Μετάβαση στο περιεχόμενο

Strucad


harittos_ch

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Mη ειστε απολυτοι με την τιμη που εγραψα δεν ειμαι σιγουρος...Αλλα καπου εκει κυμαινεται...Απλα μου ειχαν πει οτι αυτο το προγραμμα το αγοραζουν εταιρειες κοπης κ διαμορφωσης μεταλλικων μελων (καπως μου τις ειπαν αυτες τις μηχανες, δε θυμαμαι).....γιαυτο κ ειναι τοσο ακριβο..

Link to comment
Share on other sites

Computer Numerical Controlled (CNC) οι μηχανές. Αλλά και πάλι παραείναι ακριβό. Αρχεία NC για τις μηχανές παράγουν και πολλά άλλα προγράμματα πλέον. Απλά πιστεύω έχουν μείνει προσκολλημένοι στις παλιές εποχές, που έπαιζαν ουσιαστικά μόνοι τους (Tekla και Strucad), και φυσικά σε καθεστώς ολιγοπωλίου, χτυπούσαν αλύπητα.

Συν το ότι αν ένα εργοστάσιο έχει στήσει την παραγωγή του γύρω από ένα Χ πρόγραμμα, δεν το αλλάζει μετά, όσο και να κοστίζει.

Link to comment
Share on other sites

Nαι ναι αυτες ειναι οι μηχανες....Με την συντομογραφια μου το ειχαν πει..Παντως καντε μια ερωτηση στην ccs για να σιγουρευτουμε με την τιμη...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δουλεύω το ADVANCE STEEL εδώ και λίγο καιρό, και σε σχέση με την τιμή (~3500€) του μάλιστα, μου φαίνεται πολύ καλό. Βέβαια έχει και αυτό βαρβάτο ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης και απαιτεί το AutoCAD.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν...Για να μην εμφανίζεται ο κάθε ένας ως γνώστης και προτείνει και την άποψή του ως πρόταση χωρίς να δίνει ουσιαστικά ντοκουμέντα για αυτήν ας ξεκινήσω εγώ και δώστε μου επιχειρήματα για να με αντικρούσετε.

 

1) Το StruCad είναι Detailing πρόγραμμα και όχι σχεδιαστικό όπως επίσης και το TEKLA X Steel.

 

2) Detailer είσαι αν μοντελοποιείς και ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ. Στην μοντελοποίηση δημιουργείς μια κατασκευή με 3D υλικά (TEKLA) ή νήματα και 3D υλικά (STRUCAD) και δεν σχεδιάζεις με ανύσματα (AutoCAD, ArchiCAD κλπ κλπ...)

 

3) Αν μοντελοποιείς ΜΟΝΟ τυπικά βιομηχανικά κτίρια και δεν εισέρχεσαι σε λεπτομερείς και σύνθετες κατασκευές (όπως σύμμεικτα, πολυώροφα, βιολογικούς, offshore κατασκευές) τότε το X Steel της TEKLA είναι πολύ πιο γρήγορο μιας και η TEKLA έχει στηρίξει την εφαρμογή της σε μια "μηχανή" που αυτοματοποιεί κατά 85% την μοντελοποίηση. Αντίθετα στο StruCad ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επέμβει σε οποιοδήποτε σημείο της κατασκευής και να επεξεργαστεί μέχρι και την ίδια την διατομή που χρησιμοποιεί δίνοντας την δυνατότητα στον χειριστή να τροποποιεί κατά τις επιθυμίες του κάθε μελετητή χωρίς όρια.

 

4) Τουλάχιστον στην Ελλάδα, η CCS ΑΕ που αντιπροσωπεύει το StruCad (όπως και στην Ρουμανία, Σκόπια και Βουλγαρία που η ίδια εταιρία έχει παραρτήματα..) βρίσκεται εύκολα από χρήστες ή μή ακόμα και μέσω google και προσφέρει τεχνική υποστήριξη είτε on line, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω Messenger, Skype ενώ για το X Steel το μόνο που λαμβάνεις είναι μια εκπαίδευση κατά την αγορά του προγράμματος κι αυτή τυπική από κάποιον Φινλανδο(;!) που μιλάει αγγλικά.

 

5) Το κόστος αγοράς του StruCad σαν Full Έκδοση, που περιλαμβάνει Αυτόματη παραγωγή σχεδίων κοπής, σχεδίων μοντάζ, σχεδίων ανέγερσης, λίστας υλικών για παραγγελία, λίστα προμέτρησης υλικών με αναλυτικά κιλά ανά υλικό, επιφάνειες για υπολογισμό βαφής και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ έχει τιμή καταλόγου 19.000€ μαζί με 5ήμερη εκπαίδευση, 12 μήνες τεχνική υποστήριξη με τους τρόπους που ανέφερα πιο πάνω, 12 μήνες δωρεάν αναβαθμίσεις και σε περίπτωση που είσαι εταιρία και χρειαστείς κι άλλους χειριστές εκπαιδεύονται δωρεάν κατά την διάρκεια που έχεις Συμβόλαιο Συντήρησης. Εκτός αυτής της έκδοσης υπάρχει η LITE (9.250€), Engineer (4.850€), και η Detailer (συγνώμη δεν γνωρίζω τιμή) που ανάλογα τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη επιλέγεται και η αντίστοιχη έκδοση. Αν κάποιος θέλει να γίνει detailer τότε η Full έκδοση με την παραγωγή CAM DATA για σύνδεση με CNC μηχανήματα δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη.

 

6) Για τέλος άφησα το ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 75 εργοστάσια μεταλλικών κατασκευών που χρησιμοποιούν StruCad Και περίπου 20 που χρησιμοποιούν TEKLA. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και ότι είναι απίστευτοι μαρκετίστες και πωλητές αλλά από την στιγμή που ονόματα όπως ΒΕΜΕΤ, DS-STEEL, ΛΙΑΡΟΜΑΤΗΣ, KES, VEMEKEP, ΜΠΑΒΕΛΗΣ, ΦΡΑΓΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και γενικά όλοι οι γνωστοί και μεγάλοι κατασκευαστές μεταλλικών χειρίζονται StruCad, ε μάλλον κάτι θα ξέρουν παραπάνω....

 

Σημείωση : Εγώ που τα λέω όλα αυτά είμαι πρώην σχεδιαστής AutoCAD από το 1998 που δουλεύω StruCAD και TEKLA πλέον σε σχεδιαστικό γραφείο από το 2003. Όταν έρχεται απλή κατασκευή με μεταλλικά στοιχεία ανοίγω αμέσως TEKLA χωρίς να το σκεφτώ για πολύ μεγάλη ευκολία μου και μεγαλύτερη ταχύτητα. Όταν αναλαμβάνουμε σύμμεικτα και πολύπλοκα έργα εμπιστοσύνη υπάρχει μόνο στο StruCad από όλους μας εδώ. ***************************************************************************************************************************************************

*****************

Παρατήρηση:

Πρίν κάνω την πρώτη μου δημοσίευση στο forum διαβάζω τους Κανόνες Συμμετοχής, και ιδιαίτερα τον κανόνα Νο9!!!

Και πριν αναρτήσω την πρώτη μου δημοσίευση που αναφέρεται σε λογισμικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα

διαβαζω αυτό.

Ευχαριστώ, iovo.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες, αλλά δεν κατάλαβα και εγώ τον λόγο του ύφους σου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήθελα να φανω επιθετικός αλλά δεν μου αρέσουν οι "αοριστίες" να περνούν σαν "συμβουλές". Απλά προτιμώ να είμαι συγκεκριμένος όταν απαντάω σε κάποια απορία και όχι να καταθέτω την άποψή μου ώς συμβουλή.

Link to comment
Share on other sites

Να σε ρωτήσω κάτι αφού το κατέχεις το θέμα.

Στην τωρινή τους έκδοση, για έναν στατικό μελετητή μικρου-μεσαίου βεληνεκούς (όπως είμαστε λίγο-πολύ όλοι εδώ), τι παραπάνω προσφέρουν από το Advance ή το ASD π.χ. ?

Στο ότι είναι πολύ καλά έως κορυφαία προγράμματα δεν διαφώνησε κάποιος νομίζω. Η διαφωνία είναι στο να πληρώσεις για πράγματα που δεν τα χρειάζεσαι, και στο να χρειαστεί να μάθεις ένα "βαρύ" πρόγραμμα για να εκμεταλευτείς το 50% των δυνατοτήτων του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.