Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Πέρα από το τεχνικό μέρος του ζητήματος, το θέμα έχει περιβαλλοντικό και μάκρο-οικονομικό ενδιαφέρον:

 

Το σκυρόδεμα είναι το μαζικότερα παραγόμενο αγαθό σε παγκόσμιο επίπεδο, και το ίχνος CO2 από την παραγωγή του απασχολεί τα φόρα που συζητούν την κλιματική αλλαγή, όπως και τους οργανισμούς που σχεδιάζουν την επιβολή τελών στην βιομηχανία.

 

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία η εκτίμηση του συνολικού ίχνους CO2, μετά την ενανθράκωση, και ήδη υπάρχουν μελέτες και ερευνητικά που προσπαθούν να ρίξουν το ίχνος CO2 σε αρνητικές τιμές, με την χρήση πρόσθετων πρώτων υλών κατά την παραγωγή του τσιμέντου, και πρόσμεικτων κατά την παραγωγή του σκυροδέματος...

Edited by AlexisPap
Δημοσιεύτηκε

Πέρα από το τεχνικό μέρος του ζητήματος, το θέμα έχει περιβαλλοντικό και μάκρο-οικονομικό ενδιαφέρον:

 

Το σκυρόδεμα είναι το μαζικότερα παραγόμενο αγαθό σε παγκόσμιο επίπεδο, και το ίχνος CO2 από την παραγωγή του απασχολεί τα φόρα που συζητούν την κλιματική αλλαγή, όπως και τους οργανισμούς που σχεδιάζουν την επιβολή τελών στην βιομηχανία.

 

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία η εκτίμηση του συνολικού ίχνους CO2, μετά την ενανθράκωση, και ήδη υπάρχουν μελέτες και ερευνητικά που προσπαθούν να ρίξουν το ίχνος CO2 σε αρνητικές τιμές, με την χρήση πρόσθετων πρώτων υλών κατά την παραγωγή του τσιμέντου, και πρόσμεικτων κατά την παραγωγή του σκυροδέματος...

 

+1

Δημοσιεύτηκε

Οι αντοχές του πάντως αυξάνουν με την ενανθράκωση.....!!!

 

 

Τεράστιο λάθος. Εξαρτάται από το κλίμα της περιοχής. Για την Ελλάδα η αντοχή μάζας πέφτει. Η επιφανειακή αντοχή αυξάνεται. Δηλαδή στα πρώτα 1-2 εκ θα βρεις αυξημένη αντοχή και σε βάθος +5 μειωμένη αντοχή.  ενδεικτική φωτό

post-25466-0-38045100-1480078782_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ναι ειρωνικά το εννοούσα ,αν θυμάμαι καλά σε κάποιες μετρήσεις σας είχατε βγάλει ενα εξωφρενικό νούμερο (κάπου γλυφάδα μεριά Αλεξάνδρας ) EDIT http://www.michanikos.gr/topic/11214-%CE%95%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/page-2

Edited by Elounda

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.