Tasos P Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 11 minutes ago, venezia said: Σαν ελεύθερος επαγγελματίας και πληρώνει κανονικά ασφαλιστικές εισφορές με το ''καπέλο'' που προανέφερα ως ανταποδοτικό ΕΦΚΑ ( το οποίο δεν θα προσαυξάνει τη σύνταξη ) και κάτι ψιθυρίζεται και για επιπλέον φόρο επί των εσόδων υπέρ ταμείου .. ίδωμεν edit Η σύνταξη φορολογείται κι αυτή ξεχωριστά ....με 7% περίπου αν τα υπολόγισα σωστά απ' ότι έχω ακούσει οι κανονικές εισφορές (κύρια σύνταξη και επικουρικό) προσαυξάνουν την σύνταξη, οι επιπλέον εισφορές (40% επί της εισφοράς κύριας σύνταξης και 40% επί της εισφοράς του επικουρικού) δεν έχουν κάποιο ανταποδοτικό όφελος, πάνε υπέρ εφκα Quote κάτι ψιθυρίζεται και για επιπλέον φόρο επί των εσόδων υπέρ ταμείου .. ίδωμεν για πες μας τι έχεις ακούσει, είναι αξιόπιστη η πηγή σου;
Tasos P Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 η Σύνταξη φορολογείται ακριβώς σαν έσοδο από μισθωτή εργασία, έχει 8600 ευρώ αφορολόγητο 1 1
venezia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 1 hour ago, Tasos P said: για πες μας τι έχεις ακούσει, είναι αξιόπιστη η πηγή σου; Όχι . Φήμες προς το παρόν ... θα δούμε 1 hour ago, Tasos P said: η Σύνταξη φορολογείται ακριβώς σαν έσοδο από μισθωτή εργασία, έχει 8600 ευρώ αφορολόγητο Tasos P . Ευχαριστώ
argonautis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 (edited) On 2/23/2024 at 11:12 AM, GregDel said: Αυτό από συνάδελφο Ελ.Επαγγ. συνταξιούχο που συνεχίζει να δουλεύει. Καλά το επικουρικό που έτσι και αλλιώς δίνει προσαύξηση αλλά για εφάπαξ γιατί συνεχίζει να πληρώνει ο συνταξιούχος που εργάζεται; Προβλέπεται πουθενά ότι θα πάρει και δεύτερο συμπληρωματικό εφάπαξ όταν σταματήσει να εργάζεται; Το οποίο εφάπαξ δεν έχει πόρο υπέρ του ΕΦΚΑ. Αυτό πως γίνεται; Από ποιους πόρους θα δώσει πρόσθετο ΕΦΑΠΑΞ ο ΕΦΚΑ (θεωρητικά πάντα, αν θα δώσει); Edited Φεβρουάριος 25 by argonautis
GregDel Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 3 ώρες πριν, argonautis said: Καλά το επικουρικό που έτσι και αλλιώς δίνει προσαύξηση αλλά για εφάπαξ γιατί συνεχίζει να πληρώνει ο συνταξιούχος που εργάζεται; Προβλέπεται πουθενά ότι θα πάρει και δεύτερο συμπληρωματικό εφάπαξ όταν σταματήσει να εργάζεται; Το οποίο εφάπαξ δεν έχει πόρο υπέρ του ΕΦΚΑ. Αυτό πως γίνεται; Από ποιους πόρους θα δώσει πρόσθετο ΕΦΑΠΑΞ ο ΕΦΚΑ (θεωρητικά πάντα, αν θα δώσει); Πραγματικά δεν έχω ιδέα
argonautis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 Καλά, αυτοί θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και τα Ελληνικά. Μήπως και ξέρουν τι σημαίνει, εφ' άπαξ;
venezia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 (edited) Σε λειτουργία από 26/02/2024 η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους https://www.efka.gov.gr/dilosi-erg-synt.php edit Μειωμένες 10%+10% ενδέχεται να είναι οι αποδοχές Μαρτίου των μισθωτών που εργάζονται παράλληλα με τη συνταξιοδότησή τους.... https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/423814_anoigei-i-platforma-dilosis-gia-ergazomenoys-syntaxioyhoys?__cf_chl_rt_tk=.0tnbBOnJDEbI0XbGBjvBvv9puH9Pw0_le5neHn.kgk-1708948890-0.0-4967 Edited Φεβρουάριος 27 by venezia Διόρθωση κειμένου
NIANDR Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Είμαι συνταξιούχος εργαζόμενος (ελεύθερος επαγγελματίας) και βλέπω ότι στην ΣΥΝΤΑΞΗ έχω κράτηση για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 72,47 € (72,47/1207,81=6% της μεικτής σύνταξης) παράλληλα όμως στην ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ έχω πρόσθετα ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ & ΧΡΗΜΑ 74,87 € (74,87/211,00=35% της εισφοράς κύριας σύνταξης). Είναι λογικό για τον κλάδο υγείας ένας συνταξιούχος να πληρώνει 72,47 αλλα αν εργάζεται παράλληλα να πληρώνει 72,47+74,87=147,34;;;
Tasos P Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 1 hour ago, NIANDR said: Είμαι συνταξιούχος εργαζόμενος (ελεύθερος επαγγελματίας) και βλέπω ότι στην ΣΥΝΤΑΞΗ έχω κράτηση για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 72,47 € (72,47/1207,81=6% της μεικτής σύνταξης) παράλληλα όμως στην ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ έχω πρόσθετα ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ & ΧΡΗΜΑ 74,87 € (74,87/211,00=35% της εισφοράς κύριας σύνταξης). Είναι λογικό για τον κλάδο υγείας ένας συνταξιούχος να πληρώνει 72,47 αλλα αν εργάζεται παράλληλα να πληρώνει 72,47+74,87=147,34;;; όχι λογικό δεν είναι αλλά έτσι προβλέπει ο Νόμος. Ίσως μια προσφυγή στο ΣτΕ θα έλυνε το πρόβλημα.
NIANDR Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 3 ώρες πριν, Tasos P said: όχι λογικό δεν είναι αλλά έτσι προβλέπει ο Νόμος. Ίσως μια προσφυγή στο ΣτΕ θα έλυνε το πρόβλημα Ο νόμος λέει ότι ο εργαζόμενος πληρώνει εισφορά για την ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη του. Άλλος νόμος λέει ότι ο συνταξιούχος πληρώνει κρατήσεις για την ιατροφαρμακευτικη του περίθαλψη. Οπότε οι φωστήρες βγάζουν αποτέλεσμα ότι ο εργαζόμενος συνταξιούχος πρέπει να πληρώνει το διπλάσιο ποσόν από τους άλλους πολίτες. Σημειωτέον ότι παλιά όταν ήσουν ασφαλισμένος σε 2 ταμεία πχ ΤΣΜΕΔΕ & ΤΕΒΕ μόνο στο ένα πλήρωνες ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα