ioakeim85 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2016 Η/Ζ εφεδρικής χρήσης είναι εγκατεστημένο σε βιομηχανικό χώρο και καλύπτει απώλειες του δικτύου μέσω ενός μεταγωγικού διακόπτη με την εξής συνδεσμολογία: από την ΔΕΗ τρεις φάσεις και ουδέτερος κουμπώνουν στον μεταγωγικό διακόπτη στην μία πλευρά όπως επίσης τρεις φάσεις και ουδέτερος από την άλλη πλευρά. Στην έξοδο ασφαλίζονται με 8 συνολικά μαχαιρωτές ασφάλειες. Ο ουδέτερος είναι συνδεδεμένος με τα αγωγό προστασίας και γειωμένος σε κοινό ζυγό. Αυτή η συνδεσμολογία περιγράφεται από ότι βλέπω και στο βιβλίο του Ντοκόπουλου, κεφάλαιο 12. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Εφόσον έχουμε κοινό αγωγό Ν και PE δηλαδή σύστημα TN-C με βάση τις προδιαγραφές του προτύπου HD384 δεν πρέπει ο ουδέτερος να μην διακόπτεται και να μην ασφαλίζεται γιατί σε περίπτωση διακοπής του ουδετέρου τα εκτεθειμένα αγώγιμα μέρη ενδέχεται να βρεθούν υπό τάση;
el greco Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2016 πρεπει να διακοπτεται γιατι εχουμε 2 διαφορετικες πηγες.
Πέτρανθος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2016 Συνάδελφε Ιωκειμ85, έχεις απόλυτο δίκιο εφόσον ισχύει επακριβώς η περιγραφή σου. Δηλαδή, εφόσον το σύστημα γειώσεων είναι TN-C, ο αγωγός PEN δεν επιτρέπεται να διακοπεί. Αυτό που τα χαλάει, προφανώς, είναι η τοποθέτηση των μαχαιρωτών ασφαλειών στον αγωγό PEN [η εγκατάσταση χρειάζεται προσαρμογή στις απαιτήσεις του Προτύπου].
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα