Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα! Χρησιμοποιώ το HoloΒΙΜ (stereostatika) για την στατική επίλυση μιας κατασκευής όπου μια εξωτερική κλίμακα εδράζεται πάνω σε έναν πρόβολο και αναρωτιόμουν ποιος είναι ο ορθότερος τρόπος για την εισαγωγή της στο μοντέλο προσομοίωσης. Παραθέτω εικόνες με τον τρόπο στον οποίο κατέληξα και τα εντατικά μεγέθη τα οποία λαμβάνω από το πρόγραμμα ( Ροπές - Τέμνουσες ).Οι συνθήκες στήριξης έχουν σημειωθεί με κόκκινο πάνω στην εικόνα. Είναι κατά τη γνώμη σας σωστή η αντιμετώπιση μου; Υπάρχει κάποιο καλύτερο στατικό μοντέλο η τρόπος προσομοίωσης από αυτά που διάλεξα?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Ένας νέος μηχανικός 

post-16187-0-63228400-1476782124_thumb.jpg

post-16187-0-01676400-1476782136_thumb.jpg

post-16187-0-15859700-1476782142_thumb.jpg

Edited by geomad
  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Η προσομοίωση είναι σωστή, αλλά:

  • το σύστημα είναι ευαίσθητο στις εναλλακτές φορτίσεις, τις οποίες δεν ελέγχει το πρόγραμμα.
  • άρα, θα πρέπει να κάνεις κάποια προσέγγιση με το χέρι.
  • ο πρόβολος, στην θέση της κλίμακας, είναι απίθανο να μην βγάζει αρνητικές ροπές ανοίγματος για κάποιον συνδυασμό (σεισμός, εναλλακτές, θερμικός -η σκάλλα είναι εκτεθειμένη, ο φορέας όχι- κλπ).
  • ο πρόβολος θέλει ικανό εγκάρσιο οπλισμό.
  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά η διάταξή σου δεν μου αρέσει καθόλου, δεν τη θεωρώ καθαρή λύση.

 

Θα σου πρότεινα εάν στο σημείο ένωσης της σκάλας με τον πρόβολο δεν μπορείς να "ρίξεις" δύο υποστυλώματα ώστε εκεί για το πλάτος στήριξης της σκάλας να μην έχεις πρόβολο αλλά μία μικρή τερταέρειστη να ακολουθήσεις την δεύτερη λύση που παραθέτω (δούλεψε την και για την διάταξη του οπλισμού εφόσον την επιλέξεις, ενόχλησε και πάλι για να σε βοηθήσω):

 

(Επίσης η όπλιση που σου δίνει το πρόγραμμα για την προσομοίωση που έκανες είναι προβληματική στο σημείο της ένωσης)

 

IMG_20161021_093813.jpgscreen capture software

 

 

IMG_20161021_105414.jpgwindows screen capture

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Βασικά αυτή είναι περίπου η λύση που ήθελα να ακολουθήσω αρχικά, αλλά σκεφτόμουν να στηρίξω το πλατύσκαλο με άρθρωση στους προβόλους 1, 2 ώστε να μην έχω κάποιο κενό και να μην δημιουργηθούν ρωγμές.Έχει κάποιο πρόβλημα αυτή η λογική;Επίσης το πρόβλημα με το στατικό πρόγραμμα είναι πως δεν μπορώ να προσομοιώσω πλάκα με  αλλαγή κλίσης οπότε στο στατικό η συνέχεια διακόπτεται αναγκαστικά.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ ότι η προσωμείωση μάλλον είναι λάθος και εστιάζω στο σημείο ένωσης ττου προβόλου με τη σκάλα που το θεώρησες πάκτωση. Όπως παρατήρησε και ο συνάδελφος παραπάνω το πρόγραμμα σου οπλίζει το σημείο σαν τετραέρειστη πλάκα και όχι ως πρόβολο γιατί "βλέπει' στήριξη. Νομίζω καλύτερα είναι να μην βάλεις τη σκάλα στο μοντέλο, να την επιλύσεις χωριστά θεωρώντας το σημείο στήριξης στον πρόβολο ως άρθρωση και όχι ως πάκτωση και την αντίδραση της στήριξης  να τη βάλεις ως γραμμικό φορτίο στην άκρη του προβόλου. 

Δημοσιεύτηκε

σκεφτόμουν να στηρίξω το πλατύσκαλο με άρθρωση στους προβόλους 1, 2 ώστε να μην έχω κάποιο κενό και να μην δημιουργηθούν ρωγμές.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

 

Έχεις αρχιτεκτονικό περιορισμό;

Μα με τον αρμό δεν θα βγάλεις ρωγμές. Είναι άλλο το στατικό σύστημα.

 

 

Επίσης το πρόβλημα με το στατικό πρόγραμμα είναι πως δεν μπορώ να προσομοιώσω πλάκα με  αλλαγή κλίσης οπότε στο στατικό η συνέχεια διακόπτεται αναγκαστικά.

 

Λύσε αυτόνομα τη σκάλα στο χέρι και μετέφερε φορτία στη στήριξη.

Μην την προσομοιώνεις.

 

 

....... το πρόγραμμα σου οπλίζει το σημείο σαν τετραέρειστη πλάκα και όχι ως πρόβολο γιατί "βλέπει' στήριξη.

 

Σαν διέρειστη την οπλίζει συνάδελφε.

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αρμός αφού καθώς όντως υπάρχει αρχιτεκτονικός περιορισμός. Το όλο σύστημα θα πρέπει θα είναι ενιαίο! Εάν λύσω τη σκάλα χωριστά (στήριξη σαν άρθρωση) και μεταβιβάσω τα φορτία στο δοκάρι δεν θα είναι διαφορετικό από την πραγματικότητα; καθώς δημιουργούνται ροπές στη στήριξη σε εκείνο το σημείο εφόσον θεωρηθεί το κομματάκι του προβόλου με τη σκάλα μια ενιαία πλάκα.

Δημοσιεύτηκε

Επίσης άλλη μια ερώτηση που με ταλαιπωρεί... Έχω τοποθετήσει τοιχώματα κατά την y διεύθυνση στην κατασκευή (0,25*1) αλλά τα διαγράμματα περιβαλλουσών που μου βγάζει το πρόγραμμα μοιάζουν με υποστυλώματος.. δοκίμασα μέχρι και με 2 m τοίχωμα και πάλι δεν μου βγάζει το γνωστό δενδροειδές διάγραμμα.. Καμιά ιδέα;

 

post-16187-0-41900800-1477040293_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αρμός αφού καθώς όντως υπάρχει αρχιτεκτονικός περιορισμός. Το όλο σύστημα θα πρέπει θα είναι ενιαίο!

 

Τότε θα σου πρότεινα να κατεβάσεις υποστυλώματα βάσει πρώτου σκαριφήματος.

 

 

Επίσης άλλη μια ερώτηση που με ταλαιπωρεί... Έχω τοποθετήσει τοιχώματα κατά την y διεύθυνση στην κατασκευή (0,25*1) αλλά τα διαγράμματα περιβαλλουσών που μου βγάζει το πρόγραμμα μοιάζουν με υποστυλώματος.. δοκίμασα μέχρι και με 2 m τοίχωμα και πάλι δεν μου βγάζει το γνωστό δενδροειδές διάγραμμα.. Καμιά ιδέα;

 

Κανονικά με λόγο πλευρών >4 θα έπρεπε να στο πάρει ως τοιχίο.

Μήπως είναι καμία ρύθμιση του προγράμματός σου;;;;

 

Πέρα από αυτό όμως, στο 0,25 πλάτος εάν είναι γωνιακό, πως θα αγκυρώσεις οπλισμούς δοκών!  :roll:

 

Ανέβασε μία κάτοψη αν θέλεις......

Μήπως και δούμε και καμία άλλη λύση για τη σκάλα.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.