gzin Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 σε κληροτεμάχιο : 1. μπορεί να γίνει ανταλλαγή ίσων τμημάτων από όμορη ιδιοκτησία (και να μην υπάρξει εννοείται η έννοια της κατάτμησης) με σκοπό την ευθυγράμμιση του κοινού τους ορίου? 2. το συγκεκριμένο συνορεύει δυτικά με έγκατελειμένο αυλάκι και αυτό αποτυπώνεται στο διάγραμμα διανομής 1/2000 με πλάτος 1μ.ποιες ενέργειες χρειάζονται ώστε το αυλάκι να μετατραπέι σε κοινόχρηστο δρόμο (αφού πλέον είναι ανενεργό) και όλες οι ιδιοκτησίες να αποκτήσουν πρόσωπο?μπορεί να γίνει αποχαρακτηρισμός?
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 Gzin, 1. Τα κληροτεμάχια δεν υπόκεινται στις ίδιες διατάξεις όπως τα αγροτεμάχια. Υφίστανται με τη μορφή, σχήμα και εμβαδό ώς παρεχωρήθησαν. 2. Το εγκαταλειμμένο αυλάκι που λες και εφόσον εμφανίζεται σε διάγραμμα ... δεν νομίζω ότι έχεις πολλές πιθανότητες να το αποχαρακτηρίσεις όσο ανενεργό και να είναι.... Μόνο εάν ξέρεις το Δημαρχόπουλο της περιοχής και προτείνει διάνοιξη?? (ίσως λέω... δεν είμαι και σίγουρος)
gzin Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 κ εγώ για το 1. έτσι ξέρω αλλά το τμήμα αδειών της πολεοδομίας με παρέπεμψε στο νομικό τμήμα της υπηρεσίας, η οποια δικηγόρος απουσίαζε...θα επανέλθω αν μου πει κάτι διαφορετικό.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 συμφωνούμε σε γενικές γραμμές με το 1. αν ομως το κκληροτεμαχιο και τα ομορα εχει ακολουθηθει η διαδικασία της εγκυκλίου 26/1992 οτι δηλ δεν εχουν εφαρμογή οι διατάξεις του αρ15 παρ3 εδαφ1 του Ν1734/1987 και υπαρχει δυνατότητα αστικης εκμετάλλευσης κατα την γνωμη μου μπορει να γινει ανταλλαγή. τα ρεματα , αυλάκια,χάνδακες δε αποχαρακτηρίζονται οριοθετούνται και οπου υπάρχει αναγκη διευθετούνται. απαγορεύονται ρητά έργα κάλυψης της κοίτης.
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2009 Θεοχάρη, Η εγκύκλιος που αναφέρεις λέει ότι μπορούν να δομηθούν σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις εάν δεν συντρέχουν λόγοι δασικής νομοθεσίας. Το ότι επιτρέπει, κατά τη γνώμη μου, την δόμηση σύμφωνα με την πολεοδ. νομοθεσία δεν σημαίνει ότι καταργείται ο χαρακτήρας της επικοιστικής νομοθεσίας ως προς τα βασικά. Απλά γίνεται αλλαγή της χρήσης. Είμαι δεκτικός επιχειρημάτων περί του αντιθέτου.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2009 αγαπητέ συνάδελφε grtopo σύμφωνα με την 491/1986 αποφαση του Νομικού Συμβουλίου είναι νόμιμη ανταλλαγή με το ίδιο συμβολαιο,ισων τμηματων γειτονικών ακινήτων (δεν αναφερεται αγροτεμαχιο η κληροτεμαχιο αλλα ακίνητο) οπως σωστά γραφει ο Ι.Κωτούλας η νομοθεσία ακολούθησε διττή τακτική άλλα επέτρεψε, άλλα ακυρωσε σε ένα ομολογουμενως πλαίσιο υπερπροστασίας του κλήρου όλα αυτά τα χρονια,ομως σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα οι έννοιες του Αγροτικου Κώδικα μεταβλήθηκαν έτσι δεν υπάρχει η συνταγματικά κατοχυρωμένη ιση μεταχείρηση σε ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και σε ιδιοκτήτες κληροτεμαχίων Εχουν επιτραπεί ανώμαλες δικαιοπραξίες,κατατμησεις εντος ΖΟΕ και συζηταμε την ανταλλαγή ισων τμημάτων και ευθυγράμμιση ορίων? απο την στιγμη που υφίσταται θεμα αλλαγής χρήσης δεν μπορει να υφισταται θεμα σχήματος δεδομενου οτι δεν θα μεταβληθεί το εμβαδό
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2009 Ναι Θεοχάρη, οι ανώμαλες δικαιοπραξίες δεν έχουν επιτραπεί. Απλά έχουν εκ των υστέρων "νομιμοποιηθεί" ή καλύτερα αναγνωρισθεί. Δεν σημαίνει ότι η αναγνώριση αυτή ότι δίνει το άλλοθι για νέες καταστρατηγήσεις. Θεωρώ ότι η στιγμιαία κατάτμηση και ανταλλαγή για βελτίωση των οικοδομικών μεγεθών, αλλοιώνει το αρχικό κληροτεμάχιο και τον χαρακτήρα του. Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν επιμένω σκληρά στον τομέα των κληροτεμαχίων, μιας και η εμπειρία μου απο τις διανομές των Αθηνών δεν είναι μεγάλη.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα