drf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Καλημέρα. Το θέμα μου έχει ως εξής: Σε οικοπέδο Χ τμ υπάρχει αποθήκη μη ηλεκτροδοτούμενη 60τ.μ η οποία κυρήχθηκε σεισμόπληκτη - κατεδαφιστέα. Έστω ότι κατεδαφίστηκε. Τα ερωτήματα είναι αρκετά: Α' σκέλος: 1) Μπορώ να αιτηθώ άδεια ώστε πάλι να φτιάξω μη ηλεκτροδοτούμενη αποθήκη αλλά με περισσότερα τ.μ?? 2) Για να αποκτήσω αυτή την άδεια χρειάζεται μελέτη μηχανικού πριν την αίτηση μου στη πολεοδομία ή μπορώ να κάνω κάποια αίτηση μόνος μου?? 3) Πως μπορώ να υπολογίσω το κόστος της άδειας?? Ειναι εφικτό να το κάνω μόνος μου?? 4) Το υλικό κατάσκευής παίζει ρόλο στο κόστος της άδειας?? πχ τούβλο ή panel Β΄ σκέλος 1) Αν αιτηθώ άδεια για κατασκευή κατοικίας το κόστος είναι διαφορετικό από αυτό της αποθήκης.??? 2) Η χρήση του κτιρίου μπορεί να αλλάξει μελλοντικά?? Και τέλος: Έστω ότι επιθυμώ να ακολουθήσω την οδό του Α΄σκέλους (δηλαδή ανέγερση πάλι αποθήκης ( με τούβλο)) ποιές είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω (υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα??)??? Ευχαριστώ για την φιλοξενία και τον χρόνο σας.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 (edited) τα κατεστραμενα απο λογους ανωτερας βιας ξαναχτιζονται στα ιδια τμ... υπαρχει σχετικη νομοθετικη προβλεψη [αρθρο 271 ΚΒΠΝ] [εξ αλλου για σεισμοπληκτες περιοχες, υπαρχουν παντοτε ειδικες ρυθμισεις] Για λεπτομερειες, και με βαση το σχετικο εγγραφο περι του χαρακτηρισμου του κτισματος απο την νομαρχια θα μιλησεις με τον μηχανικο σου Edited Δεκέμβριος 4 , 2016 by dimitris GM
drf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Κάτι ακόμα: Είναι απαραίτητο να χτιστεί με τα ίδια υλικά π.χ τούβλο ή μπορώ να το κάνω σιδηροκατασκευή??
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Σε κάθε περίπτωση για να δομήσεις θα πρέπει να βγάλεις άδεια δόμησης. Η άδεια δόμησης δεν είναι μια αίτηση και μια απάντηση από την ΥΔΟΜ αλλά πρέπει να κατατεθούν μελέτες. Που θα έχουν τοπογραφικά Διάγραμμα δόμησης Αρχιτεκτονικά Στατικά Μηχανολογικά κλπ Οι απαιτούμενες μελέτες θα εξαρτηθούν από την χρήση του ακίνητου και την τελική επιφάνεια του κι όχι από το βασικό υλικό πλήρωσης. Το κόστος των μελετών αυτών και κατ επακολουθεί το κόστος της άδειας δόμησης θα εξαρτηθεί από επιφάνειες, χρήσεις, τιμή ζώνης και έναν συντελεστή του ΙΚΑ Και σε κάθε περίπτωση μόνο μηχανικοί μπορούν να τις κάνουν και όχι εσύ μόνος σου. Οπότε αφού σε και περίπτωση θα χρειαστείς μηχανικό πας σε τεχνικό γραφείο της επιλογής σου που θα το αναθέσεις να σε κατευθύνουν.
drf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Ευχαριστώ και εσάς για την απάντηση. Και κάτι τελευταίο. Η όλη διαδικάσία δηλαδή η δουλειά του μηχανικού και η γραφειοκρατεία τι χρονικό διάστημα απαιτεί προκειμένου να έχω την άδεια στα χέρια μου???
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2016 Από την ώρα που το αποφασίσεις Κι από την ώρα που αποφασίσεις πως θα είναι το κτίριο σου με βάση της μελέτες που θα γίνουν μετά τα πάντα ρει διότι είναι ελληνικό δημόσιο και ανάλογα την περιοχή που είσαι και τα ειδικά προβλήματα θέσης που έχει το οικόπεδο σου. Θεωρητικά από δεκαπέντε μέρες (θεωρητικά αυτό ε) το ελάχιστο έως και 12 μήνες …. Οπότε δεν είναι υπαρχει γενική απάντηση για όλα αλλά ειδικη μόνο για το δικό σου όταν το δουν τι έχεις και τι έχει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα