Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε January 19, 2017 at 08:29 μμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2017 at 08:29 μμ Δεν αναφερόμαστε βέβαια και σε κάτι βασικό. Τα προβλήματα της γέφυρας ήταν χρόνια γνωστά πριν την κατάρρευσή της. Για τις ευθύνες των παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τις προειδοποιήσεις για την επικείμενη κατάρρευση της γέφυρας γιατί δεν ασχολείται κανείς? Μήπως γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτήν την χώρα εξακολουθούν να έχουν το ακαταλόγιστο?
Giorgos1987 Δημοσιεύτηκε January 19, 2017 at 11:19 μμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2017 at 11:19 μμ Γιατί κοστίζουν τόσο πολύ οι μελέτες; Μιλάμε και για έργα μέσα ή μόνο μελέτη;
AlexisPap Δημοσιεύτηκε January 20, 2017 at 05:53 πμ Δημοσιεύτηκε January 20, 2017 at 05:53 πμ Γιαυτό διερωτήθηκα σε προηγούμενο ποστ για τις διαδικασίες που θα εφαρμοστούν. Αν πρόκειται να γίνει διαγωνισμός, και το κόστος των 150k έχει προκύψει από τον κανονισμό προεκτιμώμενων αμοιβών, δεν υπάρχει κάτι περίεργο. Με μια πρόχειρη εκτίμηση, τόσο θα έβγαινε το κόστος. Με εκπτώσεις ανοιχτού διαγωνισμού -που μπορεί να φτάσουν και το 70%- το τελικό κόστος των μελετών μπορεί να γίνει έως και απαράδεκτα μικρό. Ειδικά αν στο κόστος των μελετών περιλαμβάνονται και μερικές γεωτρήσεις... Αλλά, αν δεν πρόκειται περί αυτού, αν -ας πούμε- ακολουθηθούν διαδικασίες απευθείας ανάθεσης, χρειάζονται εξηγήσεις. Αλέξανδρε, η υπόθεση "Γεφύρι της Πλάκας" είναι εξέχον παράδειγμα για το πως ο κρατικός μηχανισμός, οι δημοσιογράφοι, οι πανεπιστημιακοί κλπ μπορούν "να κάνουν την κρίση ευκαιρία". Γιαυτό είμαστε εδώ που είμαστε.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα