Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναδελφική αλληλεγγύη


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να βρεθούν δουλειές.

 

Πχ κάποιος μαθαίνει για κάποια δουλειά που τον ίδιο δε τον ενδιαφέρει αλλά ενδιαφέρει τον άλλο με αποτέλεσμα 1 στους 2 να βρει δουλειά. Αν δε ψάχνανε μαζί δε θα την έπαιρνε κανένας τη δουλειά.

 

Άλλο παράδειγμα: ο ένας εργάζεται κάπου σα μισθωτός, βρίσκει μια καλύτερη δουλειά και αν είναι εφικτό, φροντίζει να στείλει έναν κολλητό στην προηγούμενη ώστε και να μην αφήσει τα αφεντικά ξεκρέμαστα και κυρίως τη θέση να μη την πάρει κάποιος τρίτος που δεν είναι της παρέας. αργότερα ο φίλος του θα του ξαναπαραχωρήσει τη θέση και γενικά μπορούν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες στο μέγιστο βαθμό και να ψάχνουν για δουλειές εκ του ασφαλούς.

 

3ον: οικονομίες κλίμακας - δε χρειάζεται να έχουν όλοι όλα τα σύνεργα της δουλειάς

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Έτσι δημιουργήθηκαν οι κλειστές κλίκες η αλλιώς το βιζμα για αυτό οι περισσότεροι χτυπάνε πόρτες αλλα τις βρίσκουν κλειστές χωρίς γνωριμία... Ενώ το ξεκίνησες καλά το χάλασες στην πορεία με την Ελλάδα που χτίστηκε τα τελευταία 30 χρόνια.

Άλλο παράδειγμα. Μεσίτης που έχει πελατεία δίνει ΠΕΑ σε μηχανικό μισοτιμής. Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει; Ο μεσίτης σίγουρα κερδίζει κάτι άκοπα (παίρνει και το ποσοστό του) έχει ευχαριστημένο τον πελάτη. Ο μηχανικός από το 0 καλύτερα το 20ευρω..Χάνουν οι υπόλοιποι μηχανικοί που προσπαθούν να κρατήσουν καλύτερες αμοιβές. Συμπέρασμα η συνεργασία κάποιων δεν θα πρέπει να λειτουργεί αθέμιτα προς συναδέλφους αλλιώς δεν μιλάμε τότε για αλληλεγγύη αλλα για ο καθένας το τομάρι του.

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Edited by ikaros13
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτό ισχύει και αντίστροφα: οι συνάδελφοι που έχουν δουλειές θα πρέπει να νοιαστούν και για την τύχη όσων δεν έχουν.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ρομαντικό σε μια ιδανική κοινωνία ίσως. Στην πραγματικότητα για πιο λόγο; (και μην το πάμε έσοδα κράτους και ασφαλιστικών ταμείων)

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο σου λέει λοιπόν και σένα ο μεσίτης με το μηχανικό που δίνουν τα ΠΕΑ μισοτιμής: για ποιό λόγο;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, ως προς το βισμα ξεραμε οτι στην Ελλαδα μετρουσε το "μεσων". Δυστυχως τα τελευταια χρονια μετραει μονο αυτο τοσο στο δημόσιο όσο και στον ιδωτικο τομεα

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και μαζί. Κι αυτό αυτονόητο είναι.

Σιγα ρε παλικαρι που ναι αυτονοητο! Ειναι πολυ συνθετο το θεμα, φορολογικο, κοινωνικο κτλ.

 

Υ.Γ. επειδη βλεπω οτι απαντας απολυτα και μονολεκτικα παντου, ποσο χρονων εισαι αληθεια ?

Link to comment
Share on other sites

Για να λειτουργήσουν πολύ συνάδελφοι μαζί θα πρέπει να συστήσουν εταιρία με κανόνες και νόμους κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και εκεί είναι το μέλλον. Η εποχή που κάθε μηχανικός άνοιγε ένα γραφείο και κρεμούσε την ταμπέλα του που έλεγε "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" τελείωσε ανεπιστρεπτί....

 

Η αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων ήταν πάντα ένας μύθος...Πολύ περισσότερο σήμερα που γίναμε πολλοί και το αντικείμενο της δουλειάς μας σχεδόν μηδενίστηκε.

Ας μη τη συγχέουμε με την αλληλοβοήθεια εδώ μέσα. Γίνεται πρόθυμα από όλους μας εφόσον δεν γνωριζόμαστε και δεν απειλείται η δουλειά μας από τους υπόλοιπους....αντίθετα όλοι έχουμε όφελος. Δυστυχώς  λίγοι θα προσέφεραν τη βοήθειά τους σε συνάδελφο που κινείται στο ίδιο περιβάλλον και πελατεία......

 

Βέβαια πέραν της απουσίας της αλληλεγγύης στους μηχανικούς δεν υπάρχει η ομοψυχία για την εξασφάλιση κοινών συμφερόντων και δικαιωμάτων που υπάρχει σε άλλους κλάδους (π.χ. δικηγόρους).

Για αυτό και ο κλάδος είναι ο πιο αποδυναμωμένος. Δείτε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα έτη συνταξιοδότησης των μελών του ΤΣΜΕΔΕ και συγκρίνετέ τα με άλλους επαγγελματίες για να καταλάβετε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.