i.pyrg Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2017 Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Σε οικοδομή 5ετίας σε εξωτερικό τοίχο με διπλό τούβλο και εσωτερικά εξηλασμένη πολυστερίνη (dow) έχει παρουσιαστεί ρηγμάτωση του σοβά σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και φέτος με τις βροχές πέρασε υγρασία και στον εσωτερικό τοίχο. Στα υπόψιν ότι δεν έχουμε ρηγμάτωση στον εσωτερικό τοίχο. Ερωτήματα: 1) Γιατί έγινε αυτό; (διευκρινίζω ότι πέρασαν πάνω από 4 μήνες μεταξύ κτηρίων και σοβάδων) 2) Πως το αντιμετωπίζω το πρόλημα της υγρασίας και της ρηγμάτωσης; Ευχαριστώ.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2017 Μήπως οι ρηγματώσεις εμφανίζονται στις ενώσεις τοιχοποιίας με δοκούς, υποστυλώματα και στις θέσεις των σενάζ; Ανέβασε αν θέλεις φωτογραφίες για να υπάρξει εποπτεία του ερωτήματος και συμμετοχή στο θέμα.
BAS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2017 Αν έχεις χρησιμοποιήσει έτοιμους σοβάδες , έχεις πρόβλημα ελαστικότητας του σοβά λόγω έλλειψης ασβέστη .
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2017 Αν ξέρεις ότι θα είναι οι συγκεκριμένες θέσεις που καταπονούνται από τις ρηγματώσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαστικό οικοδομικό στόκο (είτε σαν μπουκάλι σιλικόνης είτε σπατουλαριστό. Ίσως να θέλει να ανοίξεις λίγο τον αρμό, αν είναι πολύ μικρός (σαν τρίχα), ώστε να δώσεις περισσότερο όγκο στο ελαστικό υλικό. Δεν παίζει ρόλο που πέρασαν 3-4 μήνες από τα τούβλα στο σοβά. Αν οι ρωγμές σου είναι στα σημεία που λέει ο Pavlos33 καλό είναι να ενισχύονται στην κατασκευή οι σοβάδες με πλαστικό πλέγμα τουλάχιστον 20-25 εκατέρωθεν του ορίου των δύο υλικών/ δομικών στοιχείων.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα