Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΕΝΑΚ σε χώρο γραφείων σε βιοτεχνικό κτίριο


zio7

Recommended Posts

Σε βιοτεχνικό κτίριο έχουμε 70m2 χώρο γραφείων και 130m2 χώρο παραγωγής. Το κτίριο έχει ύψος 6m ενώ τα γραφεία έχουν 3m χωρίς να είναι προσβάσιμος ο χώρος πάνω από τα γραφεία. Για όλο το κτίριο μας ζήτησαν θερμομονωτική επάρκεια, για το γραφείο ΚΕΝΑΚ και για τον χώρο παραγωγής θέρμανση. Σε αυτή τη περίπτωση για τα γραφεία δεν χρειάζεται προφανώς να κάνουμε και ξεχωριστή θερμομονωτική επάρκεια αλλά μόνο ενεργειακή μελέτη. Τη τοιχοποιία και την οροφή των γραφείων που συνορεύουν με το χώρο παραγωγής την ορίζουμε? Γενικά τον χώρο παραγωγής για το ΚΕΝΑΚ τον ορίζουμε ή δεν τον υπολογίζουμε καθόλου διότι είναι θερμομονωμένος ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν τον ορίζεις, όχι λόγω του ότι είναι θερμομονωμένος, αλλά γιατί θεωρείται θερμαινόμενος λόγω της χρήσης του. Για τον ίδιο λόγο δεν ορίζεις και διαχωριστικές επιφάνειες μεταξύ των δύο (ισόγειος χώρος παραγωγής + πατάρι και χώρος γραφείων).

Τώρα, όσον αφορά το πατάρι (ύψους 3m) επάνω από τα γραφεία, αν όπως καταλαβαίνω. αποτελεί τμήμα του χώρου παραγωγής, τότε θα είναι θερμαινόμενος χώρος και αυτό.

Αν όμως είναι αποθήκες, τότε -πιθανόν να- είναι μη θερμαινόμενος χώρος. Παρομοίως αν είναι ψυγεία/καταψύκτες. Οπότε θα πρέπει να οριστούν διαχωριστικές επιφάνειες (και θερμογέφυρες) προς μ.θ.χ. τόσο στην θρμομονωτική επάρκεια όσο και στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που ξεκίνησα να κάνω είναι μία θερμομονωτική επάρκεια σε όλο το κτίριο (γραφεία συν χώρος παραγωγής με ύψος φυσικά τα 6μ)

 

Επίσης για την ενεργειακή μελέτη συμφωνώ με όσα γράφεις. Θα κάνω τη μελέτη μόνο για το γραφείο με τελικό ύψος τα 3μ και δεν θα ορίσω καθόλου τη τοιχοποιία (και μια πόρτα που έχει) που συνορεύει με τον χώρο παραγωγής ούτε τη γυψοσανίδα-οροφή των γραφείων που συνορεύει με τμήμα του χώρου παραγωγής (δεν είναι προσβάσιμος χώρος). Οπότε στην ενεργειακή μελέτη θα φαίνονται μόνο τα τετραγωνικά των γραφείων χωρίς του χώρου παραγωγής τον οποίο δεν θα το λάβω καθόλου υπ όψιν μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.