπεδο να καταστεί οικοδομήσιμο ως προς τον συγκεκριμένο όρο ( πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο πλάτους 4 μ. τουλάχιστον) .
Με το παραπάνω σκεπτικό πρέπει να εφαρμόζεται και οποιοσδήποτε όρος έχει θεσμοθετηθεί για την εξασφάλιση μεγαλύτερου πλάτους ( ή άλλως για τη διεύρυνση) υφισταμένου κοινοχρήστου χώρου του οικισμού κατ’ επίκληση των παραγρ. 1 , 3 , 6 και 7 του άρθρου 6 του παραπάνω Π.Δ/τος.

 

αποσπασμα απο αυτο

 

http://www.notarius.gr/encyclical/7/1825

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.