sok_ratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2017 Καλημέρα σε όλους. Σε συζήτηση με φίλο (και συνάδελφο μηχανικό) μου είπε ότι πλέον για το 2017, οι δαπάνες που εκπίπτουν από το μικτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και δηλώνονται στα βιβλία, είναι μόνο όσες γίνονται με κάρτα! Μάλιστα μου είπε ότι αυτό το είπε φίλος του λογιστής! Αυτό το ακούω πρώτη φορά και μου φαίνεται περίεργο! Ξέρει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο; Δηλαδή όσες δαπάνες γίνονται με μετρητά, δεν εκπίπτουν του εισοδήματος για το 2017; Ευχαριστώ.
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2017 Καλημέρα σε όλους. Σε συζήτηση με φίλο (και συνάδελφο μηχανικό) μου είπε ότι πλέον για το 2017, οι δαπάνες που εκπίπτουν από το μικτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και δηλώνονται στα βιβλία, είναι μόνο όσες γίνονται με κάρτα! Μάλιστα μου είπε ότι αυτό το είπε φίλος του λογιστής! Αυτό το ακούω πρώτη φορά και μου φαίνεται περίεργο! Ξέρει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο; Δηλαδή όσες δαπάνες γίνονται με μετρητά, δεν εκπίπτουν του εισοδήματος για το 2017; Ευχαριστώ. Οπως και εσύ , έτσι και εγώ το ακούω για πρώτη φορά . Οι δαπάνες που εξωφλούνται με μετρητά εκπίπτουν υπό τους περιορισμούς του άρθρου 23 ν 4172/2013 . Στο άρθρο αυτό το μόνο που προστέθηκε , με τις τελευταίες αλλαγές , ως εξόφληση υποχρεωτική μέσω τράπεζας , προκειμένου να αναγνωρισθεί προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα ήταν η δαπάνη της μισθοδοσίας .
sok_ratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2017 Οπως και εσύ , έτσι και εγώ το ακούω για πρώτη φορά . Οι δαπάνες που εξωφλούνται με μετρητά εκπίπτουν υπό τους περιορισμούς του άρθρου 23 ν 4172/2013 . Στο άρθρο αυτό το μόνο που προστέθηκε , με τις τελευταίες αλλαγές , ως εξόφληση υποχρεωτική μέσω τράπεζας , προκειμένου να αναγνωρισθεί προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα ήταν η δαπάνη της μισθοδοσίας . Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα