Evan Δημοσιεύτηκε July 18, 2009 at 11:14 πμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2009 at 11:14 πμ Evan διάβασε ΕΔΩ, γράφει τα σχολιά του! το πιασα
Aggelosss1978 Δημοσιεύτηκε July 31, 2009 at 07:12 πμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2009 at 07:12 πμ Προσανατολίζομαι στο FESPA ξέρω τα θετικά του.Λόγω έλειψης εμπειρίας όμως θα ήθελα τη γνώμη σας για το πού πονάει.
iovo Δημοσιεύτηκε August 4, 2009 at 07:24 πμ Δημοσιεύτηκε August 4, 2009 at 07:24 πμ Συνάδελφε χρησιμοποιήσε την αναζήτηση για να δείς προηγούμενες συζητήσεις για το FESPA. Μπορείς να ξεκινήσεις από εδω.
regenius Δημοσιεύτηκε August 25, 2009 at 11:41 πμ Δημοσιεύτηκε August 25, 2009 at 11:41 πμ Έχει δουλέψει κανείς σας με το ΡΑΦ? Με E-tools (ETABS) ? Τελικά ποιοί σχεδιάζουν το interface ενός προγράμματος? Γιατί όλα τα ελληνικά προγράμματα μάλλον πάσχουν από δαύτο... Θέλουμε η δουλεία μας να γίνεται γρήγορα χωρίς κόπο και ταυτόχρονα να ελέγχουμε και κάθε στάδιο του προγράμματος και επίσης να μας βγάζει και έτοιμα σχέδια προς εκτύπωση? :rolleyes:
jackson Δημοσιεύτηκε August 27, 2009 at 07:53 μμ Δημοσιεύτηκε August 27, 2009 at 07:53 μμ Θα παρακαλούσα πολύ για τη βοήθειά σας. Λέγεται ότι πχ Next, Strad είναι παραμετροποιήσιμα και κάνεις περίπου ό,τι θες, ενώ Stereostatika, Fespa κ κανά δυό ακόμα είναι "μαύρα κουτιά" κλπ. Επειδή εγώ δουλεύω μόνο Next, θα μπορούσε κάποιος που έχει εμπειρία κ στις 2 κατηγορίες να μου πει κάποια παραδείγματα να καταλάβω? Δηλ. με αυτό κάνω αυτό ενώ με το άλλο όχι. Σε κανένα δεν μιλάω για πεπερασμένα, μόνο για γραμμικούς φορείς. Επίσης έχει ακουστεί για αξιοπιστία των πρώτων κλπ. Αυτό πως επιβεβαιώνεται? Υ.Γ. Σίγουρα έχω παραλείψει κάποια προγράμματα. Εννοείτε ότι κ αυτά παίζουν.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε August 27, 2009 at 08:37 μμ Δημοσιεύτηκε August 27, 2009 at 08:37 μμ triumph, νομίζω έχει εξαντληθει που πονά ή δεν πονα το κάθε ένα από τα ελληνικά. στα αντίστοιχα threads υπάρχει μπόλικο υλικό
jackson Δημοσιεύτηκε August 27, 2009 at 08:45 μμ Δημοσιεύτηκε August 27, 2009 at 08:45 μμ rigid διάβασα όλο το thread, είναι το μόνο νομίζω που ασχολείτε με όλα τα προγράμματα της αγοράς, αλλά δεν βρήκα κάτι. Δεν θέλω να ανοιχτεί διάλογος. Το πολύ 2 παραδειγματάκια από κάποιον που γνωρίζει να καταλάβω. Τίποτα άλλο.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε August 27, 2009 at 08:58 μμ Δημοσιεύτηκε August 27, 2009 at 08:58 μμ πρέπει να μπεις στα αντίστοιχα threads των softwares να δεις που πονάει το καθένα. οι ειδικοί χρήστες ξέρουν καλυτερα από τους πιο γενικούς χρήστες. θα δεις σε καθένα υπάρχουν 1-2 συνάδελφοι που εξετάζουν διάφορα στα προγράμματα και καταλήγουν σε συμεράσματα
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε September 1, 2009 at 07:51 πμ Δημοσιεύτηκε September 1, 2009 at 07:51 πμ ...Λέγεται ότι πχ Next, Strad είναι παραμετροποιήσιμα και κάνεις περίπου ό,τι θες, ενώ Stereostatika, Fespa κ κανά δυό ακόμα είναι "μαύρα κουτιά" κλπ. Επειδή εγώ δουλεύω μόνο Next, θα μπορούσε κάποιος που έχει εμπειρία κ στις 2 κατηγορίες να μου πει κάποια παραδείγματα να καταλάβω? Δηλ. με αυτό κάνω αυτό ενώ με το άλλο όχι. Σε κανένα δεν μιλάω για πεπερασμένα, μόνο για γραμμικούς φορείς.Επίσης έχει ακουστεί για αξιοπιστία των πρώτων κλπ. Αυτό πως επιβεβαιώνεται? Υ.Γ. Σίγουρα έχω παραλείψει κάποια προγράμματα. Εννοείτε ότι κ αυτά παίζουν. Αυτός που λέει ότι το ένα είναι παραμετροποιήσιμο και το άλλο όχι, το ένα είναι "μαύρο κουτί" και το άλλο όχι, το ένα είναι αξιόπιστο και το άλλο όχι, καλό θα ήταν να υποστηρίζει τη δήλωσή του με κάποια επιχειρήματα πχ με κάποιο παράδειγμα. Αλλιώς είναι απλώς λόγια που μπορεί να προέρχονται και από τα τμήματα marketing των εταιρειών. Εγώ θα σταθώ στο να επισημάνω ποια προγράμματα έχουν εφαρμόσει και δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα από την επίλυση τουλάχιστον των πρότυπων παραδειγμάτων του ΟΑΣΠ. Με μια μικρή έρευνα μπορεί να βρεθεί από τον καθένα.
jackson Δημοσιεύτηκε September 1, 2009 at 08:34 πμ Δημοσιεύτηκε September 1, 2009 at 08:34 πμ Σ' ό,τι αφορά το Fespa έχεις 6 βαθμούς ελευθερίας σε κάθε κόμβο και αυτόματη κατανομή της μάζας στους κόμβους. Το διάφραγμα δεν προσομοιώνεται με master-slave κόμβους αλλά με αύξηση της δυσκαμψίας των πλακοδοκών μόνο στο επίπεδο της πλάκας. Αυτό σου δίνει κάποιες δυνατότητες επέμβασης στο διάφραγμα. Απ' την άλλη, αν έχεις έχεις πολλές τρύπες στις πλάκες ή μακρόστενο κτήριο, Γ, Τ κλπ ή γενικώς μη απαρομόρφωτο διάφραγμα υπάρχει πρόβλημα προσομοίωσης. Εκεί ο ΕΑΚ επιβάλλει την προσομοίωση του διαφράγματος με κατάλληλα επιφανειακά πεπερασμένα στοιχεία που δεν έχεις αυτή την δυνατότητα στο Fespa. 1)master-slave κόμβοι είναι στην ουσία 1 κόμβος που αντιπροσωπεύει το κάθε διάφραγμα? 2)Εγώ πχ που δουλεύω Next, αν έχω 2 πλάκες-διαφράγματα μου βγάζει 6 ιδιομορφές λόγω διαφράγματος (όταν δουλεύω σε mode με διαφραγματική λειτουργία). Κατά χ,y και στρεπτικές (αγνοεί αξον. παραμορφώσεις). Δηλ. διαφραγματα x 3. Έχω 3 β.ε. σε κάθε κόμβο κοινούς για όλους τους κόμβους του διαφράγματος. Το φέσπα λες έχει 6, δηλ. λειτουργεί σαν "γενικός φορέας", χωρίς διάφραγμα? Κ βγάζει ένα σωρό ιδιομορφές, οι περισσότερες εκ των οποίων άχρηστες? Αν ναι, τότε τί εννοείς όταν λες ότι προσομοιώνει το διάφραγμα με αύξηση της δυσκαμψίας των πλακοδοκών μόνο στο επίπεδο της πλάκας? Μήπως εννοείς αυξάνει τη δυσκαμψία για να πιάσει κ την επιρροή της πλάκας στη συνολική δυσκαμψία (πράγμα που είναι σωστό)? Προσομοιώνει το διάφραγμα σημαίνει μηδενίζει αξονικές παραμορφώσεις δοκών. Η αύξηση της δυσκαμψίας δοκών δεν εξασφαλίζει κάτι τέτοιο. edit:Η αύξηση της δυσκαμψίας δοκών δεν εξασφαλίζει κάτι τέτοιο
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα