Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά τμ σε παραχωρητήριο, ανάμεσα σε γραπτό κείμενο και συνημμένο σχέδιο.


Recommended Posts

Γείτονας διαθέτει με παραχωρητήριο (1962) συμβόλαιο οικόπεδο, το οποιο αναφέρεται στο γραπτό κείμενο ώς 85μ2 αλλα στην πίσω σελιδα του παραχωρητηρίου όπου υπάρχει σκαρίφημα-απόσπασμα ρυμοτομικού κλιμακας 1:500 έχει γραμμοσκιαστεί ως οικόπεδο έκταση μικρότερης επίφάνειας συνολικά 69μ2. Στο σκαρίφημα δεν αναγραφονται διαστασεις και εμβαδά αλλα είναι υπο κλιμακα και το μέτρησα από εκεί.

Οταν ο γείτονας έκτισε 2οροφη πολυκατοικία δήλωσε στο τοπογραφικό της αδείας επιφάνεια τετοια που να φτανει τα 85 τετραγωνικά δηλώνοντας ως δική του έκταση χώρο ο οποιος σε μεταγενεστερα συμβολαια αγοροπωλησίας και τοπογραφικά ομόρων περιγραφεται ώς κοινοχρηστη αυλή, και ο οποίος συνορεύει με το δικό μου οικόπεδο, και επομένως το δικο μου οικόπεδο μένει χωρίς προσωπο στο σημειο αυτό.

Το κακό είναι ότι το σημείο στο οποίο συμπληρωνονται τα 85μ είχε παλία ενα μισογκρεμισμενο τοιχο - μάντρα και ότι το σημείο αυτο φαινεται στο σκαρίφημα του παραχωρητηρίου (μακρόστενο οριζόντιο κουτακι αλλα δεν έχει γίνει η γραμμοσκίαση).

 

Το ερωτημα είναι: όταν υπάρχει διαφορά σε ένα παραχωρητήριο συμβόλαιο αναμεσα στο γραπτό κείμενο και το γραμμοσκιασμένο σκαρίφημα του παραχωρητηρίου ( υπο κλίμακα- αλλα χωρίς διαστασεις), πιο θεωρείται σε περίπτωση δικαστηρίου το σωστό.

 

parawritiriogeitona2.jpg

 

Προσθετω και παρομοιο thread για να τα έχουμε λίγο συμμαζεμένα

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5371

Link to comment
Share on other sites

κατα την γνωμη μου του 'κειμενου'

κάνε λεπτομερή αποτύπωση και εφάρμοσε τους τίτλους των ομόρων τι προκύπτει?

Link to comment
Share on other sites

κατα την γνωμη μου του 'κειμενου'

κάνε λεπτομερή αποτύπωση και εφάρμοσε τους τίτλους των ομόρων τι προκύπτει?

 

Δυστυχώς Θεοχάρη και το όμορο από πανω του αριστερά το αντιστοιχο φαινομενο εχει, μεγαλυτερο αριθμο μ2 στο κειμενο από ότι στο υπο κλιμακα σχεδιο και μαλιστα το υλοποίησε κτίζοντας και εξω από τη ρυμοτομική γραμμή, όποτε δύσκολο να βγεί ακρη και ετσι. Το εμβαδό αναγραφεται σα νουμερο και όχι ολογράφως.

Του μονου που συμπιπτουν τα νούμερα με το σκαρίφημα είναι το δικο μας παραχωρητηριο...

Πιστεύω και εγώ ότι τα νούμερα έχουν βγεί απο μετρήσεις των πολυ παλαιών κτιρίων που προύπηρχαν εκει του ρυμοτομικού και ότι το σκαρίφημα δεν έχει αποτυπώσει σωστά την κατάσταση. Ειδικά για τον γείτονα πιστέυω ότι αυτός που συνεταξε το παραχωρητηριο απλά δεν γραμμοσκίασε την περιοχή του σκαριφήματος όπως έπρεπε συμπαρασύροντας στη συνέχεια και τους μελλοντικούς συμβολαιογραφους και τοπογραφους κατα τις διάφορες μεταβιβάσεις σε σοβαρά σφάλματα, αφού δεν καθισαν να ασχοληθούν με τα αναγραφώμενα νούμερα και κοιτούσαν μόνο το σκαρίφημα!

Οπότε πιθανότητες δικαστικής "δικαιώσης" δεν πολυβλέπω ίδιως αφού ο γειτονας προλαβε και εκτισε πολυοροφο δηλώνοντας την επίμαχη έκταση ώς ακάλυπτο του οικοπέδου του, και επομένως θα υποστούμε την ζημία διοτι αν ξέραμε ότι το οικόπεδο από την πίσω μεριά είναι τυφλό αν μείτε άλλο θα το πέρναμε σε μικρότερη τιμή!

 

Τις ευχαριστιες μου λοιπόν στους συναδέλφους μηχανικούς, και συμβολαιογραφους απο το 1934 που συντάχθηκε το ρυμοτομικό απόσπασμα (σκαρίφημα να το λέμε καλύτερα) ώς το 1962 που συνταχθηκε το κείμενο του παραχωρητηρίου και τις ενδιάμεσες χρονολογίες τοπογραφικών διάγραμμάτων αποτυπώσεων (1975 νομαρχία αττικής υπηρεσια Πολεοδομίας τμήμα 2ον, 1977-1984 -1991 διαγράμματα του ίδιου ιδιώτη υπομηχανικού που ούτε στα μεταξυ τους δεν συμπίπτουν όσον αφορά τα όμορα) και τον συμβολαιόγραφο της τελευταίας μεταβιβασης με το οποίο το αγοράσαμε. Τους εμπλεκόμενους μηχανικούς τους ευχαριστώ επείδη δεν μπήκαν στο κόπο να βγούν απο το γραφείο τους όταν σχεδίαζαν τα υποτυπώδη τοπογραφικά και τους συμβολαιογράφους που ευτύχως φρόντισαν στα κείμενα τους να μην λείπει ούτε μία περισπωμένη ή δασεία!

Επιφυλλάσομαι όταν περασει το ακίνητο στην κυριότητα μου να μηνύσω, όποιον από αυτους βρισκεται ακόμη εν ζωη, τι άλλο να πω;

palex

πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ ΤΕΕ02

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.