Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργηση διακοπτη


pavlos1979

Recommended Posts

Εχω ενα διπλο διακοπτη, ο ενας αναβει το φως του μπανιου και ο αλλος του παταριου. Θα ήθελα να μου πει καποιος αν γινεται να τον αλλαξω με μονο για να ανοιγοκλεινει μονο το φως του μπανιου, αλλα το παταρι να έχει συνέχεια ρευμα χωρις διακοπτη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχω ενα διπλο διακοπτη, ο ενας αναβει το φως του μπανιου και ο αλλος του παταριου. Θα ήθελα να μου πει καποιος αν γινεται να τον αλλαξω με μονο για να ανοιγοκλεινει μονο το φως του μπανιου, αλλα το παταρι να έχει συνέχεια ρευμα χωρις διακοπτ

Ο διπλος διακοπτης που εχεις τωρα, αν τον ανοιξεις εχει μεσα 3 καλωδια.Το 1 απο αυτα εχει μονιμο ρευμα και δινει στα αλλα 2( ενα σε καθε κουμπι)  οπου και περνουν ρευμα οταν πατας καποιο απο τα 2 κουμπια. Αγοραζεις ενα απλο διακοπτη συνδεεις το καλωδιο που παει παταρι στην επαφη που ειναι και το καλωδιο με το μονιμο ρευμα(μαζι δυο καλωδια) ωστε να αναβει συνεχεια που θες. Στην αλλη επαφη του διακοπτη συνδεεις  το καλωδιο για το φως του μπανιου(μονο του).

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο διπλος διακοπτης που εχεις τωρα, αν τον ανοιξεις εχει μεσα 3 καλωδια.Το 1 απο αυτα εχει μονιμο ρευμα και δινει ....

 

Είσαι σίγουρος ότι σ' αυτόν τον ιδιώτη που δίνεις τις τηλεοδηγίες, ξέρει τι κάνει και είναι θα είναι ασφαλής, κι αυτός και οι λοιποί χρήστες της εγκατάστασης. Οι ηλεκτρολόγοι των διάφορων βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων γιατί υπάρχουν;

Link to comment
Share on other sites

Καλή η υπόδειξη.

Ρώτησε στο michanikos και πρέπει να πάρει μια απάντηση, την πήρε στο #2.

Εγώ θα πρόσθετα ότι όλη την δουλειά θα πρέπει να την κάνει αδειούχος εγκαταστάτης και ότι DIY με τα ρεύματα είναι επικίνδυνο σπορ.

Ο 694hle808 αν θέλει ας κάνει edit.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνωντας απολυτα με τον αμηχανο και τον πετρανθο να πω οτι μια τοσο απλη ερωτηση για ενα ηλεκτρολογο, πρεπει να μας προβληματιζει οταν γινεται.

 

Δειχνει καποιον που δεν εχει ιδεα απο ηλεκτρολογια, το θεωρει πολυ απλο, και ειναι ο τελειος υποψηφιος ...μακαριτης

 

( συγνωμη για τη μακαβρια εκφραση, αλλα αυτο ακριβως συμβαινει)

 

Ας μη σπευδουμε λοιπον να δινουμε ...οδηγιες αυτοχειριας

Link to comment
Share on other sites

Ηρεμίστε λίγο ρε παιδια.Λές και αν είναι αποφασισμένος να σκαλίσει ο τύπος τους διακόπτες του σπιτιού του θα τον αποτρεψουμε εμεις. Στους υπολοίπους που δίνεται εσείς οδηγίες είστε σίγουροι οτι γνωρίζουν τι κάνουν?Είστε βέβαιοι ότι ο καθένας είναι ότι δηλώνει?Φίλε παύλο, σε κάθε περίπτωση η δουλεια αυτή να γίνει απο κάποιο ηλεκτρολόγο άν δέν είσαι του επαγγέλματος δέν το γνωρίζω αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.