civeng Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Αν είναι μηχανικός θα πληρώνει επι φορολογητέου μηνιαίου εισοδήματος 37,95 % ως ατομική επιχείρηση (ελάχιστο 586,06 χ 37,95 %) και θα πληρώνεται για αυτόν μέσω ΑΠΔ 38,10% επί της αξίας του τιμολογίου του με κατανομή 1/3 εις βάρος του και 2/3 εις βάρος του εργοδότη . Τα ποσοστά υπέρ ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ, ΟΕΚ, ΟΕΕ τελικά εφαρμόζονται μόνο στους πραγματικά μισθωτούς μηχανικούς (χωρίς ΔΠΥ) ; Επίσης, το 1/3 - 2/3 είναι η ακριβής αναλογία μεταξύ των δύο; Μάλλον είχα καταλάβει λάθος ότι το 38,10% θα επιμεριστεί ως 16,72% - 21,38%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baudolino Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Ναι nik. Τιποτα. 0% αν είναι εφικτό. Ελεος, το συστημα ειναι αναδιανεμητικό, όχι ανακεφαλαιοποιητικό, βαρέθηκα να πληρωνω τις συντάξεις λαμόγιων. Εγώ δεν θελω καν συνταξη. Εγώ θα ήθελα να με αφήνει ελευθερο να κάνω ότι θελω τα χρήματα μου. Γιατι να πρεπει να πληρώνω κλάδο συνταξης? Οταν τελειωσα την σχολή να δουλεψω ήθελα, όχι να μαζεψω για τα "γεραματα μου" 25 χρονών άνθρωπος. Με την δουλειά μου θα φρόντιζα να εχω αποταμιευσεις λοιπον. Αλλα όχι, με το ζόρι να πληρώνω τις συντάξεις των παλαιών, και καλά, γιατί τα εγγονια μας θα πληρώνουν τις δικες μας. Αν δεν βλεπεις το λάθος κάπου...Οποτε ναι ουτε 10%. Γιατί ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ πανω από 10% δεν θα τα παρουν ποτε. (καμπυλη Λαφερ? Α γεια σου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 (edited) Να βοηθήσω στην συζήτησή σας. (Τα μπλοκάκια πλήρωναν κανονικα ΤΣΜΕΔΕ, ανεξαρτήτου εισοδήματος) Με το προηγούμενο καθεστώς (3ετίες) αν κάποιος το 2011 είχε ξεπεράσει την 1η 5ετία και χωρίς την ειδική προσαύξηση που καταργήθηκε τότε: 2011-2012-2013 θα πήγαινε στην 2η κατηγορία 2014-2015-2016 θα πήγαινε στην 3η κατηγορία 2017-2018-2019 θα πήγαινε στην 4η κατηγορία και τώρα (2017) θα ήταν στην 4η κατηγορία με μηνιαίες εισφορές: 435,95€ και το 2020 που θα ήταν στην 5η κατηγορία 461,05€ το οποίο με το τωρινό ασφαλιστικό αντιστοιχεί σε καθαρό εισόδημα 19.500€ (ποσοστό ~27%) (μέχρι 31/12/2020) και μετά τις 31/12/2020 σε 13.500€ (ποσοστό ~41%) Edited Μάρτιος 7 , 2017 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
george68 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 δεν εννοει τα μπλοκακια οπως τα σκεφτεστε εσεις αλλα αυτους που εχουν ικα ή τσμεδε καπου ως μισθωτοί . και εχουν παραλληλα και μπλοκακια ως παροχη υπηρεσιων σαν δευτερο συμπληρωματικο εισοδημα αν ειχες ικα επερνες απαλλαγη απο το τεβε και ειχες και μπλοκακι να κανεις πχ αν ησουν οικοδομος και τον εργολαβο... τα μπλοκακια οπως τα εννοητε με τσμεδε παντα πληρωναν και παντα θα πληρωνουν τις εισφορεες τους οπως ολοι οι μηχανικοι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george68 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 το βασικο για μενα ειναι γιατι να πληρωνουμε επικουρικο και εφαπαξ οταν οι μηχανικοι των ΤΕΙ δεν πληρωνουν.... αλλα περα απο αυτο αφου εχει καταργηθει η επικουρικη συνταξη και εφαπαξ δεν περνουμε ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 αλλα περα απο αυτο αφου εχει καταργηθει η επικουρικη συνταξη και εφαπαξ δεν περνουμε ;;; Πληρωνε κ μη ερευνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Ο άλλος πιστεύει ότι το να δίνει το 50% του εισοδήματος σε φόρους και εισφορές είναι λογικό και επόμενο... Τι να πει κανεις δεν έσφιξαν και οι ζεστές ακόμη Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zio7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Ενώ Ikare πριν το ΕΦΚΑ του Κατρούγκαλου δεν πληρώναμε το 50%? Ποιος κατάργησε το αφορολόγητο και έβαλε φόρο από το πρώτο ευρώ? Ποιος πήγε το φόρο περίπου στο 30%? Ποιος έβαλε ΕΝΦΙΑ, επιτηδεύματος, αλληλεγγύης και 10 ευρώ το μήνα υπέρ ΟΑΕΔ? Ποιος πήγε τη βενζίνη από 70 λεπτά στο 1,60? κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Εγώ ξέρω ότι τώρα πληρώνω περισσότερες εισφορές τι μου λες εσυ τα ακούω βερεσέ... Και δεν μου λες ποιος ήταν αυτός που θα τα καταργούσε και θα τα άλλαζε όλα; Δηλαδή εσυ βλέπεις καλυτέρευση; ποτέ είχαμε μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων στην εφορία; Αλλα καλά να πάθετε γιατί κάθεστε και στηρίζετε τους παραμυθάδες Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
george68 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2017 εγω δεν στιριζω κανεναν αλλα θεωρεις φισιολογικες τις εισφορες με τον νομο βρουτση του 2011 ;;; ή το 26% φορο απο το πρωτο ευρω ,.... εγω πληρωνων λιγοτερα σε σχεση με πριν 2 χρονια δεν λεω οτι ειναι αυτα που θα ηθελα ... εγω ιδεολογικα ειμαι νεοφιλελευθερος και δεν θελω να πληρωνω τιποτα για συνταξη και να κανω μονος μου οτι θελω... απο εκει και περα ομως το να λες οτι πληρωνουν ολοι παραπανω ειναι παραπληροφορηση οπως κανουν τα ΜΜΕ γιατι απλουστατα εκβιαζουν την καθε κυβερνηση για διαφημίσεις ... γιατι το 80% πληρωνει λιγοτερα .. απο εκει και περα αν εσυ ή καποιος αλλος πληρωνει παραπανω ειναι γιατι βγαζεις και παραπανω προσωπικα θα εβρισκα τροπο και θα δηλωνα περισσοτερα εξοδα .. δεν σε αδικο ικαρε παντος αλλα και εσυ εισαι υπευθυνος γιατι ψηφιζεις ... εδω τα λεγαμε και πριν τις εκλογες και θα τα ξαναπουμε .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα