Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε ένα οικόπεδο θα γίνουν δύο μεζονέτες χωρισμένες με αρμό. Σε αυτή τη περίπτωση θεωρούνται δύο ξεχωριστές κατοικίες οπότε απαιτείται να κάνουμε δύο ξεχωριστές μελέτες? Επίσης μπορεί να γίνει στην πίσω όψη ένα λεβητοστάσιο με κοινόχρηστη πόρτα και να εγκατασταθεί ένας κοινόχρηστος λέβητας και για τις δύο μεζονέτες?

 

edit : Ίσως και να το μετέφερα λάθος από τα λόγια του πολ. μηχανικού. Το νόημα είναι ότι οι δύο μεζονέτες δεν θα έχουν κοινό τοίχο αλλά θα είναι ξεχωριστές. Και το ερώτημα είναι αν μπορούμε σε δύο ξεχωριστές μεζονέτες να δημιουργήσουμε ένα κοινό λεβητοστάσιο στην πίσω όψη. Και τα δύο θα είναι στον ίδιο ιδιοκτήτη απλά η μια μεζονέτα είναι για μελλοντική χρήση των παιδιών του. 

Edited by zio7
Δημοσιεύτηκε

Κσμιά διαφορά από το να είχες, ας πούμε,ένα κοινοτικό,γειτονιάς ή ό,τι άλλο θες πές το, σύστημσ. Η ίδια μονάδα μονάδα παραγωγής, με την πλήρη ισχύ της για το κάθε κτήριο, αλλά με Pgen για το καθένα σαν να είχε το καθένα τις ανάγκες και των δυο μαζί

Αλλού θα -που μακάρι να μην- έχουν πρβλήματα στην πορεία, δεδομένης και της εγχώριας νοοτροποίας.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Οπότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τη νομοθεσία. Σίγουρα θα έχει μελλοντικά πρόβλημα συνεννόησης αλλά ότι και να του λέμε δεν αλλάζει γνώμη ο ιδιοκτήτης.

 

Ενεργειακή μελέτη και θερμομονωτική επάρκεια θέλει κάθε μεζονέτα ξεχωριστά σωστά?

 

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Edited by zio7
Δημοσιεύτηκε

Ναι, ξεχωριστά για την καθεμιά, και στην θερμομονωτική επάρκεια σαν να ήταν το κάθε κτήριο πανταχόθεν ελεύθερο.

Η ίδια θεώρηση και για τον υπολογισμό των θερμικών απωλειών. Ένα κοινό για τις δύο μαζί, τεύχος υπολογισμών για το δίκτυο θέρμανσης. Παρομοίως για το κοινόχρηστο ρεύμα και νερό.

 

Μια παρατήρηση: Αν το λεβητοστάσιο (μη θερμαινόμενος χώρος), πρόκειται να κατασκευαστεί έτσι που να έρχεται σε επαφή και με τα δύο κτήρια, τότε θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει μια μόνο Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης, με δύο θερμικές ζώνες. Το ίδιο και για την μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας. Αν και γι' αυτήν (αλλά και για την ΜΕΑ και τις θερμογέφυρες γενικά), κάπως δεν μου κάθεται καλά το ότι θα πρέπει να καταχωρηθούν δύο φορές τα στοιχεία των μεσοτοιχιών και οι σχετικές θερμογέφυρες, λόγω του αρμού. Αν ήταν σε απόσταση και μεσολαβούσε μεταξύ τους ο μ.θ.χ., ερχόμενος σε επαφή και με τις δύο, δεν θα με ξένιζε. Τώρα κάπως δυσκολεύομαι να το δεχτώ. Συν το γεγονός πως θα πρέπει να μονωθεί το τμήμα αυτό κι εκεί μπερδεύομαι.

Καμιά βοήθεια κάποιος;

Δημοσιεύτηκε

 

 

Αν το λεβητοστάσιο (μη θερμαινόμενος χώρος), πρόκειται να κατασκευαστεί έτσι που να έρχεται σε επαφή και με τα δύο κτήρια

 

Δύσκολη περίπτωση και απ' ότι κατάλαβα σε κάτι τέτοιο θα καταλήξουν ο πολιτικός μηχανικός και ο ιδιοκτήτης.

 

Αν κάναμε δύο ξεχωριστές ενεργειακές μελέτες (και μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας) με την υποσημείωση ότι σε κάθε ξεχωριστή μεζονέτα θα συνυπολογίσουμε και τον ΜΘΧ (λεβητοστάσιο)? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.