Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Συνάδελφοι, τα φώτα σας.

 

Μια βοήθεια, αν μπορεί φυσικά να γίνει μέσω φόρουμ, πριν κατευθυνθώ σε ειδικό συνάδελφο!

 

Στο πατρικό έχουμε μια πάρα πολυ παλιά εγκατάσταση καλοριφέρ. Προφανώς μονοσωλήνιο σύστημα ( ;) Αν βοηθάει, ο λέβητες εξω απ'το σπιτι και με ενα ζευγάρι σωλήνων εξωτερικα του σπιτιού ερχεται το ζεστό νερό στα σώματα. (μπορώ να βγάλω και φώτο).

Εχουμε επίσης έναν ηλιακό και ένα θερμοσίφωνο συνδεδεμένα στο κύκλωμα. Φυσικα επειδή προκειται για παλαιά εγκατάσταση, δεν υφίσταντοι αυτοματισμοί, δευτερα κυκλώματα για ΖΝΧ κτλ.

 

Το πρόβλημα. Πριν κανω εξοικονομώ, τα καλοριφέρ δούλευαν συνέχεια (λογω απωλειών φυσικα) συνεπως ο καυστήρας δε πολυσταματούσε, αλλα είχαμε πάντα ζεστο νερό στο θερμοσίφωνο-μποιλερ που παρεμβάλεται στο κύκλωμα.

 

Μετά το εξοικονομώ, ο καυστήρας πραγματικα παιρνει μπρος για λιγο, μιας και ελαχιστοποιήθηκαν οι θερμικες απώλειες κατα πολύ του σπιτιου. Ετσι, ζεσταινονται αμέσως τα καλοριφερ, σταματάει ο καυστήρας, με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗ προλαβαίνει να αποθηκευτεί ζεστό νερο στο μποιλερ.

 

Ετσι, ολο το χειμώνα (οταν δν εχει ηλιοφάνεια) δεν έχουμε ζεστο νερό, παρά μονον οταν αναψουμε θερμοσίφωνα.

 

Κάποια ιδέα; (εννοείται για να μη καίμε ρεύμα σε θερμοσίφωνες)

Edited by Kane
Δημοσιεύτηκε

Χρειάζεται να διαχωρίσεις το κύκλωμα θέρμανσης από το κύκλωμα του μπόιλερ... Μετά λύνεται εύκολα ηλεκτρολογικά το θέμα.

Δημοσιεύτηκε

συνάδελφε, δε παίζει το σενάριο. Διοτι προφανώς σημαίνει, σκαψιμο τοίχο/ους, νέες σωλήνες αν δεν απατώμαι κτλ. , σωστά;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το πιο πιθανό είναι ότι έχεις δισωλήνιο, κατ' αρχάς.

 

Εάν όντως δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός υδραυλικός, τότε θα μπορούσες να βάλεις θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα για να κλείνει η παροχή σε αυτά όταν επιτυγχάνεται η θερμοκρασία ρύθμισης και αλλάζοντας τον θερμοστάτη να ενεργοποιείς τον λέβητα ώστε να ζεσταίνει το νερό του boiler. 

Edited by nikmmech
Δημοσιεύτηκε (edited)

Θα βοηθούσε αν έβαζα καποιες φώτο απ'το λέβητα και πως φεύγουν οι σωληνώσεις;

 

Δεν υπάρχει στο σπίτι αυτός ο κλασσικος πίνακας που έχει μεσα ένα καρο ζεύγη σωλήνων. Τα καλοριφέρ, τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων της κατασκευής και παίζει να είμασταν το 2-3ο σπιτι που βαλαμε καλοριφερ στο χωριό...οπότε κατανοεί κανείς τη ποιότητα και τη "μελέτη" του υδραυλικού τότε (παίζει να πήγαινα οριακά δημοτικό)

 

Υ.Γ. ο λόγος που δεν ξανατρυπάμε τοίχους, ειναι πως οι γονείς μου ελεω διαρροών, καναν ανακαίνιση το μπάνιο, (εκει όπου βρισκεται η βάνα του ηλιακου, ο θερμοσίφωνας κτλ) προ ετών.

Edited by Kane
Δημοσιεύτηκε

το δίκτυο σίγουρα είναι δισωλήνιο...

 

ο λόγος που δεν έχεις ζεστό νερό είναι διότι δεν υπάρχει ηλεκτροβάνα στο μπόιλερ να κόβει την δίοδο του νερού όταν "πέσει η θερμοκρασία του δικτύοθ του καλοριφέρ κάτω από ένα όριο πχ 55οC.

Αποτέλεσμα αυτού, από ένα σημείο και μετά να αποθερμένεται το ΖΝΧ του μπόιλερ, καθώς εξακολουθεί να λειτουργεί ο κυκλοφορητής, αποδίδοντας θερμότητα από το μπόιλερ προς την εγκατάσταση (σώματα)...

 

Άρα, η λύση είναι μία και απλή. Τοποθέτηση ηλεκτροβάνας στην προσαγωγή  και θερμοστάτη στη διακλάδωση της προσαγωγής προς το μπόιλερ.

Έτσι μόνο όταν η θερμοκρασία του δικτύου (προσαγωγής) είναι άνω των πχ 60οC θα διέρχεται νερό του καλοριφέρ για να ζεστάνει το ΖΝΧ του μπόιλερ...

Δημοσιεύτηκε

Κάνε έλεγχο για εξαέρωση στο boiler (μπορεί να έχουν κολλήσει τα αυτόματα εξαεριστήρια) και στραγγάλισε λίγο όλα τα καλοριφέρ. Δοκίμασε να ανεβάσεις και τον θερμοστάτη του κυκλοφορητή, να μην σου αποθερμαίνει το boiler πίσω στα σώματα να δεις αν φταίει αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.