Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χώρισμα γεωτεμαχίου εκτός σχεδίου με κλήρωση


Recommended Posts

Γεια σας. 2 αδέρφια πήρανε το κτήμα της μητέρας τους αφότου απεβίωσε. Αποδοχή κληρονομιάς δεν έχουν κάνει ακόμα, αλλά θέλουν να το χωρίσουν μεταξύ τους για να το εκμεταλλευτούν. Αν ρίξουν απλώς ένα κλήρο, με εμένα για μάρτυρα,και συντάξω και ένα κείμενο πως, "την τάδε του μηνός ρίξαμε κλήρο και ο ένας δικαιούχος πήρε το τμήμα Α του γεωτεμαχίου και ο άλλος πήρε το Β." Σφραγίδες, υπογραφές, ένα αντίγραφο για τον καθένα.Υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία; Αργότερα ένας από τους δύο μπορεί να προσβάλει αυτό το έγγραφο; Γιατί ήξερα, αν πάνε για αποδοχή, βάση του τοπογραφικού, θα γράψει ο συμβολαιογράφος ποιος παίρνει πιο κομμάτι.

Link to comment
Share on other sites

εσυ δεν εισαι συμβολαιογραφος, μονον τοπογραφικο μπορεις να κανεις...οχι να υπογραψεις σαν "μαρτυρας"

και αυτο το ιδιωτικο χαρτι δεν εχει καμμια αξια   πριν περασουν 20   χρονια

 

[και αν απαγορευεται η κατατμηση για διαφορους λογους  [ΖΟΕ, ΓΠΣ, ΝΑΤΟΥΡΑ]  δεν ισχυει ποτέ.......]

 

και γιατι δεν κανουν μια ωραια αποδοχη και μετα να το μοιρασουν με συμβολαια [αν μοιραζεται???]

 

στο Ε9 τι θα δηλωνουν???

Αν ζητησουν "επιδοτηση" τι τιτλο θα προσκομισουν??

Στο κτηματολογιο τι θα δηλωσουν???

Αν θελησουν να πουλησουν, τι τιτλο θα εχουν???

 

αρα

δεν χρειαζεται να  τα κανουν ολα λαθος....

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να κάνουν αποδοχή, και δεν ξέρω πότε θα κάνουν γιατί από'τι ακούγεται μπορεί να αφήσεις μια αποδοχή και να την κάνουν διπλή τα παιδιά σου. Οπότε λόγω οικονομικής στενότητας ο κόσμος συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τα κτήματα του χωρίς αποδοχή κληρονομιάς. Το τι δείχνουν στο Ε9...θα σε γελάσω, κάτι πρέπει να δείχνουν αλλιώς θα τα πληρώνει η μακαρίτισσα. Βασικά εμένα με φωνάξανε για να τους χωρίσω το κτήμα στη μέση,  και από κει και πέρα να πάρει ο καθένας το δικό του κομμάτι. Αλλά να ξέρω τι να τους πώ, το όλο θέμα με το κείμενο το σκέφτηκα εγώ για να καλύψω τη δική μου πλευρά, μην ανακατευτώ σε δικά τους προβλήματα χωρίς να είμαι καλυμμένος. Αύριο μεθαύριο μπορεί το ένα κομμάτι να μην βγάζει ελιές, τι ξέρω'γω τι μπορεί να μου σύρει; Να του δείξω ένα χαρτί με την υπογραφή του ότι την τάδε του μηνός το αποδέχτηκε.

Link to comment
Share on other sites

 aquar

     " Απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να κάνουν αποδοχή, και δεν ξέρω πότε θα κάνουν γιατί από'τι ακούγεται μπορεί να αφήσεις μια αποδοχή και να την κάνουν διπλή τα παιδιά σου".

 

σωστα,

αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορουν να πουν οτι εχουμε απο ενα "ολοκληρο"

Θα δηλωνουν καθε ενας το 50% εξ  αδιαιρετου.

 

εσυ τους κανεις ενα τοπογραφικο "χρησης" οπως συμφωνησαν να χρησιμοποιουν τον κοινο αγρο.

 

Κι αν  ερθει εκει Κτηματολογιο, θα πρεπει να κανουν την αποδοχη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα συντάξεις το τοπογραφικό διάγραμμα για κάθε ιδιοκτησία του κάθε αδελφού, με βάση υπόδειξη ορίων. Θα υπογράψουν στη δήλωση υπόδειξης ορίων. Για δική σου κάλυψη να αναγράψεις ότι δεν προσκομίστηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας.

Όταν έρθει η ώρα του κτηματολογίου είτε θα δηλώσουν με αιτία κτήσης κληρονομιάς χωρίς αποδοχή κληρονομιάς (μια χαρά γίνεται), είτε με χρηστικτησία, με τα ανάλογα έγγραφα.

Η μόνη περίπτωση αυτοί να έχουν θέμα είναι αν το ακίνητο δηλώνονταν στο Ε9 από το θανόντα μόνο και αποφασίσει κάποιος υπάλληλος να ασχοληθεί με τα Ε9 των κληρονόμων (πολύ δύσκολο).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.