nbr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Συνάδελφοι να θέσω ένα θέμα που νομίζω είναι περισσότερο Νομικό. Δύο αδελφές αγόρασαν, πριν από χρόνια, η κάθε μία για τον εαυτό της, από ένα «οικόπεδο» γύρο στα 300τ.μ. το καθ’ ένα. Κάποια στιγμή αυτά μπήκαν στο σχέδιο μετά από μια μεγάλη επέκταση πού έκανε εκεί ο Δήμος. Πέντε χρόνια πριν την κύρωση της πράξης, που έλαβε χώρα το 2005, η μία αδελφή πεθαίνει. Κληρονόμοι της είναι τα υπόλοιπα πέντε αδέλφια (δεν είχα άντρα και παιδιά). Αρα το οικόπεδό της μεταβιβάζεται εξ΄αδιαιρέτου στα υπόλοιπα πέντε αδέλφια της. Σήμερα η άλλη αδελφή θέλει να πωλήσει το δικό της (το 100%) οικόπεδο αλλά από το δήμο της λένε ότι ΔΕΝ μπορεί γιατί πρώτα πρέπει να γίνει διορθωτική πράξη στην κληρονομιά (σίγουρα πρέπει να γίνει διορθωτική πράξη), ώστε από το Δήμο να συνυπολογισθούν οι εισφορές της συνολικά(?) Το ερώτημα είναι: Μπορεί να πωλήσει το δικό της οικόπεδο χωρίς περιορισμούν και όταν έρθει η στιγμή να εκμεταλλευτούν το κληρονομούμενο να κάνουν όλοι μαζί την διορθωτική πράξη ;?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Εαν εχει γινει κυρωση και μεταγραφη της ΠΕ καθε μια εχει παρει ενα "τελικο" οικοπεδο. Καθε μια κληρονομειται "αυτοτελως" για το οικοπεδο αυτο, μετα απο την αποδοχη κληρονομιας, απο τους κληρονομους της ανεξαρτητα αν αυτοι εχουν και αλλα οικοπεδα στην ΠΕ.. Ομως, Αφου η μια απεβιωσε πριν γινει κυρωση της ΠΕ προφανως εχει κληρονομηθει το ακινητο της "σαν εκτος σχεδιου υπο ενταξη" επομενως πρεπει να γινει διορθωτικη στο ονομα των κληρονομων της Λογικο.
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο θεωρούν από τον Δήμο πως πρέπει να γίνει επαναϋπολογισμός των εισφορών, αφού αυτές υπολογίζονται στον ιδιοκτήτη της 10-3-1982 ο οποίος θα ήταν είτε η κάθε αδελφή για το κάθε οικόπεδο , είτε οι δικαιοπάροχοι τους. Προφανώς θέλει διορθωτική το κληρονομούμενο οικόπεδο, αλλά δεν βλέπω γιατί να πρέπει αυτό να προηγηθεί της αξιοποίησης του άλλου.
topoland Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Εάν τα οικόπεδα αγοράστηκαν πριν την 10-3-1982 τότε το καθένα από αυτά έχει ανεξάρτητη εισφορά, δηλαδή κάθε αδελφή την δική της. Οπότε μπορεί να γίνει η μεταβίβαση χωρίς να επηρεάζει το ένα το άλλο σε σχέση με την εισφορά γης. Ενώ αν αγοράστηκαν μετά χρειάζονται και άλλα στοιχεία. Δηλαδή χρόνος αγοράς και προηγούμενος ιδιοκτήτης. Κατά τα άλλα στην πράξη εφαρμογής στο οικόπεδο που σε ενδιαφέρει πρέπει να γράφονται τα στοιχεία των κληρονόμων.
mixyak790 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 επίσης αν εχουν στην κατοχη τους και αλλα οικοπεδα..
nbr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 το θέμα εδώ δεν είναι αν πρέπει να γίνει διορθωτική από τους κληρονόμους. Σαφώς και πρέπει. Αν μπορεί η μια αδελφή να πωλήσει το δικό της οικόπεδο πριν γίνει αυτή η διορθ. πράξη. Εγώ είμαι της άποψης πως μπορεί να πωλήσει γιατί έχει ανεξάρτητο συμβόλαιο χωρίς κανένα πρόβλημα στους πίνακες της Π.ε.. Για το θεμα ψηλοτσακώθηκα με τον συναδ. της τεχν. Υπηρεσίας του δήμου. Τα οικόπεδα είναι σε διαφορετικά Ο.Τ.
topoland Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Εάν αγοράστηκαν πριν την 10-3-1982 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έχεις δίκιο. Αλλά αν αγοράστηκαν μετά και ο πωλητής ήταν ο ίδιος ή οι πωλητές είχαν και άλλες ιδιοκτησίες πριν το 1982 τότε πρέπειαυτά να ελεγχθούν για να υπολογιστούν οι εισφορές γης.
nbr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 ο Πίνακας της πράξης εφαρμ. του οικοπέδου, που είναι προς πώληση, είναι καθ' όλα εντάξει! δ Δεν χρειάζεται καμία διορθωτ. πράξη. Το δηλώνουν και οι υπάλληλοι του δήμου.
topoland Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2016 Πότε έγινε η αγορά; Γράφει κάτι στις παρατηρήσεις;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα