Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγραφή στο ΤΕΕ για νέο μηχανικό με τα νέα δεδομένα 2017


freebil

Recommended Posts

Τι θα εισπράξεις μετά από 20 και χρόνια σε σύνταξη ή εφάπαξ από οποιοδήποτε ταμείο και που θα είναι πιο καλά κάνεις δεν μπορεί να το προβλέψει, ειδικά στην μεταβαλλόμενη κατάσταση που βρισκόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια.

Αυτά που πρέπει να έχεις κατά νου είναι

Χρειάζεσαι σήμερα ή στο πρόσεχες μέλλον σου (5-8 χρόνια) την υπογραφή σου ως Διπλωματούχος Μηχανικός?

Αυτό μπορείς να το έχεις μόνο με την εγγραφή σου ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ.

Υπαρχει περιπτωση να χρειαστείς τα προσεχή χρόνια διαπιστούμενη τυπική προϋπηρεσία ως Διπλωματούχος, τότε ναι η ημερομηνία εγγραφής στο ΤΕΕ μετραει αν μη τι άλλο στο τυπικό.

Αν όλα αυτά δεν τα χρειάζεσαι έχεις το προνόμιο να διαλέξεις τι σε βολεύει σήμερα να κάνεις.

Επικουρικά με τα ειδικά προβλήματα για το ΤΕΕ – ΤΣΜΕΔΕ είναι ότι όταν κάνεις εγγραφή υπάρχουν δυσκολίες να διαγραφείς. Τώρα με την κρίση έχουν λίγο πιο λάσκα την διαδικασία διαγραφής για λόγους οικονομικούς, δεν είναι δεδομένο για πόσο θα ισχύει αυτό.

Φυσικά στα υπέρ του να έχεις και επίσημα το δικαίωμα υπογραφής ως Διπλωματούχος Μηχανικός ακόμα και ως μισθωτός μπορεί στην τωρινή σου θέση εργασίας να μη το βλέπεις αναγκαίο αλλα μπορεί να σου φανεί χρήσιμο για την εξέλιξη σου εκεί ή και αλλού μετά.

 

Στάθμισε τα με την ησυχία σου κι εσύ θα αποφασίσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει διαφορά στη σύνταξη αν αυτό είναι το κόλλημα σου... Πολλοί θα ζήλευαν τη θέση σου, τώρα αν θες να ρισκάρεις τι να σου πω... απαντήσεις πήρες

Link to comment
Share on other sites

Για να μην ξεχνιόμαστε με τα τελείως άχρηστα και ανούσια χρήματα που απαιτούνται από το ΤΕΕ, είναι 20€ ανά χρόνο για τα 5 πρώτα χρόνια & μετά 55€.

Επίσης να πούμε στο φίλο πως γενικά δε θα έχει δικαιώματα Μηχανικού ούτε σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ (σε περίπτωση που έχει ή κάποια στιγμή αποκτήσει το όνειρο να μπει στο Δημόσιο).

Προσωπικά, εύχομαι να έχεις δουλειά με καλό μισθό στον ιδιωτικό τομέα και μακριά από ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ και Δημόσιο, έτσι & αλλιώς, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβαίνει την εποχή που θα πρέπει να βγεις εσύ σε σύνταξη.

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

Ένα χαράτσι επιπλέον σε μία συντεχνια τόσο καλά δικτυωμενη που για να αποδειξουμε ότι είμαστε μηχανικοί πρέπει να το πληρώνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς ΤΕΕ απλά δεν είσαι μηχανικός για το Ελλάντα. Όχι υπογραφή, όχι προϋπηρεσία για Ασεπ κλπ, δυσκολία σε εύρεση εργασίας σε ιδιωτικό τομέα, κανένα δικαιωμα πρόσληψης σε δημόσιο, πτυχία ΜΕΚ οχι. Δυστυχώς χωρίς ΤΕΕ στην Ελλάδα έχεις ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα.

Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.